• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pestoinen solmuleipä

Pestoinen solmuleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 298 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl
    • 5dlvettä
    • 50ghiivaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlsiirappia
    • 11-12dlhiivaleipävehnäjauhoja
    • 2dlruishiutaleita
    • 1/2dlöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja siirappi. Lisää vähitellen jauhoja hyvin sekoittaen. Lisää ruishiutaleet ja öljy. Alusta taikinaan loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia. Kauli taikinapala 45 cm x 30 cm kokoiseksi levyksi. Levitä levylle pesto. Kääri taikina rullaksi pitkältä sivulta. Vedä taikinarulla kevyeen solmuun. Leivo samoin toinen taikinapala. Kohota pestoiset solmuleivät liinalla peitettyinä noin 40 minuuttia.
  3. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kypsä leipä kumisee pohjaan naputeltaessa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 298 kcal1 240 kJ
  • Proteiinia7,4 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa10,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille