Maitopossu
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 1 kg | porsaan ulkofileetä palana tai |
1 rkl | tai |
2 tl | mustapippuria tai |
2 rkl | öljyä tai |
3 | rosmariinin oksaa tai |
2 | tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
1 dl | valkoviiniä (tai vettä + 1 rkl sitruunanmehua) tai |
6 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 992 kJ / 237 kcal |
Rasva | 12,9 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 4,2 g |
josta sokereita | 3,8 g |
Proteiini | 25,9 g |
Suola | 2,4 g |
Valmistus
Kuivaa lihan pinta. Sido liha ja pyörittele se suolassa sekä pippurissa. Kuumenna öljy kannellisessa padassa ja ruskista liha kauttaaltaan. Lisää rosmariini ja laakerinlehdet, jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Lisää valkosipulit. Paista vielä hetki, kunnes valkosipulit alkavat hieman ruskistua.
Mittaa joukkoon valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä pata kannella ja kypsennä pienellä lämmöllä välillä käännellen noin tunti, kunnes lihan lämpötila on 67 astetta. Maidon kuuluu juoksettua paistamisen aikana.
Nosta kypsä liha padasta ja peitä löyhästi leivinpaperilla. Siivilöi neste tiheän siivilän läpi ja kuori tarvittaessa rasva pois. Kaada liemi takaisin pataan ja keitä kunnes lientä on jäljellä noin 3 dl. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Viipaloi liha ja valuta päälle lientä. Tarjoa lisäksi gnoccheja tai perunasosetta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen porsaan ulkofilee n.1,2kgHinta n. 15,48/kpl12,90/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 3,99/kpl31,92/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,35/kpl1,35/l
- Porsaan ulkofile lihamestarilta kgHinta 11,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Rosmariini ruukku SuomiHinta 5,49/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75lHinta 7,45/kpl9,80/l
- Torres Natureo valkoviin 0,375l 0,0% klpHinta 5,09/kpl13,31/l
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,19/kpl297,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Valio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,89/kpl1,89/l
- Juustoportti Perhemeijerin täysmaito 1lHinta 1,65/kpl1,65/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- 30 - 60 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- yli 60 min4,6(40 arviota)
- yli 60 min3,0(2 arviota)
- yli 60 min4,1(54 arviota)
- 30 - 60 min4,3(60 arviota)
- yli 60 min3,4(57 arviota)
Arvostele resepti
- Roope5 vuotta sittenHerkullista😋
- tiikerikarhu5 vuotta sittenKiinnostava
- Ralle6 vuotta sittenMillä sitruunamehun voi korvata?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Ralle, resepti on K-Koekeittiöllä testattu valkoviinillä, jonka voi korvata sitruunamehulla. Reseptiin voisi käyttää myös valkoviinietikkaa mutta sen sopivuutta ei olla K-Koekeittiöllä testattu.