Perunarieskat poro- tai lohitäytteellä
Täytetyt rieskat maistuvat erityisen hyviltä retkieväänä tai illanistujaisissa.
10 kpl30 - 60 min155 kcal / annos (90g)
Ainekset
10 kpl
- 1/2kgperunoita keitettyinä
- 2dlohrajauhoja
- 1tlsuolaa
Lohitäyte
- 1pkt(150 g)kylmäsavustettua kirjolohta
- 1/2punasipulia
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1tlk(200 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 1rklsinappia
- ripausmustapippuria
Savuporotäyte
- 1pkt(100 g)Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaistia
- 1tlk(200 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 1rklpiparjuuritahnaa
- ripausmustapippuria
- 1dlruohosipulia hienonnettuna
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin valitsemasi täyte. Hienonna kirjolohiviipaleet, punasipuli ja tilli. Sekoita ne ranskankermaan. Mausta sinapilla ja pippurilla. Valmista savuporotäyte samaan tapaan. Pane täyte kylmään maustumaan siksi aikaa, kun valmistat rieskat.
- Kuori ja raasta keitetyt perunat. Lisää joukkoon jauhot ja suola. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi, ohuiksi rieskoiksi (halkaisija noin 15 cm).
- Paista perunarieskat kypsiksi melko kuumassa valurautapannussa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes rieskat saavat vähän väriä ja tulevat ruskeapilkkuisiksi. Peitä leivät liinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä. Levitä reilu lusikallinen valitsemaasi täytettä rieskalle ja kääri rullaksi. Tarjoa rieskarullat esimerkiksi kylmän oluen kanssa.
Kategoriat
Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 155 kcal649 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja16 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi