• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Makkaravuoka

Helppo ateria syntyy, kun laitat kaikki raaka-aineet yhtä aikaa uuninpellille.
Makkaravuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 40,9 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1pkt(250 g)HK Maakarit Angela frankfurter -makkaraa
    • 1pkt(250 g)HK Maakarit Elsan valkosipuliwursti -makkaraa
    • 300gpunakaalia
    • 1/2(220 g)myskikurpitsaa
    • 1(100 g)porkkana
    • 1(100 g)punasipuli
    • 50glehtikaalia
    • 4valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

    • Turun sinappia (makea)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Lohko punakaali. Kuori ja paloittele myskikurpitsa noin 2 cm:n paloiksi. Kuori ja leikkaa porkkana lanteiksi. Kuori ja lohko punakaali. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa lehtikaali reiluiksi paloiksi. Pyöräytä kasvikset öljy-mausteseoksessa ja levitä laakeaan uunivuokaan.
  2. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes makkarat ovat ruskistuneet ja kasvikset ovat sopivan kypsiä. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa. Tarjoa makkaravuoan kanssa sinappia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 40,9 kcal171 kJ
  • Proteiinia5,49 g
  • Hiilihydraatteja6,26 g
  • Rasvaa10,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua
  • Tiina17.12.2016

    Tämä on tosi hyvää! Itsekin joudun kyllä kypsentämään kasviksia kauemman kuin 20 minuuttia, vaikka palat eivät kovin isoja olekaan. Lehtikaali kypsyy kyllä nopeammin, joten sen lisään vasta kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon.

  • Lomakokki15.10.2016

    Taitaa K-koekeittiössä olla kuumemmat uunit, 20 minuutin kohdalla kasvikset olivat meidän uunissamme vielä kypsentymättömiä. 45 minuutin uunissaolon jälkeen kasvikset olivat mukavan napakoita.

  • K-Kuluttajapalvelu15.10.2016

    Lomakokki, kiitos huomiostasi. Resepti on testattu K-koekeittiössä. Uunien lämpötiloissa on toki eroja ja myös kasvisten koko sekä vuoan täyttöaste vaikuttavat kypsymisaikaan. Hyvä, että olit saanut ruoan kuitenkin onnistumaan.