• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paprikakupit

Paprikakupit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

12 kpl
    • 2isoapunaista paprikaa
    • 2isoakeltaista paprikaa
    • 1rklöljyä

Täyte

Vuokien voiteluun

    • voita tai margariinia

Lisäksi

    • 1ruukkujääsalaattia
    • 1ruukkurucolaa
    • 2rkloliiviöljyä
    • 2rklvalkoista balsamiviinietikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa paprikat kolmeen osaan. Poista kannat, siemenet ja valkoiset osat. Levitä paprikat pellille leivinpaperin päälle leikkuupinnat alaspäin. Voitele paprikat öljyllä. Paista paprikoita 250-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Ota paprikapelti uunista ja nosta päälle uunipannu noin 15 minuutiksi. Vedä paprikoista kuoret irti.
  2. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja sienet. Kuullota ne pannulla tilkassa öljyä ja hauduta kannen alla muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Anna täytteen jäähtyä. Yhdistä muna ja ruokakerma ja lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  3. Nosta paahdetut paprikat voideltuihin muffinipellin vuokiin. Täytä paprikat purjo-sieniseoksella.
  4. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Ota paprikat uunista ja anna vetäytyä muffinipellillä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia.
  5. Revi jääsalaatti laakealle vadille. Kumoa paprikakupit salaattipetille. Sekoita oliiviöljy ja viinietikka. Pirskota salaatille. Koristele rucolalla.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 188 kcal787 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille