• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Maitopossu

Maiale al latte eli maidossa kypsennetty porsaanliha on italialainen klassikko. Liha hautuu hiljalleen mureaksi kannen alla.
Maitopossu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuivaa lihan pinta. Sido liha ja pyörittele se suolassa sekä pippurissa. Kuumenna öljy kannellisessa padassa ja ruskista liha kauttaaltaan. Lisää rosmariini ja laakerinlehdet, jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Lisää valkosipulit. Paista vielä hetki, kunnes valkosipulit alkavat hieman ruskistua.
  2. Mittaa joukkoon valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä pata kannella ja kypsennä pienellä lämmöllä välillä käännellen noin tunti, kunnes lihan lämpötila on 67 astetta. Maidon kuuluu juoksettua paistamisen aikana.
  3. Nosta kypsä liha padasta ja peitä löyhästi leivinpaperilla. Siivilöi neste tiheän siivilän läpi ja kuori tarvittaessa rasva pois. Kaada liemi takaisin pataan ja keitä kunnes lientä on jäljellä noin 3 dl. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  4. Viipaloi liha ja valuta päälle lientä. Tarjoa lisäksi gnoccheja tai perunasosetta.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 280 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille21