Maksakastike
Maksakastike on helppo ja herkullinen kotiruoka, joka saa makua ripauksesta inkivääriä. Kerma miedontaa maksan makua juuri sopivasti.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 400gnaudanmaksaa
- 4(450 g)Pirkka sipulia
- 2tltuoretta inkivääriä
- 2rklvoita
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1rklvehnäjauhoja
- 2dlvettä
- 1lihaliemikuutio
Tarjoiluun
Valmistus
alle 30 min- Poista maksasta kalvot ja taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla. Kuutioi maksa. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
- Kuullota sipulit ja inkivääri pannulla ruokalusikallisessa voita. Kumoa ne sivuun odottamaan ja ruskista maksakuutiot lopussa voissa. Kaada sipulit takaisin pannulle ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kääntele. Kaada pannulle myös vesi, murenneltu lihaliemikuutio ja kerma. Anna maksakastikkeen hautua vielä 5 minuuttia.
- Tarjoa maksakastike perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi