Hyppää sisältöön
RuispuuroTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruispuuro

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Puuro on monen luotto aamiainen. Tuunaa ruispuuro esimerkiksi erilaisilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai hilloilla.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    198 kJ / 47 kcal
  • Rasva
    0,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    0 g
  • Hiilihydraatit
    8,3 g
  • josta sokereita
    0,2 g
  • Proteiini
    1,4 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa ruisjauhot kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika 45–60 minuuttia. Tarjoa puuro maidon tai voisilmän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (19 arviota)

  • Kuksa
    2 vuotta sitten
    Päädyin tuplaamaan veden määrän, sillä tuo ohjeen mukainen 3dl ruisjauhoja teki puurosta välittömästi minun makuuni aivan liian paksua. Jos olisin ymmärtänyt, olisin laittanut vain n. 1,5 ruisjauhoja litraan vettä.
  • Kauan ja kunnolla haudutettu ruispuuro.
    2 vuotta sitten
    Näin valmistuu kunnolla haudutettu ruispuuro. Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisää ruisjauhot vähitellen koko ajan vatkaamalla veteen, niin että saat notkean puuron. Laita puurokattila noin 70 asteiseen uuniin hautumaan ja anna hautua kunnolla noin 2-3 tuntia. Ota puuro uunista ja lisää suola puuroon. Jos puuro tunttuu liiaksi sakealta, niin lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Sekoita. Laita puuro voilla voideltuun uunivuokaan. Hauduta kunnolla puuro kypsäksi 2-3 tunnissa noin 120 asteisessa uunissa.
  • Ruistyttö
    4 vuotta sitten
    Hyvät mittasuhteet. Kannattaa panostaa kunnon ruisjauhoihin. Mielestäni parasta rasvanokareen ja maitoreunuksen kanssa. Nam!