• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paistettu parmesaanijuustokakku

Miksi juustokakun pitäisi olla aina makea? Suolaisen juustokakun pinnalle voit laittaa mielesi mukaan lihaa, kalaa, kasviksia tai hedelmiä.
Paistettu parmesaanijuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 160 kcal / annos (80g)

Ainekset

12 annosta

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai monitoimikoneella. Sulata rasva. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat. Sekoita hapankorppumuru ja rasva keskenään. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
  2. Sekoita kulhossa munat, tuorejuusto, kermaviili ja parmesaaniraaste. Mausta seos mustapippurilla ja kaada vuokaan hapankorppupohjan päälle.
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennenkuin irrotat vuoan reunuksen, sillä muuten kakun pintaa saattaa haljeta.
  4. Koristele juustokakun pinta herneenversoilla, puolitetuilla tomaateilla ja kylmäsavulohella. Pinnalle voit laittaa kylmäsavulohen sijaan esimerkiksi kylmäsavuporoa tai erilaisia kasviksia ja yrttejä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 160 kcal658 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua
  • Leipuri omasta tahdostaa22.5.2017

    Ihana juustokakku suolaisena ja mikä parasta helppo tehdä.koristeilla saat upean kakun joulupöytään.