Perunarieskat poro- tai lohitäytteellä
- Annosmäärä10 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
1/2 kg | perunoita keitettyinä tai |
2 dl | ohrajauhoja tai |
1 tl | suolaa tai |
Lohitäyte | |
---|---|
1 pkt (150 g) | kylmäsavustettua kirjolohta tai |
1/2 | punasipulia tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 tlk (200 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
1 rkl | sinappia tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Savuporotäyte | |
1 pkt (100 g) | tai |
1 tlk (200 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
1 rkl | piparjuuritahnaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1/2 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Valmistus
Valmista ensin valitsemasi täyte. Hienonna kirjolohiviipaleet, punasipuli ja tilli. Sekoita ne ranskankermaan. Mausta sinapilla ja pippurilla. Valmista savuporotäyte samaan tapaan. Pane täyte kylmään maustumaan siksi aikaa, kun valmistat rieskat.
Kuori ja raasta keitetyt perunat. Lisää joukkoon jauhot ja suola. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi, ohuiksi rieskoiksi (halkaisija noin 15 cm).
Paista perunarieskat kypsiksi melko kuumassa valurautapannussa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes rieskat saavat vähän väriä ja tulevat ruskeapilkkuisiksi. Peitä leivät liinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä. Levitä reilu lusikallinen valitsemaasi täytettä rieskalle ja kääri rullaksi. Tarjoa rieskarullat esimerkiksi kylmän oluen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Felix 45g piparjuuritahnaHinta 2,09/kpl46,44/kg
- Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 150g viipaloituHinta 4,99/kpl33,27/kg
- Myllyn Paras 1 kg OhrajauhoHinta 1,89/kpl1,89/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Peruna Annabelle kgHinta 1,39/kg
- Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositonHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka sinappi mieto 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Meira perinteinen sinappi 950gHinta 4,25/kpl4,47/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Euro-east piparjuuritahna 200gHinta 2,55/kpl12,75/kg
- Hengstenberg piparjuuritahna 90gHinta 2,29/kpl25,44/kg
- Pirkka suomalainen kylmäsavustettu kirjolohifilee 400gHinta 13,95/kpl34,87/kg
- Kalaneuvos kylmäsavukirjolohisiivu 150gHinta 7,99/kpl53,27/kg
- Sunnuntai täysjyväohrajauho 1 kgHinta 2,55/kpl2,55/kg
- Punasipuli ulkomainenHinta n. 0,28/kpl2,79/kg
- Peruna SuomiHinta 0,75/kg
- Rönkä poron ksavupaistisiivu 100gHinta 9,39/kpl93,90/kg
- Kotivara Poron kylmäsavupaisti 100gHinta 10,35/kpl103,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(30 arviota)
- yli 60 min5,0(2 arviota)
- yli 60 min5,0(5 arviota)
- 30 - 60 min4,8(4 arviota)
- 30 - 60 min3,2(11 arviota)
- 30 - 60 min2,0(2 arviota)
- yli 60 min3,0(4 arviota)
- yli 60 min4,7(41 arviota)