• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vaniljainen mansikka-aprikoositäytekakku

Vaniljainen mansikka-aprikoositäytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 175 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Vaniljakiisseli

    • 3dlPirkka kevytmaitoa
    • 1dlPirkka kuohu- tai vispikermaa
    • 1/2dlsokeria
    • 3rklmaissitärkkelysjauhoja (Maizena)
    • 2keltuaista
    • 1rklvaniljasokeria

Kostutus

    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1/2dlvettä

Täyte

Koristeluun

    • 100gvalkosuklaata
    • 2dlPirkka kuohu- tai vispikermaa
    • 1tlsokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1/2-1lPirkka tuoreita mansikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja.
  2. Sekoita maito, kerma, sokeri ja maissitärkkelysjauhot kattilassa. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kiisselistä pitää tulla melko paksua. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset kiisseliin. Kaada kiisseli välittömästi kulhoon ja mausta se vaniljasokerilla. Jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa.
  3. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta levyt vedellä laimennetulla sitruunanmehulla. Levitä alimmaiselle kakkulevylle ohut kerros aprikoosihilloa ja puolet vaniljakiisselistä. Levitä kiisselin päälle viipaloidut mansikat. Täytä toinen väli samalla tavalla, mutta levitä kiisselin päälle valutetut ja kuutioidut aprikoosit. Kostuta kansilevy. Anna kakun kostua jääkaapissa muutamia tunteja, mielellään yön yli.
  4. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa lastalla ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa.
  5. Leikkaa kovettuneesta suklaasta hieman kakkua korkeampia, leveähköjä lastuja ja pane ne jääkaappiin odottamaan koristelua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokereilla. Levitä kerma kakun pinnalle ja reunoille. Koristele mansikoilla ja kakun reunat valkosuklaalastuilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Vaniljasokerista tulee pehmeämpi vaniljan maku kuin vanilliinisokerista.

Ravintosisältö per 100 g

  • 175 kcal733 kJ
  • Proteiinia3,33 g
  • Hiilihydraatteja22,7 g
  • Rasvaa7,62 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille