Makkaravuoka
Helppo peltiruoka syntyy, kun laitat kaikki raaka-aineet yhtä aikaa uuninpellille.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 40,9 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(250 g)HK Maakarit Angela frankfurter -makkaraa
- 1pkt(280 g)HK Maakarit Vottosen vihellys -makkaroita
- 300gpunakaalia
- 1/2(220 g)myskikurpitsaa
- 1(100 g)porkkana
- 1(100 g)punasipuli
- 50glehtikaalia
- 4valkosipulinkynttä
- 2rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- Turun sinappia (makea)
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Lohko punakaali. Kuori ja paloittele myskikurpitsa noin 2 cm:n paloiksi. Kuori ja leikkaa porkkana lanteiksi. Kuori ja lohko punakaali. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa lehtikaali reiluiksi paloiksi. Pyöräytä kasvikset öljy-mausteseoksessa ja levitä laakeaan uunivuokaan.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes makkarat ovat ruskistuneet ja kasvikset ovat sopivan kypsiä. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa. Tarjoa makkaravuoan kanssa sinappia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 40,9 kcal171 kJ
- Proteiinia 5,49 g
- Hiilihydraatteja6,26 g
- Rasvaa10,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Maggi, juuresten kypsymisaikaan vaikuttaa niiden koko. Halutessaan juurekset voi pilkkoa pienemmiksi paloiksi.
Eihän juurekset kypsy 20-30 minuutissa
Tämä on tosi hyvää! Itsekin joudun kyllä kypsentämään kasviksia kauemman kuin 20 minuuttia, vaikka palat eivät kovin isoja olekaan. Lehtikaali kypsyy kyllä nopeammin, joten sen lisään vasta kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon.
Taitaa K-koekeittiössä olla kuumemmat uunit, 20 minuutin kohdalla kasvikset olivat meidän uunissamme vielä kypsentymättömiä. 45 minuutin uunissaolon jälkeen kasvikset olivat mukavan napakoita.
Lomakokki, kiitos huomiostasi. Resepti on testattu K-koekeittiössä. Uunien lämpötiloissa on toki eroja ja myös kasvisten koko sekä vuoan täyttöaste vaikuttavat kypsymisaikaan. Hyvä, että olit saanut ruoan kuitenkin onnistumaan.