Italialainen possunfileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Italialainen possunfilee

  • Annosmäärän. 8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Kuorruta possunfileet paprika-mozzarellasekoituksella. Uunissa juusto sulaa ja pähkinät paahtuvat.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 8 annosta
800 g
 
porsaan ulkofileetä
tai
1 rkl
 
öljyä+voita paistamiseen
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Pinnalle

1
 
pieni paprika
tai
2 pkt (á 200 g/125 g)
 
tai
1 dl (50 g)
 
pekaanipähkinöitä
tai
4 kpl (50 g)
 
aurinkokuivattua tomaattia
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 dl
 
basilikaa hienonnettuna
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 073 kJ / 257 kcal
Rasva
16,8 g
josta tyydyttynyttä
6,1 g
Hiilihydraatit
2,4 g
josta sokereita
2,1 g
Proteiini
23,6 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota filee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Ruskista filee kevyesti voi-öljyseoksessa. Hiero lihan pintaan suola ja pippurirouhe. Nosta filee uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150 asteessa, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Aikaa kuluu runsas tunti. Anna fileen levätä folioon käärittynä puolisen tuntia ennen viipalointia.

Leikkaa paprika ja mozzarella pieniksi kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulin kynnet ja basilikan lehdet. Sekoita ainekset ja mausta ripauksella mustapippuria.

Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet uuninkestävälle vadille. Levitä paprika-mozzarellasekoitus viipaloidun fileen päälle. Nosta vati uuniin ja kuorruta 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja pähkinät paahtuvat. Koristele basilikan lehdillä. Tarjoa filee keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen porsaan ulkofilee n.1,2kg
    Hinta n. 15,48/kpl
    12,90/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Plussa-etu −10 %
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/3 kpl
    10,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,49/kpl (11,92/kg)
  • Sallinen pekaanipähkinä 70g
    Hinta 2,69/kpl
    38,43/kg
  • Fontana Aurinkokuivattu tomaatti Hienonnettu 180g/100g
    Hinta 3,79/kpl
    37,90/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Paprika punainen Suomi
    Hinta n. 1,04/kpl
    6,95/kg
  • Castelli Mozzarella Burrata 125 g
    Hinta 3,55/kpl
    28,40/kg
  • Riitan Herkku mozzarella 250g
    Hinta 4,65/kpl
    18,60/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Pirkka pekaanipähkinä 125g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    20,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (25,20/kg)
  • Sallistelta Pekaanipähkinä 250g
    Hinta 8,95/kpl
    35,80/kg
  • Pirkka aurinkokuivatut tomaattisuikaleet öljyssä 190g/100g
    Hinta 2,79/kpl
    27,90/kg
  • Pirkka aurinkokuivatut tomaatit öljyssä 200g/95g
    Hinta 2,95/kpl
    31,05/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (18 arviota)