RuispuuroTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruispuuro

Puuro on monen luotto aamiainen. Tuunaa ruispuuro esimerkiksi erilaisilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai hilloilla.

4-5 annostayli 60 min43 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa ruisjauhot kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika 45-60 minuuttia. Tarjoa puuro maidon tai voisilmän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 43 kcal180 kJ
  • Proteiinia 1,37 g
  • Hiilihydraatteja8,6 g
  • Rasvaa0,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    1,09/kpl
    1,09/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille10 arvostelua
  • Kauan ja kunnolla haudutettu ruispuuro.18.5.2022

    Näin valmistuu kunnolla haudutettu ruispuuro. Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisää ruisjauhot vähitellen koko ajan vatkaamalla veteen, niin että saat notkean puuron. Laita puurokattila noin 70 asteiseen uuniin hautumaan ja anna hautua kunnolla noin 2-3 tuntia. Ota puuro uunista ja lisää suola puuroon. Jos puuro tunttuu liiaksi sakealta, niin lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Sekoita. Laita puuro voilla voideltuun uunivuokaan. Hauduta kunnolla puuro kypsäksi 2-3 tunnissa noin 120 asteisessa uunissa.

  • Ruistyttö19.11.2020

    Hyvät mittasuhteet. Kannattaa panostaa kunnon ruisjauhoihin. Mielestäni parasta rasvanokareen ja maitoreunuksen kanssa. Nam!