Carbonara-pastavuoka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Carbonara-pastavuoka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Mehevä pastavuoka valmistuu carbonaran tapaan pekonista ja parmesaanista. Lehtikaali tuo makua ja väriä täyteläiseen ruokaan.

    Ainekset

    8 annosta
    1 ps (500 g)
     
    tai
    2 pkt (à 150 g)
     
    Snellman kunnon pekonia
    tai
    1 (100 g)
     
    punasipuli
    tai
    3
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    200 g
     
    lehtikaalia
    tai
    75 g
     
    tai
    2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    7 dl
     
    maitoa
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    888 kJ / 212 kcal
    Rasva
    11,4 g
    josta tyydyttynyttä
    5,1 g
    Hiilihydraatit
    18,4 g
    josta sokereita
    2,4 g
    Proteiini
    8,3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.

    Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja hienonna kaalinlehdet. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.

    Ruskista pekoni paistinpannulla omassa rasvassaan. Siirrä ruskistettu pekoni valumaan talouspaperin päälle.

    Kuullota sipuleita ja lehtikaalia tilkassa öljyä. Jatka kuullottamista noin 3 minuuttia, kunnes lehtikaali kutistuu ja pehmenee.

    Sekoita pasta, pekoni, lehtikaalipaistos ja parmesaaniraaste voidellussa isossa uunivuoassa.

    Sekoita maito, kerma, munat sekä suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan ainesten päälle.

    Paista pastavuokaa 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes se hyytyy ja saa hieman väriä pintaansa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka gnocchi kuviopasta 500g
      Hinta 1,35/kpl
      2,70/kg
    • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
      Hinta 4,29/kpl
      15,32/kg
    • Lehtikaali 200g luomu Espanja 1lk
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHT
      Hinta 0,49/kpl
      2,45/l
    • K-Menu pekoni 280g
      Hinta 2,55/kpl
      9,11/kg
    • HK Amerikan pekoni 340g
      Hinta 3,99/kpl
      11,74/kg
    • Punasipuli Suomi
      Hinta n. 0,20/kpl
      1,95/kg
    • Valkosipuli ulkomainen kg
      Hinta n. 0,50/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
      Hinta 2,99/kpl
      37,38/kg
    • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
      Hinta 5,69/kpl
      45,52/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Arla kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositon
      Hinta 1,95/kpl
      6,50/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (304 arviota)

    • Kokkikolmonen
      2 vuotta sitten
      Ruoka oli maultaan todella hyvä mutta ei hyytynyt lähes lainkaan vaikka oli uunissa 50 minuuttia. Kannattaa siis vähentää maidon määrää jos haluaa jämäkämmän koostumuksen.
    • Saara
      2 vuotta sitten
      Pystyykö uudesta sovelluksesta enää jakamaan ohjetta esim whatsapp sovellukseen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Saara, uudessa sovelluksessa reseptin voi tällä hetkellä tallentaa suosikiksi. Uutta sovellusta kehitetään jatkuvasti, joten välitämme kehitysehdotuksen eteenpäin.
    • Onnistuin
      5 vuotta sitten
      Hei laitoin Koskenlaskija pippurinen joukkoon puoli pakettia ja viispippuria.Kyllä meni lastenlapsille heti pyysivät uudelleen tekemään.
    • Herbina
      5 vuotta sitten
      Vähän mauttomaksi tosiaan jäi, mutta se on ongelma monissa tällaisissa "perheruokaohjeissa". Eli rohkeasti vaan lisäämään itse mausteita mukaan oman maun mukaisesti. Lehtikaali oli tosi hyvä tässä! Pekonin korvasin savusuikaleilla että sai vähän kevennettyä. Tein annoksen puolikkaana jolloin ainakin ehti laakeassa vuoassa hyytymään hyvin.
    • Kikka
      5 vuotta sitten
      Eikö noita sipulia ja lehtikaalia voi kuulottaa pekonin rasvassa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Kikka, kiitos hyvästä vinkistä! Sipulit ja lehtikaalin voi hyvin kuullottaa myös pekonin rasvassa.
    • Muumimamma
      5 vuotta sitten
      Hei Miksi ravintoarvotietoja ei enää ole uusimmissa resepteissä? Ne olisivat hyvin tärkeitä, jos esim. erityisruokavalion takia joutuu olemaan tavallista tarkempana ruokia tehdessään ja valitessaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Muumimamma, valitettavasti kaikille resepteille ei tällä hetkellä ole ravintoarvoja laskettuna. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
    • Mursu
      6 vuotta sitten
      Hyvää tuli kun korvasin lehtikaalin salaattifenkolilla, muuten tein ohjeen mukaan. Kannattaa kokeilla ;)
    • Mymmeli
      6 vuotta sitten
      Hyvää oli! Vähensin yhden munan sekä maidon määrää, pippuria lisäsin reilusti :) Juustoa olisi vielä voinut olla enemmänkin....
    • Tanja
      6 vuotta sitten
      Mulla ruoka vaati tunnin uunissa että se hyytyi. Ruoka oli myös mauton... se maistui enimmäkseen kananmunalle. En tee uudestaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Onneli, harmillista, ettei ruoka onnistunut odotetulla tavalla. Kertomasi perusteella kuulostaa siltä, ettei muna-maito-kermaseos ole ehtinyt kunnolla hyytyä. Paistoajat ovat ohjeellisia, sillä eri uunit paistavat eri tavoin. Lehtikaalin pois jättäminen ei hyytymiseen käytänössä vaikuta.
    • Onneli
      6 vuotta sitten
      Tein muuten ohjeen mukaan, mutta jätin lehtikaalin perhepoliittisista syistä pois. Vuoka jäi kuitenkin melko "valuvaksi" eli maito-kerma-munaseos ei ollut riittävästi paksuuntunut (40min uunissa 175 astetta). Mahtoiko syynä olla lehtikaalin jääminen pois tai sitten vuoka ei ollut riittävän laakea. Maku oli hyvä, mutta koostumus tarvitsee meillä pientä hienosäätöä.