• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Maalaisterriini

Maalaisterriini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 287 kcal / 100 g

Ainekset

    • 2pkt(à 170 g)pekonia
    • 100gvähärasvaista naudan jauhelihaa
    • 250-300gnauta-sikajauhelihaa
    • 100gpalvikinkkua palana
    • 1/2(n. 50 g)sipulia
    • margariinia voiteluun ja paistamiseen
    • 6-7laakerinlehteä
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1/2tlrosmariinia
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlrouhittua mustapippuria
    • 1/4tljauhettua muskottipähkinää
    • 1/4tljauhettua neilikkaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklsherryviinietikkaa
    • 1kananmuna
    • 1dlvispikermaa
    • 1rklkokonaisia roseepippureita

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele suorakaiteen muotoinen (1 litra) kakkuvuoka ja aseta vuoan pohjalle muutama laakerinlehti. Vuoraa vuoka paketillisella pekoniviipaleita.
  2. Silppua sipuli ja kuullota pannulla. Kuutioi kinkku ja suikaloi loput pekonista.
  3. Valmista murekemassa monitoimikoneessa. Hienonna pekonisuikaleet, jauhelihat ja jäähtynyt sipulisilppu koneessa hetken aikaa tasaiseksi massaksi. Lisää puristettu valkosipuli ja mausteet rosepippuria lukuunottamatta ja anna käydä taas hetki. Lisää kananmuna ja sen sekoituttua kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Sammuta kone ja poista terä. Sekoita vielä kinkkukuutiot ja rosepippuri massaan.
  4. Kaada terriinimassa vuokaan ja käännä vuoan reunojen yli jääneet pekoniviipaleet massan päälle. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.
  5. Kaada kypsästä terriinistä ylimääräinen rasva pois ja anna jäähtyä vuoassa viileässä. Terriini on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua, jolloin se on rakenteeltaan niin kiinteää, että voit leikata ohuella ja terävällä veitsellä viipaleita myös leivän päälle.

Tiesitkö että...

Vinkki! Terriini tarjotaan paistovuoastaan, kun taas patee kumotaan tarjoiluvadille. Jos annat terriinin lahjaksi, kumoa, pese vuoka ja aseta terriini pohjapuoli päällepäin.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 287 kcal1 200 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa20,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • kokki14.12.2016

    Minun mielestä tämä patee, terriini tulee vuoan joka yleensä on kolmion muotoinen.

  • K-Kuluttajapalvelu14.12.2016

    Hei kokki, kiitos palautteestasi. Terriinillä tarkoitetaan uunissa vesihauteessa kypsennettyä mureketta, joka voidaan valmistaa monessa eri mallisessa vuoassa.