Suomi-kulho
Suomalaiseen makuun tehty värikäs vegaaninen kasvis-ohrakulho piristää talven pimeinä päivinä. Kulhon viimeistelee ihana hernetahna. Noin 1,75€/annos.*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Hernetahna
- 2ps(à 200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
- 1dl(lehti)persiljaa hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1dlvettä
Kasviskulho
- 4(400 g)porkkanaa
- 2(400 g)pientä palsternakkaa
- 1rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 200gpunakaalia
- 125glehtikaalia
- 2isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1rklrypsiöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Pane herneet, lehtipersilja ja mausteet tehosekoittimeen ja hienonna. Lisää vettä kunnes saat mieleisesi paksuisen ja tasaisen soseen.
- Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä.
- Kuori ja paloittele porkkana ja palsternakka. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla.
- Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
- Leikkaa lehtikaaleista lehtiruodit pois ja suikaloi lehdet. Paista lehtikaalisuikaleet valkosipulin kanssa öljyssä.
- Kokoa kulhot asettelemalla ohrasuurimot pohjalle ja kasvikset sektoreiksi pinnalle. Viimeistele hernetahnalla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi