• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkanaterriini

Porkkanaterriini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 112 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta
    • 1/2kgporkkanasosetta (tuore tai pakaste)
    • 1sipuli
    • 4munaa
    • 1prk(120 g)smetanaa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tlrakuunaa
    • 1/4tlinkivääriä
    • 2rklperunajauhoja
    • 1ps(200 g)pakasteherneitä

Koristeluun

    • rucolasalaattia

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta kuorittu sipuli ja sekoita porkkanasoseen joukkoon. Lisää perunajauhot, munat ja smetana. Mausta seos suolalla, pippurilla, rakuunalla ja inkiväärillä.
  2. Leikkaa suorakaiteen muotoisen, litran vetoisen vuoan pohjalle leivinpaperipala. Voitele vuoan reunat. Kaada vuokaan 1/3 porkkanaseoksesta ja ripottele päälle puolet pakasteherneistä. Kaada herneiden päälle taas 1/3 porkkaseoksesta ja ripottele päälle loput herneet. Kaada vuokaan loput porkkanaseoksesta.
  3. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Nosta vuoka suurempaan, vettä sisältävään uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes terriini on hyytynyt. Anna terriinin jäähtyä. Kumoa jäähtyneenä. Koristele rucolan lehdillä.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 112 kcal470 kJ
  • Proteiinia4,3 g
  • Hiilihydraatteja6,2 g
  • Rasvaa7,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille