LuumujuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Luumujuustokakku

Pehmeän raikkaan luumujuustokakun kanssa tarjotaan valmista luumu-rusinakeittoa. Noin 1,15 €/annos*

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta

Pohja

    • 17(200 g)Pirkka Speculaas -keksejä
    • 75gvoita tai margariinia

Täyte

    • 7liivatetta
    • 2prk(200 g)Valio maustettua rahkaa, luumu
    • 3/4dltomusokeria
    • 1tlkanelia
    • 2 1/2rklsitruunanmehua

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi tai margariini ja sekoita sula rasva keksimurskan sekaan. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
  3. Notkista rahkat kulhossa. Vaahdota kerma jämäkäksi toisessa kulhossa ja yhdistä vaahto rahkan sekaan. Mausta tomusokerilla ja kanelilla.
  4. Kuumenna sitruunanmehu. Lisää sekaan pehmenneet, valutetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen luumurahka-kermaseokseen. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
  5. Vaahdota kerma koristelua varten. Murenna keksit ja pilko kivettömäksi käsitellyt luumut. Koristele kakku kermavaahdolla, pienellä määrällä luumu-rusinakeittoa, keksimurulla ja luumuilla. Tarjoa kakun lisänä luumu-rusinakeittoa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua
  • Tuula15.10.2018

    Tähän voi varmaan laittaa maustamatonta tuorejuustoakin ja purkki luumurahkaa.☺

  • K-Kuluttajapalvelu15.10.2018

    Tuula, voit toki halutessasi korvata osan rahkasta tuorejuustolla.

  • Hanna12.10.2018

    Nimi on harhaanjohtava, tämähän on rahkakakku. Ainesosissa ei ole tuorejuustoa.

  • K-Kuluttajapalvelu12.10.2018

    Hanna, pahoittelen, että resepti on aiheuttanut pettymyksen. Rahka luokitellaan tuorejuustoihin, joten rahkasta valmistettuja kakkuja kutsutaan usein juustokakuiksi. Välitän palautteesi reseptin nimestä tiedoksi eteenpäin.