Maa-artisokkaohratto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Maa-artisokkaohratto hurmaa juurevan täyteläisellä maullaan. Mikä parasta maa-artisokkia ei tarvitse kuoria ennen soseuttamista.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
500 g | maa-artisokkia tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 l | vettä tai |
1 | Knorr luomu kasvisliemikuutio tai |
3 (120 g) | tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 1/4 dl | tai |
1 1/2 dl (50 g) | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 rkl | voita tai |
tuoretta timjamia tai | |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 672 kJ / 161 kcal |
Rasva | 7,9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,7 g |
Hiilihydraatit | 13,5 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pese maa-artisokat ja paloittele ne. Jätä yksi maa-artisokka koristeeksi. Paahda maa-artisokkapaloja öljyssä kattilassa, kunnes ne saavat kunnolla väriä.
Lisää kattilaan 1/2 litraa vettä ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä maa-artisokkia kannen alla 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Ota 3 dl keitinlientä talteen ja soseuta maa-artisokat lopun keitinliemen kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Kuullota myös ohraa hetki.
Kiehauta loput 1/2 litraa vettä. Lisää vettä ohran joukkoon noin 1 dl kerrallaan. Anna edellisen nesteen imeytyä ennen kuin lisäät seuraavan erän. Jatka kunnes kaikki neste on käytetty, myös maa-artisokkien keitinliemi, ja ohra on kypsää. Aikaa kuluu 30–35 minuuttia.
Lisää lopuksi maa-artisokkasose, juustoraaste sekä sitruunanmehu. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Ohratto saa jäädä löysäksi.
Leikkaa maa-artisokka ohuiksi viipaleiksi ja paista voissa timjaminoksien kanssa rapeiksi. Mausta suolalla. Koristele annokset maa-artisokkaviipaleilla ja tuoreella timjamilla.
Parmesaanin tilalla voit käyttää emmentalia.