• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohisalaatti anjoviskastikkeella

Tässä lohisalaatissa yhdistyvät caesarsalaatin maut uudella tavalla. Avokado ja kidneypavut tuovat ruokaisuutta lohen lisäksi salaattiin.
Lohisalaatti anjoviskastikkeella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 7 annosta
  • 30 - 60 min
  • 315 kcal / annos (210g)

Ainekset

7 annosta

Anjoviskastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin kastike. Vatkaa huoneenlämpöisen keltuaisen joukkoon huoneenlämpöinen öljy tasaisena nauhana. Seoksesta muodostuu paksu majoneesi. Silppua valutetut anjovikset ja sekoita majoneesiin. Silppua myös valkosipuli ja lisää seokseen. Mausta sinapilla, hunajalla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon jogurtti. Kastike saa tekeytyä hetken jääkaapissa.
  2. Valuta ja huuhtele pavut kylmällä vedellä. Sekoita papujen joukkoon noin 1/2 dl kastiketta ja tarjoa loppu kastike erikseen.
  3. Paloittele salaatit isolle vadille tai kahdelle pienelle vadille. Kuori avokado ja poista kivi. Leikkaa avokado kapeiksi lohkoiksi ja lohiviipaleet pitkiksi suikaleiksi. Levitä pavut, avokadot ja lohet säteittäin salaatille. Puolita kirsikkatomaatit ja ripottele salaatin päälle. Viimeistele salaatti parmesaanilastuilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 315 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille