• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Makkaramix-vartaat ja omenatsatsiki

Makkaramix-vartaat ja omenatsatsiki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta

Vartaiden voiteluun

Omanatsatsiki

    • 1omena (Granny Smith)
    • 1/2pientäpurjoa tai 2 - 3 kevätsipulia
    • 2rklTurun sinappia
    • 1rklomenaviinietikkaa
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1tlcurrya
    • ripaussuolaa
    • ripauspippuria

Lisäksi

    • 1jäävuorisalaatti
    • 1/2(150 g)kurkkua

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa keitetyt perunat kahteen tai kolmeen osaan, pienet voit käyttää kokonaisina. Pane perunat marinoitumaan salaattikastikkeeseen pariksi tunniksi.
  2. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja leikkaa puolikkaat runsaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele paprika. Leikkaa makkarat neljään osaan.
  3. Pujottele vartaisiin vuorotellen paloiteltuja vihanneksia, perunoita, kokonaisia kirsikkatomaatteja ja makkaroita. Voitele vartaita kastikkeella ja grillaa välillä käännellen. Voit kuumentaa vartaita myös 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä vartaat kerran kuumennuksen aikana.
  4. Valmista omenatsatsiki. Raasta kuorittu omena karkeaksi raasteeksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Sekoita omenaraaste ja purjo kermaviiliin. Mausta kastike sinapilla, viinietikalla, hunajalla, currylla sekä suolalla ja pippurilla.
  5. Revi salaatti ja viipaloi kurkku. Levitä ne laakealle vadille. Nosta kuumat makkaravartaat salaatin päälle. Tarjoa omenatsatsikin ja patongin kanssa.

Ravintosisältö perannos 450g100 g

  • 531 kcal2 230 kJ
  • Proteiinia18 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa37 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille