Hyppää sisältöön
Tarte tatinTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tarte tatin

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalainen klassikko tarte tatin on omenapiirakoiden parhaimmistoa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
150 g
 
huoneenlämpöistä voita
tai
1 dl
 
tomusokeria
tai
1 dl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1
 
kananmuna
tai
4 dl
 
tai

Täyte

3 (n. 500 g)
 
hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
tai
1 1/4 dl
 
sokeria
tai
50 g
 
voita
tai
1
 
vaniljatanko
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Ranskankermavaahto

1 tlk (2 dl)
 
tai
1 prk (150 g)
 
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 226 kJ / 532 kcal
Rasva
34,5 g
josta tyydyttynyttä
20,2 g
Hiilihydraatit
47,3 g
josta sokereita
26,6 g
Proteiini
7 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sekoita voi ja tomusokeri keskenään leikuuterällisessä monitoimikoneessa. Lisää mantelijauhe ja suola ja sekoita noin minuutti. Lisää kananmuna ja sekoita vielä toinen minuutti. Lisää lopuksi vehnäjauho ja sekoita taikina tasaiseksi. Voit myös tehdä taikinan käsin nuolijan avulla samaa kaavaa käyttäen.
Levitä taikina kahden leivinpaperin väliin ja painele pyöreäksi, noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi (Ø 24 cm). Nosta leivinpaperilla peitetty taikinalevy jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi.
Mittaa sokeri ja voi valurautapannuun (Ø 24 cm). Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja sekoittunut sokerin kanssa. (Varmista, että pannun voi laittaa uuniin.)
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pannuun. Lisää sitruunanmehu, sekoita ja kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes sokeri on hieman paahtunut.
Lisää omenalohkot karamelliin. Paista keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja karamelli kuplii omenoiden ympärillä. Siirrä pannu pois liedeltä, jotta sokeri ei pala. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Nosta kylmä taikinalevy omenien peitoksi ja taita varovasti taikinanreunat pannun sisäpuolelle niin, että taikina osuu pannun pohjalle saakka. Näin sula sokeri ei pääse valumaan pois kakkua kumotessa. Painele taikinaa myös keskeltä kunnolla omenoiden päälle. Taikinaa ei saa jäädä pannun reunan päälle. Leikkaa kaksi parin cm:n viiltoa taikinan päälle ristin muotoon, jotta enin kosteus pääsee haihtumaan.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
Ota pannu uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Älä annan piirakan jäähtyä liikaa, sillä muuten karamelli jähmettyy ja piirakka tarttuu kiinni pannuun. Irrota piirakka pannun reunoista veitsen avulla. Kumoa lautaselle hieman jäähtyneenä.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu ranskankerma ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoa lämpimän tarte tatinin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 1,59/kpl
    15,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,59/kpl
    0,80/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,35/kpl
    6,75/l
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/3 kpl
    4,44/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,79/kpl (5,27/kg)
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Plussa-etu
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,68/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kpl
    Hinta 3,39/kpl
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lk
    Hinta 1,00/kpl
    2,00/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 1,89/kpl
    7,56/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Valio Keittiön creme fraiche 150g laktoositon luomu
    Hinta 1,75/kpl
    11,67/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Juustoportti creme fraiche 150g laktoositon
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,00/kpl
    6,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,25/kpl (8,33/kg)
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (51 arviota)

  • Wilhemiina
    1 vuosi sitten
    Itse laitoin hetkeksi pakkaseen. Toimi hyvin
  • Madame Tatin
    1 vuosi sitten
    Todella hyvä resepti, mutta miten ihmeessä taikina saadaan kokonaisena täytteen päälle? Se murtuu jääkaappikylmänä ja myös lämmenneenä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Madame Tatin, taikinan on hyvä antaa viilentyä jääkaapissa puolisen tuntia. Kylmä taikina nostetaan piirakan päälle. Tarvittaessa taikinaa voi paikkailla nipistämällä sitä sormin kiinni, kuori jää piirakan alle kun se kumotaan paiston jälkeen.