Kuningattaren suklaakakku
Suklaalla kuorrutettu suklaakakku on ihana jälkiruoka tai tarjottava kahvipöydässä. Kakku koristellaan tuoreilla marjoilla ja kiilteellä. Tämäkin resepti vain n. 0,95€/annos*.
10 annostayli 60 min460 kcal / annos (150g)
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 100gvoita tai margariinia
- 2kananmunaa
- 2dlsokeria
- 1dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Kuorrutus
Päälle
- 5-6dltuoreita vadelmia ja mustikoita
- 1dllaimennettua marjamehua
- 1/2dlhyytelösokeria
Valmistus
yli 60 min- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan ( halkaisijaltaan noin 24 cm) päälle ja purista voideltu rengas kiinni.
- Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon rasvasula ja siivilöi jauhoseos joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Pohja jää mehevän kosteaksi ja noin 1-2 sentin paksuiseksi. Anna jäähtyä.
- Kuumenna kerma kiehumapisteeseen pinnoitetussa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Levitä seos tasaisesti kakun päälle noin sentin paksuiseksi kerrokseksi ja anna jäähtyä hetki.
- Levitä peratut marjat kakun päälle keoksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu. Jäähdytä hieman ja sivele kiillettä marjojen päälle. Anna kakun hyytyä viileässä noin tunti. Täyte jää pehmeäksi. Koristele kakun reunat mustikan varvuilla tai vadelman lehdillä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 150g100 g
- 460 kcal1 930 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja49 g
- Rasvaa27 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Voiko tämän tehdä päivän-pari ennen tarjoilua?
Aloitteleva leipuri, kakun voi hyvin leipoa jo päivän tai kaksi ennen. Sen voi vaikka pakastaakin. Mutta kiille ja koristelu kannattaa tehdä vasta vähän ennen tarjoilua etteivät ne kärsi pidemmästä säilytyksestä tai kostuta kakkua päältä liiaksi.