Tarte tatin
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalainen klassikko tarte tatin on omenapiirakoiden parhaimmistoa. Noin 1,25€/annos.*
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 annosta
150 g | huoneenlämpöistä voita tai |
1 dl | tomusokeria tai |
1 dl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
4 dl | tai |
Täyte | |
---|---|
3 (n. 500 g) | hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold) tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
50 g | voita tai |
1 | vaniljatanko tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
Ranskankermavaahto | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (150 g) | tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 245 kJ / 538 kcal |
Rasva | 35 g |
Hiilihydraatit | 49 g |
Proteiini | 7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita voi ja tomusokeri keskenään leikuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää mantelijauhe ja suola ja sekoita noin minuutti. Lisää kananmuna ja sekoita vielä toinen minuutti. Lisää lopuksi vehnäjauho ja sekoita taikina tasaiseksi. Voit myös tehdä taikinan käsin nuolijan avulla samaa kaavaa käyttäen.
Levitä taikina kahden leivinpaperin väliin ja painele pyöreäksi, noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi (Ø 24 cm). Nosta leivinpaperilla peitetty taikinalevy jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi.
Mittaa sokeri ja voi valurautapannuun (Ø 24 cm). Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja sekoittunut sokerin kanssa. (Varmista, että pannun voi laittaa uuniin.)
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pannuun. Lisää sitruunanmehu, sekoita ja kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes sokeri on hieman paahtunut.
Lisää omenalohkot karamelliin. Paista keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja karamelli kuplii omenoiden ympärillä. Siirrä pannu pois liedeltä, jotta sokeri ei pala. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Nosta kylmä taikinalevy omenien peitoksi ja taita varovasti taikinanreunat pannun sisäpuolelle niin, että taikina osuu pannun pohjalle saakka. Näin sula sokeri ei pääse valumaan pois kakkua kumotessa. Painele taikinaa myös keskeltä kunnolla omenoiden päälle. Taikinaa ei saa jäädä pannun reunan päälle. Leikkaa kaksi parin cm:n viiltoa taikinan päälle ristin muotoon, jotta enin kosteus pääsee haihtumaan.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
Ota pannu uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Älä annan piirakan jäähtyä liikaa, sillä muuten karamelli jähmettyy ja piirakka tarttuu kiinni pannuun. Irrota piirakka pannun reunoista veitsen avulla. Kumoa lautaselle hieman jäähtyneenä.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu ranskankerma ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoa lämpimän tarte tatinin kanssa.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(507 arviota)
- 30 - 60 min4,5(209 arviota)
- 30 - 60 min4,0(16 arviota)
- yli 60 min3,8(61 arviota)
- yli 60 min4,4(99 arviota)
- 30 - 60 min3,9(812 arviota)
- yli 60 min4,2(17 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (35 arviota)