Lohisarvet
Suolaiset, lohella täytetyt sarvet maistuvat glögin kaverina tai vaikkapa viikonlopun brunssilla. Tämä resepti n. 0,30€/annos*.
n. 32 kpl30 - 60 min184 kcal / 100 g (50g)
Ainekset
n. 32 kpl
Taikina
- 5dlvettä tai maitoa
- 1pkt(50 g)tuorehiivaa
- 1tlsuolaa
- 1rklsiirappia
- 6dlvehnäjauhoja
- n. 6dlPirkka sämpyläjauhoja
Täyte
- 200ggraavisuolattua lohta
- 1pkt(180 g)Pirkka Italian yrtit tuorejuustoa
Voiteluun
- kananmunaa
Koristeluun
- kuorittuja seesaminsiemeniä
Valmistus
30 - 60 min- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi eli noin +37 asteiseksi. Murenna hiiva nesteen joukkoon. Lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan vähitellen jauhot ja lisää vaivaamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Valmis taikina on pehmeää, mutta irtoaa pallona taikinakulhosta ja kädestä.
- Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin puoli tuntia. Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat pyöreiksi levyiksi. Jaa levy sektoreiksi kahdeksaan osaan. Laita pala graavilohta ja nokare tuorejuustoa kolmion kantaan ja kierrä leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Kohota. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 184 kcal769 kJ
- Proteiinia 7,7 g
- Hiilihydraatteja26,5 g
- Rasvaa4,93 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voisiko lohen sijaan käyttää esim: Pekonia tai jotain juustoa?v
Leipoja, voit hyvin kokeilla sarviin myös muita täytteitä. Pekoni kannattaa kuitenkin kypsentää valmiiksi ennen täytteeksi lisäämistä.
Hyviä