Hyppää sisältöön
Maa-artisokkaohrattoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Maa-artisokkaohratto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Maa-artisokkaohratto hurmaa juurevan täyteläisellä maullaan. Mikä parasta maa-artisokkia ei tarvitse kuoria ennen soseuttamista.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
500 g
 
maa-artisokkia
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1 l
 
vettä
tai
1
 
Knorr luomu kasvisliemikuutio
tai
3 (120 g)
 
tai
2
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
2 1/4 dl
 
tai
1 1/2 dl (50 g)
 
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2 rkl
 
voita
tai
 
tuoretta timjamia
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
672 kJ / 161 kcal
Rasva
7,9 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
13,5 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
4 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Pese maa-artisokat ja paloittele ne. Jätä yksi maa-artisokka koristeeksi. Paahda maa-artisokkapaloja öljyssä kattilassa, kunnes ne saavat kunnolla väriä.
Lisää kattilaan 1/2 litraa vettä ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä maa-artisokkia kannen alla 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Ota 3 dl keitinlientä talteen ja soseuta maa-artisokat lopun keitinliemen kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Kuullota myös ohraa hetki.
Kiehauta loput 1/2 litraa vettä. Lisää vettä ohran joukkoon noin 1 dl kerrallaan. Anna edellisen nesteen imeytyä ennen kuin lisäät seuraavan erän. Jatka kunnes kaikki neste on käytetty, myös maa-artisokkien keitinliemi, ja ohra on kypsää. Aikaa kuluu 30–35 minuuttia.
Lisää lopuksi maa-artisokkasose, juustoraaste sekä sitruunanmehu. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Ohratto saa jäädä löysäksi.
Leikkaa maa-artisokka ohuiksi viipaleiksi ja paista voissa timjaminoksien kanssa rapeiksi. Mausta suolalla. Koristele annokset maa-artisokkaviipaleilla ja tuoreella timjamilla.
Parmesaanin tilalla voit käyttää emmentalia.