Mademuhennos
Made on tammi- ja helmikuun pakkasherkku. Mademuhennos on sydäntalven perinteistä pyhäruokaa, lämmittävää ja lempeän maukasta. Resepti: Kalaasi-blogi. Noin 3,95 €/annos*
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1(1 kg)made nyljettynä
- 4dlvettä
- 4dl(alkoholitonta) valkoviiniä
- 1laakerinlehti
- 4rklPirkka voita
- 50gpurjoa
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1tlsuolaa
- 1tlmaustepippuria
- 1/2tljauhettua valkopippuria
- 1rkllehtipersiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, noin 10 minuuttia.
- Huuhdo nyljetty ja perattu made kylmällä vedellä ja paloittele reiluiksi, noin 5 cm:n paloiksi.
- Laita kalapalat, vesi, viini ja laakerinlehti kattilaan. Keitä kalat kypsiksi, 8-10 minuuttia. Nostele kalat reikäkauhalla liemestä ja irrottele niistä ruodot.
- Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoittele ja kypsennä hetki, älä ruskista. Lisää liemi ohuena nauhana jauhoseokseen, koko ajan sekoitellen. Kypsennä lientä sekoitellen ja lisää kerma joukkoon.
- Poista purjosta kuoriosa, huuhdo ja viipaloi purjo.
- Lisää liemeen purjo, pippurit, suola ja perunat. Kiehauta muhennosliemi paksummaksi ja lisää kalapalat joukkoon. Lisää muhennokseen vielä persilja ja tarjoa mademuhennos kuumana.
Tiesitkö että...
Pyydä kalamestaria nylkemään made valmiiksi. Mukaan voit saada myös mateen maksan ja parhaimmillaan myös mätipussit. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi