Suolaiset cake pops -voileipäkakkutikkarit
- Annosmäärä50 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Suolaiset cakepopsit eli voileipäkakkutikkarit tehdään leivästä, lohesta ja tuorejuustosta. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.
Ainekset
50 kpl
150 g | Pirkka saaristolaisleipää tai tai |
n. 100 g | ruispalaa tai |
n. 1/2 dl | maitoa tai |
1 pkt (150 g) | kylmäsavulohta tai |
1 rs (180 g) | tai |
n. 1/2 dl | Pirkka tilliä hienonnettuna tai |
1 rkl | kapriksia tai |
Koristeeksi | |
---|---|
saaristolaisleipää tai | |
tilliä tai | |
ruohosipulia tai | |
sitruunan raastettua kuorta tai | |
emmentalia tai | |
Lisäksi | |
cocktailtikkuja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 006 kJ / 241 kcal |
Rasva | 9,4 g |
josta tyydyttynyttä | 4,5 g |
Hiilihydraatit | 25 g |
josta sokereita | 6,8 g |
Proteiini | 11,8 g |
Suola | 2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Jos haluat cakepopseista hieman makeat, valitse saaristolaisleipä. Jos pidät enemmän ruisleivän mausta, valitse ruispalat. 2. Hienonna leipä monitoimikoneessa leikkuuterällä muruiksi. Siirrä murut kulhoon, lisää maito ja anna kostua.
Hienonna kylmäsavulohi veitsellä. Sekoita kylmäsavulohi, tuorejuusto, tilli ja hienonnetut kaprikset leipämurujen joukkoon. (Älä käytä monitoimikonetta enää, ettei seoksesta tule liian tasaista.)
Valmistele haluamasi koristeet. Hienonna muutama viipale saaristolaisleipää muruiksi monitoimikoneella. Hienonna tilli ja ruohosipuli, Raasta sitruunasta kuori. Raasta juusto. Pane koristeainekset pieniin kulhoihin.
Pyörittele leipä-kalaseoksesta pieniä palloja. Pyöritä pallot koristeissa, esimerkiksi saaristolaisleipämuruissa, saaristolaisleipämuru-ruohosipuliseoksessa, tilli-sitruunankuoriseoksessa tai juustoraaste-sitruunakuoriseoksessa. Pistele pallot tikkuihin.