• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paistetut kampasimpukat ja tomaattivinegretti

Kampasimpukat saavat raikkaan kastikkeen tomaattivinegretistä. Parhaimman lopputuloksen saat, kun käytät kypsiä, mehukkaita tomaatteja.
Paistetut kampasimpukat ja tomaattivinegretti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 230 kcal / annos (170g)

Ainekset

3 annosta

Tomaattivinegretti

Kampasimpukat

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kalttaa ensin tomaatit. Tee jokaiseen tomaattiin ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi, kunnes kuori alkaa irrota. Nosta tomaatit kattilasta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kuori tomaatit ja halkaise ne. Kaavi pois siemenet ja kuutioi tomaattien liha. Siirrä tomaattikuutiot kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Viipaloi valkosipulin kynnet ja kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna öljyn hieman jäähtyä ja kaada se tomaattikuutioiden joukkoon. Lisää seokseen myös viinietikka, hienonnettu basilika ja persilja. Anna vinegretin maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.
  3. Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna pannu kuumaksi. Pyöräytä simpukat tilkassa öljyä ja paista koosta riippuen 1/2-1 minuuttia/puoli. Mausta simpukat ripauksella suolaa.
  4. Jaa tomaattivinegretti lautasille ja nosta kampasimpukat päälle. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 230 kcal964 kJ
  • Proteiinia8,5 g
  • Hiilihydraatteja4,73 g
  • Rasvaa19,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua