Tarte tatinTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tarte tatin

Ranskalainen klassikko tarte tatin on omenapiirakoiden parhaimmistoa. Noin 1,25€/annos.*

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta

Täyte

    • 3(n. 500 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    • 1 1/4dlsokeria
    • 50gvoita
    • 1vaniljatanko
    • 1rklsitruunanmehua

Ranskankermavaahto

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita voi ja tomusokeri keskenään leikuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää mantelijauhe ja suola ja sekoita noin minuutti. Lisää kananmuna ja sekoita vielä toinen minuutti. Lisää lopuksi vehnäjauho ja sekoita taikina tasaiseksi. Voit myös tehdä taikinan käsin nuolijan avulla samaa kaavaa käyttäen.
  2. Levitä taikina kahden leivinpaperin väliin ja painele pyöreäksi, noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi (Ø 24 cm). Nosta leivinpaperilla peitetty taikinalevy jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi.
  4. Mittaa sokeri ja voi valurautapannuun (Ø 24 cm). Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja sekoittunut sokerin kanssa. (Varmista, että pannun voi laittaa uuniin.)
  5. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pannuun. Lisää sitruunanmehu, sekoita ja kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes sokeri on hieman paahtunut.
  6. Lisää omenalohkot karamelliin. Paista keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja karamelli kuplii omenoiden ympärillä. Siirrä pannu pois liedeltä, jotta sokeri ei pala. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
  7. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  8. Nosta kylmä taikinalevy omenien peitoksi ja taita varovasti taikinanreunat pannun sisäpuolelle niin, että taikina osuu pannun pohjalle saakka. Näin sula sokeri ei pääse valumaan pois kakkua kumotessa. Painele taikinaa myös keskeltä kunnolla omenoiden päälle. Taikinaa ei saa jäädä pannun reunan päälle. Leikkaa kaksi parin cm:n viiltoa taikinan päälle ristin muotoon, jotta enin kosteus pääsee haihtumaan.
  9. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
  10. Ota pannu uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Älä annan piirakan jäähtyä liikaa, sillä muuten karamelli jähmettyy ja piirakka tarttuu kiinni pannuun. Irrota piirakka pannun reunoista veitsen avulla. Kumoa lautaselle hieman jäähtyneenä.
  11. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu ranskankerma ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoa lämpimän tarte tatinin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    2,75/kpl5,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg