Hyppää sisältöön
Paistettu maksaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistettu maksa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Viipaloitu maksa kypsyy nopeasti pannulla ja saa kaverikseen paistettua sipulia sekä valkosipulilla maustettuja vihreitä papuja.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 3 (350 g) sipulia
  • 500 g naudanmaksaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 15 salvian lehteä

Valkosipuliset pavut

Paistamiseen

Ravintosisältö

  • Energia
    568 kJ / 137 kcal
  • Rasva
    9 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,6 g
  • Hiilihydraatit
    4,4 g
  • josta sokereita
    2 g
  • Proteiini
    8,8 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista ne öljyssä (1 rkl) pannulla pehmeäksi, noin 8 minuuttia. Siirrä lautaselle odottamaan ja peitä foliolla.
  2. Huuhtele pavut ja leikkaa pois kannat. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli laakeassa kasarissa ja lisää pavut. Paista sekoitellen muutama minuutti, lisää suola, tilkka vettä ja peitä kannella. Kypsennä papuja vielä noin 7 minuuttia.
  3. Poista maksasta kalvot ja viipaloi maksa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Taputtele viipaleiden pinta kuivaksi ja mausta.
  4. Pyyhi pannu puhtaaksi. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista salvian lehdet rapeiksi ja laita sivuun.
  5. Paista maksaviipaleet pannulle jääneessa rasvassa 1–2 minuuttia/puoli. Tarjoa maksa sipulin, salvian ja papujen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (28 arviota)

  • Aura
    2 vuotta sitten
    Hyvää on!