Vaniljainen mansikka-aprikoositäytekakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Vaniljainen mansikka-aprikoositäytekakku on täytteiltään runsas juhlakakku, jonka voi vielä koristella päältä mansikoilla ja reunoilta valkosuklaalastuilla.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Vaniljakiisseli | |
3 dl | tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
3 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
1 rkl | tai |
Kostutus | |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
1/2 dl | vettä tai |
Täyte | |
n. 1 1/2 dl | Pirkka aprikoosihilloa tai |
1 tlk (410 g) | tai |
n. 1/2 l | Pirkka tuoreita mansikoita tai |
Koristeluun | |
100 g | valkosuklaata tai |
2 dl | tai |
1 tl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1/2–1 l | Pirkka tuoreita mansikoita tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja.
Sekoita maito, kerma, sokeri ja maissitärkkelysjauhot kattilassa. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kiisselistä pitää tulla melko paksua. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset kiisseliin. Kaada kiisseli välittömästi kulhoon ja mausta se vaniljasokerilla. Jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa.
Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunanmehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle ohut kerros aprikoosihilloa ja puolet vaniljakiisselistä. Levitä kiisselin päälle viipaloidut mansikat. Täytä toinen väli samalla tavalla, mutta levitä kiisselin päälle valutetut ja kuutioidut aprikoosit. Kostuta kansilevy. Anna kakun kostua jääkaapissa muutamia tunteja, mielellään yön yli.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa lastalla ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa.
Leikkaa kovettuneesta suklaasta hieman kakkua korkeampia, leveähköjä lastuja ja pane ne jääkaappiin odottamaan koristelua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokereilla. Levitä kerma kakun pinnalle ja reunoille. Koristele mansikoilla ja kakun reunat valkosuklaalastuilla.
Vinkki! Vaniljasokerista tulee pehmeämpi vaniljan maku kuin vanilliinisokerista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(73 arviota)
- yli 60 min3,9(272 arviota)
- yli 60 min4,0(7 arviota)
- yli 60 min4,1(12 arviota)
- yli 60 min3,9(18 arviota)
- yli 60 min5,0(5 arviota)
- yli 60 min4,1(34 arviota)
- yli 60 min3,9(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (4 arviota)