Carbonara-pastavuoka
Mehevä pastavuoka valmistuu carbonaran tapaan pekonista ja parmesaanista. Lehtikaali tuo makua ja väriä täyteläiseen ruokaan. Noin 1,45€/annos.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1ps(500 g)Pirkka gnocchi -pastaa
- 2pkt(à 150 g)Snellman kunnon pekonia
- 1(100 g)punasipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 200glehtikaalia
- 2rkloliiviöljyä
- 7dlmaitoa
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa tai
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta ruokakermaa (15 %)
- 4kananmunaa
- 3/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.
- Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja hienonna kaalinlehdet. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.
- Ruskista pekoni paistinpannulla omassa rasvassaan. Siirrä ruskistettu pekoni valumaan talouspaperin päälle.
- Kuullota sipuleita ja lehtikaalia tilkassa öljyä. Jatka kuullottamista noin 3 minuuttia, kunnes lehtikaali kutistuu ja pehmenee.
- Sekoita pasta, pekoni, lehtikaalipaistos ja parmesaaniraaste voidellussa isossa uunivuoassa.
- Sekoita maito, kerma, munat sekä suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan ainesten päälle.
- Paista pastavuokaa 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes se hyytyy ja saa hieman väriä pintaansa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hei laitoin Koskenlaskija pippurinen joukkoon puoli pakettia ja viispippuria.Kyllä meni lastenlapsille heti pyysivät uudelleen tekemään.
Vähän mauttomaksi tosiaan jäi, mutta se on ongelma monissa tällaisissa "perheruokaohjeissa". Eli rohkeasti vaan lisäämään itse mausteita mukaan oman maun mukaisesti. Lehtikaali oli tosi hyvä tässä! Pekonin korvasin savusuikaleilla että sai vähän kevennettyä. Tein annoksen puolikkaana jolloin ainakin ehti laakeassa vuoassa hyytymään hyvin.
Eikö noita sipulia ja lehtikaalia voi kuulottaa pekonin rasvassa?
Kikka, kiitos hyvästä vinkistä! Sipulit ja lehtikaalin voi hyvin kuullottaa myös pekonin rasvassa.
Hei Miksi ravintoarvotietoja ei enää ole uusimmissa resepteissä? Ne olisivat hyvin tärkeitä, jos esim. erityisruokavalion takia joutuu olemaan tavallista tarkempana ruokia tehdessään ja valitessaan.
Muumimamma, valitettavasti kaikille resepteille ei tällä hetkellä ole ravintoarvoja laskettuna. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
Hyvää tuli kun korvasin lehtikaalin salaattifenkolilla, muuten tein ohjeen mukaan. Kannattaa kokeilla ;)
Hyvää oli! Vähensin yhden munan sekä maidon määrää, pippuria lisäsin reilusti :) Juustoa olisi vielä voinut olla enemmänkin....
Mulla ruoka vaati tunnin uunissa että se hyytyi. Ruoka oli myös mauton... se maistui enimmäkseen kananmunalle. En tee uudestaan.
Tein muuten ohjeen mukaan, mutta jätin lehtikaalin perhepoliittisista syistä pois. Vuoka jäi kuitenkin melko "valuvaksi" eli maito-kerma-munaseos ei ollut riittävästi paksuuntunut (40min uunissa 175 astetta). Mahtoiko syynä olla lehtikaalin jääminen pois tai sitten vuoka ei ollut riittävän laakea. Maku oli hyvä, mutta koostumus tarvitsee meillä pientä hienosäätöä.
Onneli, harmillista, ettei ruoka onnistunut odotetulla tavalla. Kertomasi perusteella kuulostaa siltä, ettei muna-maito-kermaseos ole ehtinyt kunnolla hyytyä. Paistoajat ovat ohjeellisia, sillä eri uunit paistavat eri tavoin. Lehtikaalin pois jättäminen ei hyytymiseen käytänössä vaikuta.