Paistetut kampasimpukat ja tomaattivinegrettiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistetut kampasimpukat ja tomaattivinegretti

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kampasimpukat saavat raikkaan kastikkeen tomaattivinegretistä. Parhaimman lopputuloksen saat, kun käytät kypsiä, mehukkaita tomaatteja.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

3 annosta

Tomaattivinegretti

1 rs (500 g)
 
Pirkka luumutomaattia
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 dl
 
tai
1 rkl
 
punaviinietikkaa
tai
1 dl
 
(basilikaa
tai
 
ja persiljaa hienonnettuna)
tai

Kampasimpukat

1 pkt (150 g)
 
tai
1 tl
 
rypsiöljyä
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
897 kJ / 219 kcal
Rasva
19 g
josta tyydyttynyttä
2,9 g
Hiilihydraatit
4,5 g
josta sokereita
3,3 g
Proteiini
5,9 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kalttaa ensin tomaatit. Tee jokaiseen tomaattiin ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi, kunnes kuori alkaa irrota. Nosta tomaatit kattilasta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuori tomaatit ja halkaise ne. Kaavi pois siemenet ja kuutioi tomaattien liha. Siirrä tomaattikuutiot kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla.

Viipaloi valkosipulin kynnet ja kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna öljyn hieman jäähtyä ja kaada se tomaattikuutioiden joukkoon. Lisää seokseen myös viinietikka, hienonnettu basilika ja persilja. Anna vinegretin maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna pannu kuumaksi. Pyöräytä simpukat tilkassa öljyä ja paista koosta riippuen 1/2–1 minuuttia/puoli. Mausta simpukat ripauksella suolaa.

Jaa tomaattivinegretti lautasille ja nosta kampasimpukat päälle. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 8,89/kpl
    17,78/l
  • Rajamäen punaviinietikka 0,4l
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/l
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 0,99/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g MSC pakaste
    Hinta 11,95/kpl
    79,67/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 9,99/kpl
    19,98/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 7,39/kpl
    14,78/l
  • Filos 350ml punaviinietikka
    Hinta 2,15/kpl
    6,14/l
  • Druvan punaviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (10 arviota)