Maksapatee
Maksapatee kuuluu monen joulupöytään. Klassikkolisäke on yllättävän helppo ja nopea valmistaa.
- 12-16 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12-16 annosta
- 300gjauhettua naudan maksaa
- 1tlk(100 g/65 g)Pirkka anjovisfileitä valutettuna
- 2kananmunaa
- 2dlruokakermaa
- 1rkltomaattisosetta
- 1/2dlkonjakkia
- 1rklsiirappia
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
- 1tltuoretta timjamia hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1pkt(140 g)pekonia
- 1-2rklvoita voiteluun
Valmistus
yli 60 min- Mittaa kaikki ainekset pekonia ja voita lukuun ottamatta monitoimikoneeseen. Jauha tasaiseksi seokseksi.
- Vuoraa noin 1 litran vetoinen voideltu uunivuoka pekonisiivuilla. Kaada seos vuokaan.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes patee on kiinteää.
- Jäähdytä patee vuoassaan. Kumoa patee ja tarjoile siivuiksi leikattuna.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
"1.Mittaa kaikki ainekset pekonia ja voita lukuun ottamatta .....". Missä vaiheessa ja minkäverran voita käytetään? Sitä ei ole mainittu ainesluettelossakaan....
Eka kerta, kiitos huomiosta. Varmistamme asian reseptistä vastaavilta henkilöiltä ja korjaamme virheen mahdollisimman pian.
Eka kerta, voi tulee vuoan voiteluun. Korjaamme reseptin.
Hyvä resepti, konjakki peittää liian ”maksaisen” maun.
aika kamalaa.
Arvostan perinteitä.