MaksapateeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Maksapatee

Maksapatee kuuluu monen joulupöytään. Klassikkolisäke on yllättävän helppo ja nopea valmistaa.

  • 12-16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12-16 annosta
    • 300gjauhettua naudan maksaa
    • 1tlk(100/65 g)Pirkka anjovisfileitä valutettuna
    • 2kananmunaa
    • 2dlruokakermaa
    • 1rkltomaattisosetta
    • 1/2dlkonjakkia
    • 1rklsiirappia
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1tltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1pkt(140 g)pekonia

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kaikki ainekset pekonia ja voita lukuun ottamatta monitoimikoneeseen. Jauha tasaiseksi seokseksi.
  2. Vuoraa noin 1 litran vetoinen uunivuoka pekonisiivuilla. Kaada seos vuokaan.
  3. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 50 min, kunnes patee on kiinteää.
  4. Jäähdytä patee vuoassaan. Kumoa patee ja tarjoile siivuiksi leikattuna.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua