• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohta välimeren tapaan

Lohta välimeren tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 290 kcal / annos (220g)

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 600 g)lohimedaljonkia
    • 1tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 2-3pientä klementiiniä
    • tai
    • 1pienisitruuna
    • 3(250 g)luumutomaattia
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1rklöljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mausta lohimedaljongit suolalla ja pippurilla. Leikkaa hyvin pestyt klementiinit tai sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet kalojen päälle.
  2. Kuutioi tomaatit, hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne keskenään. Lisää basilika, öljy, suola ja pippuri. Lusikoi seos kalojen päälle.
  3. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna kalojen vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele basilikalla.
  4. Lisäksi sopivat keitetyt perunat, jotka on maustettu öljyllä tai voilla, hienonnetulla basilikalla ja suolalla. Perunat voivat olla kokonaisia, paloiteltuja tai kevyesti survottuja.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5