MakkaravuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Makkaravuoka

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Helppo peltiruoka syntyy, kun laitat kaikki raaka-aineet yhtä aikaa uuninpellille.

    Ainekset

    4 annosta
    2 pkt (à 250 g)
     
    tai
    300 g
     
    punakaalia
    tai
    1/2 (220 g)
     
    myskikurpitsaa
    tai
    1 (100 g)
     
    porkkana
    tai
    1 (100 g)
     
    punasipuli
    tai
    50 g
     
    lehtikaalia
    tai
    4
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 rkl
     
    öljyä
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Lisäksi

     
    Turun sinappia (makea)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    601 kJ / 145 kcal
    Rasva
    11,7 g
    josta tyydyttynyttä
    3,6 g
    Hiilihydraatit
    3 g
    josta sokereita
    2,5 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    1,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Lohko punakaali. Kuori ja paloittele myskikurpitsa noin 2 cm:n paloiksi. Kuori ja leikkaa porkkana lanteiksi. Kuori ja lohko punakaali. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa lehtikaali reiluiksi paloiksi. Pyöräytä kasvikset öljy-mausteseoksessa ja levitä laakeaan uunivuokaan.

    Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes makkarat ovat ruskistuneet ja kasvikset ovat sopivan kypsiä. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa. Tarjoa makkaravuoan kanssa sinappia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • HK Maakarit Angelan frankfurtteri 250g
      Hinta 4,99/kpl
      19,96/kg
    • Suomalainen punakaali 200g
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Myskikurpitsa
      Hinta n. 2,24/kpl
      2,49/kg
    • Porkkana pesty Suomi
      Hinta n. 0,25/kpl
      2,49/kg
    • Punasipuli ulkomainen
      Hinta n. 0,25/kpl
      2,49/kg
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Pirkka provencale 9g yrttiseos
      Hinta 0,59/kpl
      65,56/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Auran Luomu Makea Sinappi 125g
      Hinta 1,79/kpl
      14,32/kg
    • Pirkka suomalainen punakaali
      Hinta n. 2,69/kpl
      2,99/kg
    • Porkkana 500g ES/IT 1lk
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/kpl
    • Pirkka suomalainen lehtikaali 100g
      Hinta 2,29/kpl
      22,90/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,50/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    • Meira yrttiseos 8g Provencale
      Hinta 0,89/kpl
      111,25/kg
    • Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseos
      Hinta 0,79/kpl
      87,78/kpl
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    • Johnny's sinappi 200g makea-väkevä
      Hinta 3,29/kpl
      16,45/kg
    • Meira makea artesaanisinappi 250g
      Hinta 2,49/kpl
      9,96/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (60 arviota)

    • Oman elämän masterchef
      9 kuukautta sitten
      Modasin reseptiä, makkaraksi Baijerin Guntheria, vaihdoin punakaalin kiinankaaliksi, ja mukaan esikeitettyjä maisseja . Paistoin kasviksia ensin yksinään ja lisäsin makkarat ja maissit vasta 20 min jälkeen ja 15 min kuluttua vuoka oli valmis.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Maggi, juuresten kypsymisaikaan vaikuttaa niiden koko. Halutessaan juurekset voi pilkkoa pienemmiksi paloiksi.
    • Maggi
      3 vuotta sitten
      Eihän juurekset kypsy 20-30 minuutissa
    • Tiina
      7 vuotta sitten
      Tämä on tosi hyvää! Itsekin joudun kyllä kypsentämään kasviksia kauemman kuin 20 minuuttia, vaikka palat eivät kovin isoja olekaan. Lehtikaali kypsyy kyllä nopeammin, joten sen lisään vasta kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon.
    • Lomakokki
      7 vuotta sitten
      Taitaa K-koekeittiössä olla kuumemmat uunit, 20 minuutin kohdalla kasvikset olivat meidän uunissamme vielä kypsentymättömiä. 45 minuutin uunissaolon jälkeen kasvikset olivat mukavan napakoita.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Lomakokki, kiitos huomiostasi. Resepti on testattu K-koekeittiössä. Uunien lämpötiloissa on toki eroja ja myös kasvisten koko sekä vuoan täyttöaste vaikuttavat kypsymisaikaan. Hyvä, että olit saanut ruoan kuitenkin onnistumaan.