• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Keväinen munahyydyke

Keväinen munahyydyke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 138 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta

Tarjolle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele pienet annosvuoat tai tasapohjaiset vankat kahvikupit voilla tai margariinillla. Pane jokaiseen yksi jäinen pinaattipala.
  2. Sekoita munien rakenne rikki, lisää maito ja suola. Jaa tasainen munaseos vuokiin ja peitä vuoat alumiinifoliolla. Kuumenna kookkaassa kattilassa noin 1-2 senttiä vettä kiehuvaksi. Siirrä kattila sivuun ja nosta vuoat veteen.
  3. Kypsennä hyydykkeitä kannen alla hyvin miedolla lämmöllä 15-30 minuuttia, kunnes munamassa on hyytynyt. Nosta vuoat kattilasta ja anna hetken jäähtyä.
  4. Asettele salaatinlehdet, parsat, savulohiruusukkeet ja sulatetut katkaravut annoslautasille. Nosta myös munahyydyke lautaselle ja koristele tillinoksilla ja sitruunalohkolla.
  5. Jos haluat kumota hyydykkeet, voitele annosvuoat ja aseta vuoan pohjalle kiekko leivinpaperia. Anna kypsien hyydykkeiden jäähtyä ja irrota ne vuoan reunoista veitsen avulla. Kumoa lautaselle ja poista paperi. Tarjoa alkuruoaksi tai iltapalaksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 138 kcal568 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille