Makkaravuoka
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Helppo peltiruoka syntyy, kun laitat kaikki raaka-aineet yhtä aikaa uuninpellille.
Ainekset
4 annosta
2 pkt (à 250 g) | tai |
300 g | punakaalia tai |
1/2 (220 g) | myskikurpitsaa tai |
1 (100 g) | porkkana tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
50 g | lehtikaalia tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
---|---|
Turun sinappia (makea) tai |
Ravintosisältö
Energia | 601 kJ / 145 kcal |
Rasva | 11,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,6 g |
Hiilihydraatit | 3 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Lohko punakaali. Kuori ja paloittele myskikurpitsa noin 2 cm:n paloiksi. Kuori ja leikkaa porkkana lanteiksi. Kuori ja lohko punakaali. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa lehtikaali reiluiksi paloiksi. Pyöräytä kasvikset öljy-mausteseoksessa ja levitä laakeaan uunivuokaan.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes makkarat ovat ruskistuneet ja kasvikset ovat sopivan kypsiä. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa. Tarjoa makkaravuoan kanssa sinappia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- HK Maakarit Angelan frankfurtteri 250gHinta 4,99/kpl19,96/kg
- Pirkka suomalainen punakaaliHinta n. 2,69/kpl2,99/kg
- Myskikurpitsa luomuHinta n. 3,56/kpl3,95/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,85/kpl0,85/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,59/kpl65,56/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka sinappi makea 300gHinta 3,15/kpl10,50/kg
- Punakaali SuomiHinta n. 2,49/kpl1,99/kg
- MyskikurpitsaEtuhinta n. 0,90/kpl1,00/kgnorm. n. 3,32/kpl (3,69/kg)
- MyskikurpitsaHinta n. 2,15/kpl2,39/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgEtuhinta 1,00/kpl0,50/kgnorm. 1,99/kpl (1,00/kg)
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
- Meira Yrttiseos Välimeren 9gHinta 0,95/kpl105,56/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Meira makea sinappi 480gHinta 3,65/kpl7,60/kg
- Auran Luomu Makea Sinappi 125gHinta 1,79/kpl14,32/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(27 arviota)
- 30 - 60 min3,9(47 arviota)
- alle 30 min4,2(13 arviota)
- 30 - 60 min4,7(13 arviota)
- 30 - 60 min3,7(11 arviota)
- yli 60 min3,9(12 arviota)
- 30 - 60 min4,5(90 arviota)
- yli 60 min4,2(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (60 arviota)
- Oman elämän masterchef2 kuukautta sittenModasin reseptiä, makkaraksi Baijerin Guntheria, vaihdoin punakaalin kiinankaaliksi, ja mukaan esikeitettyjä maisseja . Paistoin kasviksia ensin yksinään ja lisäsin makkarat ja maissit vasta 20 min jälkeen ja 15 min kuluttua vuoka oli valmis.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMaggi, juuresten kypsymisaikaan vaikuttaa niiden koko. Halutessaan juurekset voi pilkkoa pienemmiksi paloiksi.
- Maggi3 vuotta sittenEihän juurekset kypsy 20-30 minuutissa
- Tiina6 vuotta sittenTämä on tosi hyvää! Itsekin joudun kyllä kypsentämään kasviksia kauemman kuin 20 minuuttia, vaikka palat eivät kovin isoja olekaan. Lehtikaali kypsyy kyllä nopeammin, joten sen lisään vasta kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon.
- Lomakokki7 vuotta sittenTaitaa K-koekeittiössä olla kuumemmat uunit, 20 minuutin kohdalla kasvikset olivat meidän uunissamme vielä kypsentymättömiä. 45 minuutin uunissaolon jälkeen kasvikset olivat mukavan napakoita.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLomakokki, kiitos huomiostasi. Resepti on testattu K-koekeittiössä. Uunien lämpötiloissa on toki eroja ja myös kasvisten koko sekä vuoan täyttöaste vaikuttavat kypsymisaikaan. Hyvä, että olit saanut ruoan kuitenkin onnistumaan.