
Ruispuuro
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Puuro on monen luotto aamiainen. Tuunaa ruispuuro esimerkiksi erilaisilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai hilloilla.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ravintosisältö
- Energia198 kJ / 47 kcal
- Rasva0,3 g
- josta tyydyttynyttä0 g
- Hiilihydraatit8,3 g
- josta sokereita0,2 g
- Proteiini1,4 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vatkaa ruisjauhot kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika 45–60 minuuttia. Tarjoa puuro maidon tai voisilmän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(147 arviota)
- yli 60 min4,2(57 arviota)
- alle 15 min3,9(59 arviota)
- alle 30 min5,0(1 arvio)
- alle 15 min5,0(1 arvio)
- alle 15 min4,2(100 arviota)
- alle 30 min3,7(15 arviota)
- alle 30 min3,8(102 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (19 arviota)
- Kuksa2 vuotta sittenPäädyin tuplaamaan veden määrän, sillä tuo ohjeen mukainen 3dl ruisjauhoja teki puurosta välittömästi minun makuuni aivan liian paksua. Jos olisin ymmärtänyt, olisin laittanut vain n. 1,5 ruisjauhoja litraan vettä.
- Kauan ja kunnolla haudutettu ruispuuro.2 vuotta sittenNäin valmistuu kunnolla haudutettu ruispuuro. Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisää ruisjauhot vähitellen koko ajan vatkaamalla veteen, niin että saat notkean puuron. Laita puurokattila noin 70 asteiseen uuniin hautumaan ja anna hautua kunnolla noin 2-3 tuntia. Ota puuro uunista ja lisää suola puuroon. Jos puuro tunttuu liiaksi sakealta, niin lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Sekoita. Laita puuro voilla voideltuun uunivuokaan. Hauduta kunnolla puuro kypsäksi 2-3 tunnissa noin 120 asteisessa uunissa.
- Ruistyttö4 vuotta sittenHyvät mittasuhteet. Kannattaa panostaa kunnon ruisjauhoihin. Mielestäni parasta rasvanokareen ja maitoreunuksen kanssa. Nam!