• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Perunarieskat poro- tai lohitäytteellä

Täytetyt rieskat maistuvat erityisen hyviltä retkieväänä tai illanistujaisissa.
Perunarieskat poro- tai lohitäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 kpl
  • 30 - 60 min
  • 155 kcal / annos (90g)

Ainekset

10 kpl
    • 1/2kgperunoita keitettyinä
    • 2dlohrajauhoja
    • 1tlsuolaa

Lohitäyte

Savuporotäyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin valitsemasi täyte. Hienonna kirjolohiviipaleet, punasipuli ja tilli. Sekoita ne ranskankermaan. Mausta sinapilla ja pippurilla. Valmista savuporotäyte samaan tapaan. Pane täyte kylmään maustumaan siksi aikaa, kun valmistat rieskat.
  2. Kuori ja raasta keitetyt perunat. Lisää joukkoon jauhot ja suola. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi, ohuiksi rieskoiksi (halkaisija noin 15 cm).
  3. Paista perunarieskat kypsiksi melko kuumassa valurautapannussa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes rieskat saavat vähän väriä ja tulevat ruskeapilkkuisiksi. Peitä leivät liinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä. Levitä reilu lusikallinen valitsemaasi täytettä rieskalle ja kääri rullaksi. Tarjoa rieskarullat esimerkiksi kylmän oluen kanssa.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 155 kcal649 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua