Lohisalaatti anjoviskastikkeella
Tässä lohisalaatissa yhdistyvät caesarsalaatin maut uudella tavalla. Avokado ja kidneypavut tuovat ruokaisuutta lohen lisäksi salaattiin.
7 annosta30 - 60 min315 kcal / annos (210g)
Ainekset
7 annosta
- 2pkt(à 150 g)Pirkka kylmäsavukirjolohta viipaleina
- 1psjääsalaattia
- 1ruukkuromainesalaattia
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 2avokadoa
- 1tlk(380 g)Pirkka kidneypapuja suolaliemessä
- 50gparmesaania lastuina
Anjoviskastike
- 1kananmunan keltuainen
- 1/2dlrypsiöljyä
- 4anjovisfileetä
- 1valkosipulinkynsi
- 1tljuoksevaa hunajaa
- 1tltimjamia
- ripaussuolaa
- mustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin kastike. Vatkaa huoneenlämpöisen keltuaisen joukkoon huoneenlämpöinen öljy tasaisena nauhana. Seoksesta muodostuu paksu majoneesi. Silppua valutetut anjovikset ja sekoita majoneesiin. Silppua myös valkosipuli ja lisää seokseen. Mausta sinapilla, hunajalla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon jogurtti. Kastike saa tekeytyä hetken jääkaapissa.
- Valuta ja huuhtele pavut kylmällä vedellä. Sekoita papujen joukkoon noin 1/2 dl kastiketta ja tarjoa loppu kastike erikseen.
- Paloittele salaatit isolle vadille tai kahdelle pienelle vadille. Kuori avokado ja poista kivi. Leikkaa avokado kapeiksi lohkoiksi ja lohiviipaleet pitkiksi suikaleiksi. Levitä pavut, avokadot ja lohet säteittäin salaatille. Puolita kirsikkatomaatit ja ripottele salaatin päälle. Viimeistele salaatti parmesaanilastuilla.
Kategoriat
Ruokalajit Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 210g100 g
- 315 kcal1 320 kJ
- Proteiinia 15 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi