Luumujuustokakku
Pehmeän raikkaan luumujuustokakun kanssa tarjotaan valmista luumu-rusinakeittoa. Noin 1,15 €/annos*
- 8-10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8-10 annosta
Pohja
- 17(200 g)Pirkka Speculaas -keksejä
- 75gvoita tai margariinia
Täyte
- 7liivatetta
- 2prk(200 g)Valio maustettua rahkaa, luumu
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 3/4dltomusokeria
- 1tlkanelia
- 2 1/2rklsitruunanmehua
Lisäksi
- 1-2dlPirkka kuohukermaa
- 5(65 g)Pirkka Speculaas -keksejä
- n. 2dlValion luumu-rusinakeitto
Valmistus
yli 60 min- Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi tai margariini ja sekoita sula rasva keksimurskan sekaan. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Notkista rahkat kulhossa. Vaahdota kerma jämäkäksi toisessa kulhossa ja yhdistä vaahto rahkan sekaan. Mausta tomusokerilla ja kanelilla.
- Kuumenna sitruunanmehu. Lisää sekaan pehmenneet, valutetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen luumurahka-kermaseokseen. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
- Vaahdota kerma koristelua varten. Murenna keksit ja pilko kivettömäksi käsitellyt luumut. Koristele kakku kermavaahdolla, pienellä määrällä luumu-rusinakeittoa, keksimurulla ja luumuilla. Tarjoa kakun lisänä luumu-rusinakeittoa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
7liivatetta oli aivan liikaa, koostumus liian kova hyytelö.. Muuten hyvä maku, teen uusiksi mutta 5liivatteella
Olen juustokakkujen ystävä koska yleensä ne eivät ole niin makeita jos käytän valmiiksi makeututtuja rahkoja, laitan vähempi sokeria,minä itse olen pakastanut mutta uudestaan ei voi pakastaa ja ei voi sulattaa mikrossa vaan annetaan rauhassa jääkaapissa sulaa
Voiko tämän kakun tehdä hyvissä ajoin ennen joulua ja pakastaa?
Heli, luumujuustokakun voi hyvin tehdä etukäteen ja pakastaa. Koristeet toki lisätään kakun päälle vasta ennen tarjoilua.
Tähän voi varmaan laittaa maustamatonta tuorejuustoakin ja purkki luumurahkaa.☺
Tuula, voit toki halutessasi korvata osan rahkasta tuorejuustolla.
Nimi on harhaanjohtava, tämähän on rahkakakku. Ainesosissa ei ole tuorejuustoa.
Hanna, pahoittelen, että resepti on aiheuttanut pettymyksen. Rahka luokitellaan tuorejuustoihin, joten rahkasta valmistettuja kakkuja kutsutaan usein juustokakuiksi. Välitän palautteesi reseptin nimestä tiedoksi eteenpäin.