Kuningattaren suklaakakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuningattaren suklaakakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklaalla kuorrutettu suklaakakku on ihana jälkiruoka tai tarjottava kahvipöydässä. Kakku koristellaan tuoreilla marjoilla ja kiilteellä.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    100 g
     
    voita tai margariinia
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3/4 dl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai

    Kuorrutus

    1 1/2 dl
     
    tai
    200 g
     
    tai

    Päälle

    5–6 dl
     
    tuoreita vadelmia ja mustikoita
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 092 kJ / 261 kcal
    Rasva
    14,2 g
    josta tyydyttynyttä
    8,8 g
    Hiilihydraatit
    28,7 g
    josta sokereita
    25 g
    Proteiini
    3,3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Laita leivinpaperi irtopohjavuoan ( halkaisijaltaan noin 24 cm) päälle ja purista voideltu rengas kiinni.

    Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon rasvasula ja siivilöi jauhoseos joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

    Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Pohja jää mehevän kosteaksi ja noin 1–2 sentin paksuiseksi. Anna jäähtyä.

    Kuumenna kerma kiehumapisteeseen pinnoitetussa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen hieman jäähtyä. Levitä seos tasaisesti kakun päälle noin sentin paksuiseksi kerrokseksi ja anna jäähtyä hetki.

    Levitä peratut marjat kakun päälle keoksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu. Jäähdytä hieman ja sivele kiillettä marjojen päälle. Anna kakun hyytyä viileässä noin tunti. Täyte jää pehmeäksi. Koristele kakun reunat mustikan varvuilla tai vadelman lehdillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka leivontamaitosuklaa 200g RFA
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Marli perinteinen metsämarjamehutiiviste 0,5l
      Hinta 5,39/kpl
      10,58/l
    • Dansukker hyytelösokeri 350g
      Hinta 1,85/kpl
      5,29/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (174 arviota)

    • Aloitteleva leipuri
      3 vuotta sitten
      Voiko tämän tehdä päivän-pari ennen tarjoilua?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Aloitteleva leipuri, kakun voi hyvin leipoa jo päivän tai kaksi ennen. Sen voi vaikka pakastaakin. Mutta kiille ja koristelu kannattaa tehdä vasta vähän ennen tarjoilua etteivät ne kärsi pidemmästä säilytyksestä tai kostuta kakkua päältä liiaksi.