Makkaravuoka
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Helppo peltiruoka syntyy, kun laitat kaikki raaka-aineet yhtä aikaa uuninpellille.
Ainekset
4 annosta
2 pkt (à 250 g) | tai |
300 g | punakaalia tai |
1/2 (220 g) | myskikurpitsaa tai |
1 (100 g) | porkkana tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
50 g | lehtikaalia tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
---|---|
Turun sinappia (makea) tai |
Ravintosisältö
Energia | 601 kJ / 145 kcal |
Rasva | 11,7 g |
josta tyydyttynyttä | 3,6 g |
Hiilihydraatit | 3 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Lohko punakaali. Kuori ja paloittele myskikurpitsa noin 2 cm:n paloiksi. Kuori ja leikkaa porkkana lanteiksi. Kuori ja lohko punakaali. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa lehtikaali reiluiksi paloiksi. Pyöräytä kasvikset öljy-mausteseoksessa ja levitä laakeaan uunivuokaan.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes makkarat ovat ruskistuneet ja kasvikset ovat sopivan kypsiä. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa. Tarjoa makkaravuoan kanssa sinappia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- HK Maakarit Angelan frankfurtteri 250gHinta 5,19/kpl20,76/kg
- Suomalainen punakaali 200gHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,16/kpl1,59/kg
- Pirkka provencale 9g yrttiseosHinta 0,69/kpl76,67/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Auran Luomu Makea Sinappi 125gHinta 1,85/kpl14,80/kg
- Pirkka suomalainen punakaaliHinta n. 2,69/kpl2,99/kg
- Punakaali SuomiHinta n. 2,49/kpl1,99/kg
- MyskikurpitsaHinta n. 2,24/kpl2,49/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,17/kpl1,69/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pirkka suomalainen lehtikaali 100gHinta 3,49/kpl34,90/kg
- Lehtikaali 150g luomuHinta 1,95/kpl13,00/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Meira yrttiseos 8g ProvencaleHinta 0,89/kpl111,25/kg
- Pirkka Välimeren yrttiseos 9g mausteseosHinta 0,79/kpl87,78/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Johnny's sinappi 200g makea-väkeväHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Meira makea artesaanisinappi 250gHinta 2,49/kpl9,96/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(48 arviota)
- 30 - 60 min3,5(59 arviota)
- 30 - 60 min3,7(33 arviota)
- alle 30 min4,1(40 arviota)
- 30 - 60 min4,1(75 arviota)
- 30 - 60 min3,8(19 arviota)
- 30 - 60 min3,7(312 arviota)
- alle 30 min4,0(49 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (61 arviota)
- Oman elämän masterchef1 vuosi sittenModasin reseptiä, makkaraksi Baijerin Guntheria, vaihdoin punakaalin kiinankaaliksi, ja mukaan esikeitettyjä maisseja . Paistoin kasviksia ensin yksinään ja lisäsin makkarat ja maissit vasta 20 min jälkeen ja 15 min kuluttua vuoka oli valmis.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMaggi, juuresten kypsymisaikaan vaikuttaa niiden koko. Halutessaan juurekset voi pilkkoa pienemmiksi paloiksi.
- Maggi4 vuotta sittenEihän juurekset kypsy 20-30 minuutissa
- Tiina8 vuotta sittenTämä on tosi hyvää! Itsekin joudun kyllä kypsentämään kasviksia kauemman kuin 20 minuuttia, vaikka palat eivät kovin isoja olekaan. Lehtikaali kypsyy kyllä nopeammin, joten sen lisään vasta kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon.
- Lomakokki8 vuotta sittenTaitaa K-koekeittiössä olla kuumemmat uunit, 20 minuutin kohdalla kasvikset olivat meidän uunissamme vielä kypsentymättömiä. 45 minuutin uunissaolon jälkeen kasvikset olivat mukavan napakoita.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenLomakokki, kiitos huomiostasi. Resepti on testattu K-koekeittiössä. Uunien lämpötiloissa on toki eroja ja myös kasvisten koko sekä vuoan täyttöaste vaikuttavat kypsymisaikaan. Hyvä, että olit saanut ruoan kuitenkin onnistumaan.