Kuningattaren suklaakakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Suklaalla kuorrutettu suklaakakku on ihana jälkiruoka tai tarjottava kahvipöydässä. Kakku koristellaan tuoreilla marjoilla ja kiilteellä.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
100 g | voita tai margariinia tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
3/4 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | tai |
Kuorrutus | |
1 1/2 dl | tai |
200 g | tai |
Päälle | |
5–6 dl | tuoreita vadelmia ja mustikoita tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 092 kJ / 261 kcal |
Rasva | 14,2 g |
josta tyydyttynyttä | 8,8 g |
Hiilihydraatit | 28,7 g |
josta sokereita | 25 g |
Proteiini | 3,3 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan ( halkaisijaltaan noin 24 cm) päälle ja purista voideltu rengas kiinni.
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon rasvasula ja siivilöi jauhoseos joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Pohja jää mehevän kosteaksi ja noin 1–2 sentin paksuiseksi. Anna jäähtyä.
Kuumenna kerma kiehumapisteeseen pinnoitetussa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Levitä seos tasaisesti kakun päälle noin sentin paksuiseksi kerrokseksi ja anna jäähtyä hetki.
Levitä peratut marjat kakun päälle keoksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu. Jäähdytä hieman ja sivele kiillettä marjojen päälle. Anna kakun hyytyä viileässä noin tunti. Täyte jää pehmeäksi. Koristele kakun reunat mustikan varvuilla tai vadelman lehdillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka leivontamaitosuklaa 200g RFAHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Marli perinteinen metsämarjamehutiiviste 0,5lHinta 5,39/kpl10,58/l
- Dansukker hyytelösokeri 350gHinta 1,85/kpl5,29/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainenHinta 4,29/kpl34,32/kg
- Dansukker hyytelösokeri multi 370gHinta 1,95/kpl5,27/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(634 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- yli 60 min4,0(75 arviota)
- yli 60 min4,5(218 arviota)
- yli 60 min4,1(79 arviota)
- yli 60 min3,7(87 arviota)
- yli 60 min4,1(65 arviota)
- 30 - 60 min3,2(57 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (177 arviota)
- Aloitteleva leipuri4 vuotta sittenVoiko tämän tehdä päivän-pari ennen tarjoilua?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAloitteleva leipuri, kakun voi hyvin leipoa jo päivän tai kaksi ennen. Sen voi vaikka pakastaakin. Mutta kiille ja koristelu kannattaa tehdä vasta vähän ennen tarjoilua etteivät ne kärsi pidemmästä säilytyksestä tai kostuta kakkua päältä liiaksi.