Loimulohi
Loimulohi on nuotioruokaa parhaimmillaan. Noin 3,05€/annos.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(noin 800 g)kirjolohifilee
- 3/4rklsuolaa
- mustapippuria
- 1tlkatajanmarjoja
Valmistus
yli 60 min- Ota lohifilee huoneenlämpöön vähintään tunti ennen kypsennystä.
- Tee kalaan terävällä veitsellä muutama poikkiviilto. Ripottele fileelle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Hienonna katajanmarjat morttelissa ja ripottele fileelle. Anna maustua 1-2 tuntia.
- Nosta kalafilee loimutuslaudalle. Kiinnitä filee puutapeilla tai nauloilla kiinni lautaan. Jos käytät puutappeja, tee lautaan tapeille reiät valmiiksi.
- Aseta lauta nuotion läheisyyteen pystyasentoon. Etäisyys nuotiosta ja liekeistä on hyvä olla 20-30 senttiä.
- Loimuta lohta noin tunti, kunnes se on sopivan kypsää. Kypsymisaika riippuu kalan paksuudesta ja nuotion lämmöstä. Siirtele lautaa tarvittaessa, jos liekit nuolevat kalan pintaa liikaa tai jos kala ei ole riittävän kuumassa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Saat loimulohesta todella mehevän, kun valelet sitä loimutuksen aikana suolavedellä tai sitruunamehulla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet
Kommentoi