Luumujuustokakku
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
200 g | piparkakkuja tai |
75 g | voita tai margariinia tai |
Täyte | |
7 | liivatetta tai |
2 prk (200 g) | tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
3/4 dl | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
2 1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
Lisäksi | |
1–2 dl | tai |
65 g | piparkakkuja tai |
2–3 5–6 | tai tai |
n. 2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 107 kJ / 265 kcal |
Rasva | 16,4 g |
josta tyydyttynyttä | 10,2 g |
Hiilihydraatit | 24,5 g |
josta sokereita | 18,1 g |
Proteiini | 3,6 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut. Sulata voi tai margariini ja sekoita sula rasva keksimurskan sekaan. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Notkista rahkat kulhossa. Vaahdota kerma jämäkäksi toisessa kulhossa ja yhdistä vaahto rahkan sekaan. Mausta tomusokerilla ja kanelilla.
Kuumenna sitruunanmehu. Lisää sekaan pehmenneet, valutetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen luumurahka-kermaseokseen. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
Vaahdota kerma koristelua varten. Murenna piparit ja pilko kivettömäksi käsitellyt luumut. Koristele kakku kermavaahdolla, pienellä määrällä luumu-rusinakeittoa, keksimurulla ja luumuilla. Tarjoa kakun lisänä luumu-rusinakeittoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka piparkakku 350gHinta 1,99/kpl5,69/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka Luomu luumu 200gHinta 4,45/kpl22,25/kg
- Valio luumu-rusinakeitto 1kgHinta 2,85/kpl2,85/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,59/kpl6,48/kg
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,29/kpl3,23/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Pirkka Luomu kaneli 37gHinta 1,99/kpl53,78/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu 55gHinta 1,35/kpl24,55/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka luumu 250gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (11,56/kg)
- Plussa-etu −13 %Pirkka Kalifornian luumut 250gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (11,56/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(616 arviota)
- 30 - 60 min3,2(42 arviota)
- yli 60 min4,6(211 arviota)
- yli 60 min3,9(223 arviota)
- yli 60 min3,9(53 arviota)
- 30 - 60 min3,9(43 arviota)
- yli 60 min4,1(117 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
Arvostele resepti
- Joulukakku2 vuotta sitten7liivatetta oli aivan liikaa, koostumus liian kova hyytelö.. Muuten hyvä maku, teen uusiksi mutta 5liivatteella
- Ritva4 vuotta sittenOlen juustokakkujen ystävä koska yleensä ne eivät ole niin makeita jos käytän valmiiksi makeututtuja rahkoja, laitan vähempi sokeria,minä itse olen pakastanut mutta uudestaan ei voi pakastaa ja ei voi sulattaa mikrossa vaan annetaan rauhassa jääkaapissa sulaa
- Heli4 vuotta sittenVoiko tämän kakun tehdä hyvissä ajoin ennen joulua ja pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHeli, luumujuustokakun voi hyvin tehdä etukäteen ja pakastaa. Koristeet toki lisätään kakun päälle vasta ennen tarjoilua.
- Tuula5 vuotta sittenTähän voi varmaan laittaa maustamatonta tuorejuustoakin ja purkki luumurahkaa.☺
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTuula, voit toki halutessasi korvata osan rahkasta tuorejuustolla.
- Hanna5 vuotta sittenNimi on harhaanjohtava, tämähän on rahkakakku. Ainesosissa ei ole tuorejuustoa.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHanna, pahoittelen, että resepti on aiheuttanut pettymyksen. Rahka luokitellaan tuorejuustoihin, joten rahkasta valmistettuja kakkuja kutsutaan usein juustokakuiksi. Välitän palautteesi reseptin nimestä tiedoksi eteenpäin.