• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aprikoosi-cashewsaaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on helppo leivottava - ainekset vain sekoitetaan. Maukas leipä on parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
Aprikoosi-cashewsaaristolaisleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 90 kcal / annos (40g)

Ainekset

2 kpl

Vuoan voiteluun

    • Pirkka meijerivoita

Voiteluun

    • 1rklsiirappia
    • 1rklvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna neste kädenlämpöiseksi. Murustele ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola, maltaat ja kauraleseet. Sekoita taikinaan ruisjauhot, vähitellen vehnäjauhot ja lopuksi paloitellut aprikoosit ja pähkinät. Taikina saa jäädä löysäksi.
  2. Jaa taikina kahteen voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Peitä vuoat liinalla ja kohota lämpimässä vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan.
  3. Paista leivät 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 1 tunti. Voitele leivät siirappivedellä ja jatka paistamista 150 asteessa puoli tuntia. Peitä leivät leivinpaperilla paistamisen loppupuolelle, ettei pinta tummu liikaa.
  4. Voitele uunista otetut leivät siirappivedellä. Kumoa leivät hieman jäähtyneinä vuoista. Leivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä, anna niiden tekeytyä mielellään kylmässä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 90 kcal372 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua
  • Kuluttajapalvelu18.12.2015

    Maidottoman version tästä saaristolaisleivästä saa korvaamalla piimän esimerkiksi appelsiinitäysmehulla, omenatäysmehulla tai vaikkapa soijamaidolla.

  • Nimetön käyttäjä18.12.2015

    Jos haluaa tehdä maidottoman version, millä piimä kannattaisi korvata?