Ruispuuro
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Puuro on monen luotto aamiainen. Tuunaa ruispuuro esimerkiksi erilaisilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai hilloilla.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ravintosisältö
Energia | 198 kJ / 47 kcal |
Rasva | 0,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 8,3 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 1,4 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa ruisjauhot kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika 45–60 minuuttia. Tarjoa puuro maidon tai voisilmän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,0(41 arviota)
- yli 60 min4,6(58 arviota)
- alle 30 min
- yli 60 min3,9(118 arviota)
- alle 15 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min4,2(49 arviota)
- alle 15 min4,2(86 arviota)
- alle 30 min3,6(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,1 (16 arviota)
- Kuksa7 kuukautta sittenPäädyin tuplaamaan veden määrän, sillä tuo ohjeen mukainen 3dl ruisjauhoja teki puurosta välittömästi minun makuuni aivan liian paksua. Jos olisin ymmärtänyt, olisin laittanut vain n. 1,5 ruisjauhoja litraan vettä.
- Kauan ja kunnolla haudutettu ruispuuro.1 vuosi sittenNäin valmistuu kunnolla haudutettu ruispuuro. Kuumenna vesi kattilassa noin 70 asteiseksi. Lisää ruisjauhot vähitellen koko ajan vatkaamalla veteen, niin että saat notkean puuron. Laita puurokattila noin 70 asteiseen uuniin hautumaan ja anna hautua kunnolla noin 2-3 tuntia. Ota puuro uunista ja lisää suola puuroon. Jos puuro tunttuu liiaksi sakealta, niin lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Sekoita. Laita puuro voilla voideltuun uunivuokaan. Hauduta kunnolla puuro kypsäksi 2-3 tunnissa noin 120 asteisessa uunissa.
- Ruistyttö2 vuotta sittenHyvät mittasuhteet. Kannattaa panostaa kunnon ruisjauhoihin. Mielestäni parasta rasvanokareen ja maitoreunuksen kanssa. Nam!