Hyppää sisältöön
Aprikoosi-cashewsaaristolaisleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Aprikoosi-cashewsaaristolaisleipä

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Saaristolaisleipä on helppo leivottava - ainekset vain sekoitetaan. Maukas leipä on parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl
5 dl
 
tai
1 pkt (50 g)
 
2 ps
 
tuorehiivaa
tai
Pirkka kuivahiivaa
tai
1 1/2 dl
 
siirappia
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 dl
 
kaljamaltaita
tai
1 1/2 dl
 
tai
1 1/2 dl
 
tai
4–5 dl
 
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1/2 ps (125 g)
 
tai

Vuoan voiteluun

 
tai

Voiteluun

1 rkl
 
siirappia
tai
1 rkl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 005 kJ / 240 kcal
Rasva
4,5 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
40 g
josta sokereita
19,3 g
Proteiini
7,1 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Kuumenna neste kädenlämpöiseksi. Murustele ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola, maltaat ja kauraleseet. Sekoita taikinaan ruisjauhot, vähitellen vehnäjauhot ja lopuksi paloitellut aprikoosit ja pähkinät. Taikina saa jäädä löysäksi.
Jaa taikina kahteen voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Peitä vuoat liinalla ja kohota lämpimässä vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan.
Paista leivät 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 1 tunti. Voitele leivät siirappivedellä ja jatka paistamista 150 asteessa puoli tuntia. Peitä leivät leivinpaperilla paistamisen loppupuolelle, ettei pinta tummu liikaa.
Voitele uunista otetut leivät siirappivedellä. Kumoa leivät hieman jäähtyneinä vuoista. Leivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä, anna niiden tekeytyä mielellään kylmässä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Tuoppi Kaljamallas 1kg
    Hinta 4,75/kpl
    4,75/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka cashewpähkinä 125g natural
    Hinta 2,35/kpl
    18,80/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Valio Hyvä suomalainen Arki rasvaton piimä 0,5l laktoositon
    Hinta 0,85/kpl
    1,70/l
  • Pysyvästi edullinen
    Valio rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,49/kpl
    3,32/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Grefinn Super Nuts aprikoosi 200g
    Hinta 4,49/kpl
    22,45/kg
  • Sallinen Aprikoosi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Pirkka Luomu cashewpähkinä 100g
    Hinta 3,29/kpl
    32,90/kg
  • Meira Cashewpähkinä 170g
    Hinta 4,79/kpl
    28,18/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (32 arviota)

  • Alotteleva leipuri kysyy
    1 kuukausi sitten
    Lisätäänkö ruishiutaleet ja maltaat kuumaan nesteeseen
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Aloitteleva leipuri, maltaat ja kauraleseet lisätään kädenlämpöiseen (noin +37 asteiseen) nesteeseen. Mikäli neste on liian kuumaa, menettää samaan aikaan lisättävä hiiva toimintakykynsä eikä taikina nouse toivotulla tavalla.
  • Leipoo kaikki leivät kotona.
    2 kuukautta sitten
    Onko leivän ravintosisältö oikea? Aika rajulta kalorimäärä 100g näyttää. Muuten herkullinen leipä!
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 kuukautta sitten
    Leipoo kaikki leivät kotona, kiitos hyvästä huomiosta! Ravintoarvoihin oli päässyt virhe. Arvot on nyt korjattu.
  • Kuluttajapalvelu
    9 vuotta sitten
    Maidottoman version tästä saaristolaisleivästä saa korvaamalla piimän esimerkiksi appelsiinitäysmehulla, omenatäysmehulla tai vaikkapa soijamaidolla.
  • Nimetön käyttäjä
    9 vuotta sitten
    Jos haluaa tehdä maidottoman version, millä piimä kannattaisi korvata?