• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Maksapihvit ja omena-kasvishöystö

Maksapihvit paistuvat nopeasti pannulla. Omena tuo makeutta ja mehevyyttä kasvislisäkkeeseen.
Maksapihvit ja omena-kasvishöystö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 318 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • 500gnaudanmaksaa
    • 2isoa sipulia
    • 1punainen paprika
    • 1iso omena
    • öljyä tai voita
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmeiramia
    • mustapippurirouhetta
    • 1/2dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlmeiramia
    • 1tlPirkka juoksevaa hunajaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista maksan pinnalta kalvo ja leikkaa maksa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit, paprika ja omena.
  2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannussa ja kypsennä maksaviipaleet miedolla lämmöllä. Huomioi, että maksa kypsyy nopeasti. Ripottele maksan kypsälle pinnalle mausteeksi suolaa, meiramia ja mustapippuria myllystä. Siirrä kypsät maksaviipaleet lämmitetylle tarjoiluvadille ja pidä vati lämpimänä.
  3. Kuumenna paistinpannussa rasva ja kuullota siinä sipulirenkaat. Lisää pannuun paprikaviipaleet ja anna niidenkin pehmetä hetki. Lisää omenaviipaleet ja vesi. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia.
  4. Mausta höystö suolalla, meiramilla ja hunajalla. Kaada höystö maksapihvien päälle. Ripottele pinnalle vielä meiramia. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta ja vihreää salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 318 kcal1 330 kJ
  • Proteiinia24,2 g
  • Hiilihydraatteja14,8 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua