Lohiperhoset ja tillivinegrettiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohiperhoset ja tillivinegretti

Lohiperhoset paistuvat grillissä nopeasti. Lohi saa kaverikseen raikkaan tillivinegretin, joka maustetaan grillatulla sitruunalla. Noin 4,15/annos.*

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 600gkirjolohi- tai lohifileetä
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria myllystä

Tillivinegretti

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin tillivinegretti. Leikkaa sitruuna puoliksi ja grillaa puolikkaita, kunnes ne ovat saaneet reilusti väriä. Purista mehu toisesta puolikkaasta, tarvitset mehua 1 1/2 rkl. Säästä toinen puolikas myöhemmin tarjottavaksi.
  2. Sekoita mehun joukkoon sinappi ja mausteet. Lisää öljy haarukalla vatkaten. Lisää lopuksi sokeri ja hienonnettu tilli. Anna kastikkeen maustua huoneenlämmössä.
  3. Leikkaa kalafilee noin neljän sentin viipaleiksi. Viillä jokainen pala keskikohdasta nahkaan asti ja taita viipaleet auki perhosiksi. Mausta kalat suolalla.
  4. Grillaa lohiperhoset tiheällä ritilällä tai parilalla noin 2 minuuttia per puoli. Rouhi päälle mustapippuria.
  5. Valuta lohiperhosten päälle tillivinegrettiä ja purista halutessasi grillatusta sitruunan puolikkaasta lisää mehua.Tarjoa esimerkiksi grillattujen kaalilohkojen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille