Tarte tatinTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tarte tatin

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalainen klassikko tarte tatin on omenapiirakoiden parhaimmistoa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
150 g
 
huoneenlämpöistä voita
tai
1 dl
 
tomusokeria
tai
1 dl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1
 
kananmuna
tai
4 dl
 
tai

Täyte

3 (n. 500 g)
 
hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
tai
1 1/4 dl
 
sokeria
tai
50 g
 
voita
tai
1
 
vaniljatanko
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Ranskankermavaahto

1 tlk (2 dl)
 
tai
1 prk (150 g)
 
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 226 kJ / 532 kcal
Rasva
34,5 g
josta tyydyttynyttä
20,2 g
Hiilihydraatit
47,3 g
josta sokereita
26,6 g
Proteiini
7 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita voi ja tomusokeri keskenään leikuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää mantelijauhe ja suola ja sekoita noin minuutti. Lisää kananmuna ja sekoita vielä toinen minuutti. Lisää lopuksi vehnäjauho ja sekoita taikina tasaiseksi. Voit myös tehdä taikinan käsin nuolijan avulla samaa kaavaa käyttäen.

Levitä taikina kahden leivinpaperin väliin ja painele pyöreäksi, noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi (Ø 24 cm). Nosta leivinpaperilla peitetty taikinalevy jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi.

Mittaa sokeri ja voi valurautapannuun (Ø 24 cm). Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja sekoittunut sokerin kanssa. (Varmista, että pannun voi laittaa uuniin.)

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pannuun. Lisää sitruunanmehu, sekoita ja kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes sokeri on hieman paahtunut.

Lisää omenalohkot karamelliin. Paista keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja karamelli kuplii omenoiden ympärillä. Siirrä pannu pois liedeltä, jotta sokeri ei pala. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Nosta kylmä taikinalevy omenien peitoksi ja taita varovasti taikinanreunat pannun sisäpuolelle niin, että taikina osuu pannun pohjalle saakka. Näin sula sokeri ei pääse valumaan pois kakkua kumotessa. Painele taikinaa myös keskeltä kunnolla omenoiden päälle. Taikinaa ei saa jäädä pannun reunan päälle. Leikkaa kaksi parin cm:n viiltoa taikinan päälle ristin muotoon, jotta enin kosteus pääsee haihtumaan.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

Ota pannu uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Älä annan piirakan jäähtyä liikaa, sillä muuten karamelli jähmettyy ja piirakka tarttuu kiinni pannuun. Irrota piirakka pannun reunoista veitsen avulla. Kumoa lautaselle hieman jäähtyneenä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu ranskankerma ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoa lämpimän tarte tatinin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 2,15/kpl
    21,50/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Hinta 0,79/kpl
    5,27/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (45 arviota)

  • Wilhemiina
    7 kuukautta sitten
    Itse laitoin hetkeksi pakkaseen. Toimi hyvin
  • Madame Tatin
    8 kuukautta sitten
    Todella hyvä resepti, mutta miten ihmeessä taikina saadaan kokonaisena täytteen päälle? Se murtuu jääkaappikylmänä ja myös lämmenneenä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 kuukautta sitten
    Madame Tatin, taikinan on hyvä antaa viilentyä jääkaapissa puolisen tuntia. Kylmä taikina nostetaan piirakan päälle. Tarvittaessa taikinaa voi paikkailla nipistämällä sitä sormin kiinni, kuori jää piirakan alle kun se kumotaan paiston jälkeen.