• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mandariini-suklaakakku

Mandariini-suklaakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 374 kcal / annos (140g)

Ainekset

12 palaa

Pohja

Kostutus

    • 1 1/2dlmandariinilohkojen sokerilientä

Täyte

Kuorrutus

    • 150gtaloussuklaata
    • 50gleivontamargariinia tai voita

Koristelu

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita vehnäjauho, kaakao- ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi parissa erässä. Sekoita vatkaimen pienellä teholla hyvin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 7-8 minuuttia.
  2. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi kuumana. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa kakkulevy kahtia. Nosta toinen puoli tasapohjaiselle vadille tai tarjottimelle. Kostuta mandariinin liemellä pullasudilla taputellen. Levitä mandariinilohkot tasaisesti pohjalle. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Levitä seos mandariinien päälle. Aseta toinen kakkulevy päälle. Kostuta levy mandariinin liemellä.
  4. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Varo, ettei suklaaseen pääse vettä tai vesihöyryä. Sekoittele, jotta suklaa sulaa tasaisesti. Paloittele rasva sulaneen suklaan joukkoon. Sekoita, kunnes rasva on täysin sulanut. Levitä suklaakuorrute hiukan jäähtyneenä kakkulevylle. Koristele suklaarusinoilla. Tarjoa kakku kylmänä kahvin kanssa.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 374 kcal1 560 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille