• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Carbonara-pastavuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Carbonara-pastavuoka

Mehevä pastavuoka valmistuu carbonaran tapaan pekonista ja parmesaanista. Lehtikaali tuo makua ja väriä täyteläiseen ruokaan. Noin 1,45€/annos.

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.
  2. Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja hienonna kaalinlehdet. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.
  3. Ruskista pekoni paistinpannulla omassa rasvassaan. Siirrä ruskistettu pekoni valumaan talouspaperin päälle.
  4. Kuullota sipuleita ja lehtikaalia tilkassa öljyä. Jatka kuullottamista noin 3 minuuttia, kunnes lehtikaali kutistuu ja pehmenee.
  5. Sekoita pasta, pekoni, lehtikaalipaistos ja parmesaaniraaste voidellussa isossa uunivuoassa.
  6. Sekoita maito, kerma, munat sekä suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan ainesten päälle.
  7. Paista pastavuokaa 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes se hyytyy ja saa hieman väriä pintaansa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 103 arvostelua
  • Vittuuntunut5.2.2018

    Erittäin heikko proteiinipitoisuus ohjeessa. Laittakaa tuplat tai enemmänkin pekonia ni ei tartte pelkää pastaa syödä

  • Mursu27.9.2017

    Hyvää tuli kun korvasin lehtikaalin salaattifenkolilla, muuten tein ohjeen mukaan. Kannattaa kokeilla ;)

  • Mymmeli22.8.2017

    Hyvää oli! Vähensin yhden munan sekä maidon määrää, pippuria lisäsin reilusti :) Juustoa olisi vielä voinut olla enemmänkin....

  • Tanja22.8.2017

    Mulla ruoka vaati tunnin uunissa että se hyytyi. Ruoka oli myös mauton... se maistui enimmäkseen kananmunalle. En tee uudestaan.

  • Onneli19.8.2017

    Tein muuten ohjeen mukaan, mutta jätin lehtikaalin perhepoliittisista syistä pois. Vuoka jäi kuitenkin melko "valuvaksi" eli maito-kerma-munaseos ei ollut riittävästi paksuuntunut (40min uunissa 175 astetta). Mahtoiko syynä olla lehtikaalin jääminen pois tai sitten vuoka ei ollut riittävän laakea. Maku oli hyvä, mutta koostumus tarvitsee meillä pientä hienosäätöä.

  • K-Kuluttajapalvelu19.8.2017

    Onneli, harmillista, ettei ruoka onnistunut odotetulla tavalla. Kertomasi perusteella kuulostaa siltä, ettei muna-maito-kermaseos ole ehtinyt kunnolla hyytyä. Paistoajat ovat ohjeellisia, sillä eri uunit paistavat eri tavoin. Lehtikaalin pois jättäminen ei hyytymiseen käytänössä vaikuta.