Luumu-tähtianispiirakka
Tähtianiksella maustettu mehevä luumupiirakka kruunaa kahvipöydän.
12 annosta30 - 60 min220 kcal / annos (110g)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 100gPirkka voita
- 1/2dlsokeria
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
Täyte
- 1kgtuoreita luumuja
- 30gPirkka voita
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 2-3tähtianista
- 1/2tlkanelia
- 1rklperunajauhoja
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
- Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa puolikkaat vielä ohuiksi lohkoiksi.
- Sulata rasva pannulla, lisää fariinisokeri, tähtianikset, kaneli ja luumut. Paista luumuja rasvaseoksessa noin 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Ripottele pinnalle perunajauhot, sekoita ja keitä, kunnes luumuista irronnut neste hieman sakenee. Poista tähtianikset. Voit huuhtoa ja käyttää ne uudelleen. Voit myös koristella niillä piirakan.
- Kaada luumuseos pohjan päälle hieman jäähtyneenä. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Koristele tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 220 kcal921 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja30 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi