Lumihiutalekakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lumihiutalekakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Lumihiutalekakku on talvinen kakku vailla vertaa! Kakku saa väliinsä mm. omenasosetta, mutta lumisen värin kakku saa valkosuklaasta ja kookoshiutaleista.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    100 g
     
    leivontamargariinia
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 prk (200 g)
     
    kermaviiliä
    tai
    3 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Vuoan voiteluun ja leivitykseen

     
    margariinia ja korppujauhoja
    tai

    Kakun väliin

    n. 1 dl
     
    omenasosetta
    tai

    Täyte ja kuorrutus

    1 prk (400 ml)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    3 rkl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    50 g
     
    valkosuklaata
    tai
    100 g
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 dl
     
    tai

    Pinnalle

    1/2 dl
     
    kookoshiutaleita
    tai
    n. 50 g
     
    valkosuklaata
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 429 kJ / 343 kcal
    Rasva
    19,9 g
    josta tyydyttynyttä
    12,7 g
    Hiilihydraatit
    36,1 g
    josta sokereita
    24,3 g
    Proteiini
    4,2 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kermaviili ja sulatettu margariini. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja ripaus suolaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ja kumoa.

    Sekoita kattilassa kookosmaitoon sokeri ja maissitärkkelysjauho. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Keitä pari kolme minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja paloittele valkosuklaa kastikkeen joukkoon. Lisää myös tuorejuusto ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kylmässä noin tunti. Sekoita kylmään kastikkeeseen kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma.

    Sulata suklaa koristelua varten ja levitä leivinpaperille. Anna jäähtyä kylmässä ja riko paloiksi.

    Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja levitä pohjapuolelle omenasosetta. Levitä päälle vajaa puolet täytteestä. Nosta toinen kakkupohjanpuolikas täytteen päälle. Kaada kakulle loput kookoskastikkeesta niin, että kuorrutus valuu myös kakun reunoille. Koristele kookoshiutaleilla ja valkosuklaalastuilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Urtekram Luomu Makeuttamaton Omenasose 700g
      Hinta 3,39/kpl
      4,84/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Pirkka kookosmaito 400ml
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,30/2 kpl
      2,87/l
      Ilman Plussa-korttia 1,35/kpl (3,38/l)
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (27 arviota)