• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raidallinen kalapatee ja chilinen kastike

Raidallinen kalapatee saa värinsä kalamurekemassaan lisätyistä katkaravuista ja pinaatista.
Raidallinen kalapatee ja chilinen kastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 93,9 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele noin 1 1/2-2 litran pitkänomainen kakkuvuoka reunoilta ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.
  2. Jauha sulanut pakastekala hienoksi monitoimikoneessa. Lisää kalamassaan suola, pippuri, perunajauhot ja munat. Sekoita joukkoon kevytkerma koneen käydessä.
  3. Jaa murekeseos kahteen osaan. Sekoita toiseen puoleen sulatetut, hienonnetut katkaravut (voit jättää muutaman katkaravun koristeeksi) sekä hienonnettu tilli ja toiseen puoleen sulatettu pakastepinaatti. Levitä murekeseokset kerroksittain voideltuun vuokaan.
  4. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä vesihauteessa uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti. Anna seistä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.
  5. Sekoita kastikeainekset. Koristele tarjoiluvadille kumottu kalapatee katkaravuilla sekä tillinoksilla. Tarjoa lämpimänä keitettyjen perunoiden ja chilisen kermaviilikastikkeen kanssa tai kylmänä voileipäpöydässä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 93,9 kcal393 kJ
  • Proteiinia9,25 g
  • Hiilihydraatteja3,98 g
  • Rasvaa4,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille