• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Riistapuolukkapatee

Riistapuolukkapatee on maukas, näyttävä ja juhlava ruoka. Patee päällytetään pekonilla.
Riistapuolukkapatee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 178 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta

Vuokaan

    • 1pkt(140 g)Pirkka pekonia

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna veitsellä hiukan sulanut riistakäristys pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauheliha, riistakäristys, hienonnettu sipuli, kerma, muna ja mausteet keskenään. Sekoita puolukoiden joukkoon perunajauhot ja lisää seokseen.
  2. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen, noin yhden litran vetoinen kakkuvuoka pekoniviipaleilla. Kaada seos vuokaan ja käännä vuoan reunojen yli jääneet pekoniviipaleet seoksen päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Nosta pateevuoka suurempaan, vettä sisältävään uunivuokaan.
  3. Kypsennä pateeta vesihauteessa 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia. Kaada kypsästä pateesta ylimääräinen neste ja rasva pois. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen.
  4. Kumoa patee uunin kestävälle vadille ja kypsennä uunin ylätasolla vielä runsaat viisi minuuttia, kunnes pekoni saa vähän väriä. Anna riistapuolukkapateen jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 178 kcal743 kJ
  • Proteiinia13,1 g
  • Hiilihydraatteja6,5 g
  • Rasvaa10,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2