Maissi-jauhelihapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Maissi-jauhelihapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Ruokaisa maissi-jauhelihapiirakka maistuu koko perheelle esimerkiksi iltapalaksi.
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
1 pkt (400 g)
 
tai

Täyte

400 g
 
Pirkka naudan jauhelihaa
tai
1 tlk (340 g)
 
Pirkka säilykemaissia
tai
100 g
 
purjoa
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 tlk (300 g)
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
100 g
 
tai

Pinnalle

n. 2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 068 kJ / 255 kcal
Rasva
13,7 g
josta tyydyttynyttä
6,6 g
Hiilihydraatit
20,8 g
josta sokereita
1,7 g
Proteiini
10,6 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Painele sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele ja pilko se. Kuori ja hienonna valkosipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää myös purjo kuullottumaan. Lisää jauhelihan joukkoon salsadippi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää sulatejuusto ja valutetut maissit. Anna täytteen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Kaada jauhelihatäyte vuokaan. Lisää päälle juustoraaste.

Paista piirasta 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana salaatin kanssa.