Maapähkinä- eli sataykastike
Maapähkinä- eli sataykastike kuuluu indonesialaiseen keittiöön. Se on mainio dippi ja sopii myös paistetun tai grillatun lihan kastikkeeksi. Noin 0,40€/annos*
8 annostaalle 30 min
Ainekset
8 annosta
- 150g(2 1/2 dl)Pirkka kuorittuja maapähkinöitä
- n. 1/2tlk(à 400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 100gsalottisipuleita
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2-1rklinkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä
- 1/2-1rkllimetin- tai sitruunanmehua
- 1/2-1rklPirkka kala- tai soijakastiketta
- 1rklfariinisokeria
- 1tljuustokuminaa eli jeeraa
Valmistus
alle 30 min- Paahda maapähkinät halutessasi pannulla ilman rasvaa. Hienonna ne tehosekoittimessa. (Lisää joukkoon tarvittaessa hieman kookosmaitoa.)
- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet veitsellä. Hienonna myös chili, josta on siemenet poistettu.
- Lisää kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen. Soseuta. Kastikkeen kuuluu olla melko paksua.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kokeile myös leivän levitteenä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi