Ruispuuro
Puuro on monen luotto aamiainen. Tuunaa ruispuuro esimerkiksi erilaisilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai hilloilla.
4-5 annostayli 60 min43 kcal / 100 g
Ainekset
4-5 annosta
- 1lvettä
- 1tlPirkka suolaa
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa ruisjauhot kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika 45-60 minuuttia. Tarjoa puuro maidon tai voisilmän kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 43 kcal180 kJ
- Proteiinia 1,37 g
- Hiilihydraatteja8,6 g
- Rasvaa0,28 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Näin valmistuu kunnolla haudutettu ruispuuro. Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisää ruisjauhot vähitellen koko ajan vatkaamalla veteen, niin että saat notkean puuron. Laita puurokattila noin 70 asteiseen uuniin hautumaan ja anna hautua kunnolla noin 2-3 tuntia. Ota puuro uunista ja lisää suola puuroon. Jos puuro tunttuu liiaksi sakealta, niin lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Sekoita. Laita puuro voilla voideltuun uunivuokaan. Hauduta kunnolla puuro kypsäksi 2-3 tunnissa noin 120 asteisessa uunissa.
Hyvät mittasuhteet. Kannattaa panostaa kunnon ruisjauhoihin. Mielestäni parasta rasvanokareen ja maitoreunuksen kanssa. Nam!