RuispuolukkapuuroTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruispuolukkapuuro

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Ruispuolukkapuuro sopii niin aamupalaksi kuin jälkiruoaksikin. Halutessasi voit tarjota ruispuolukkapuuron haaleana tai kylmänä maidon kanssa.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
1 l
 
vettä
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
4 dl (200 g)
 
Pirkka puolukoita (pakaste)
tai
3 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
271 kJ / 65 kcal
Rasva
0,3 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
12,5 g
josta sokereita
5,7 g
Proteiini
1,2 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kiehauta vesi, sokeri, suola ja puolukat.

Vatkaa joukkoon ruisjauhot.

Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on 45–60 minuuttia.

Halutessasi voit lisätä puuroon tehosekoittimella hienoksi jauhetut puolukat vasta kypsymisen viime vaiheessa. Tarjoa ruispuolukkapuuro haaleana tai kylmänä maidon kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/kg
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Plussa-etu
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,89/2 kpl
    1,45/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakaste
    Hinta 2,09/kpl
    10,45/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
    Hinta 2,69/kpl
    5,38/kg
  • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (132 arviota)

  • Vitamiinit talteen
    8 kuukautta sitten
    Miks puolukat pitää keittää ohjeessa. Tosin on neuvottu tekemään kuten itse AINA teen puuron. Valmiiseen puuroon tuoreet tai pakastemarjat soseutettuna . Nyt kiehuu ruispuuro ja puolukat lisätään kun puuro on kypsä.
  • Mumppi
    8 kuukautta sitten
    Suosikkiresepti! Joskus korvaan osan vedestä 2dl viinimarjamehulla ja vähennän sokeria. Puuro sakenee vielä jäähdyttyä.
  • Kyänäino
    9 kuukautta sitten
    Suola ja sokeri pitää laittaa aika lopussa ja olla silloin kauhan varressa. Muuten palaa äkkiä pohjaan pöperöt.
  • Rva 70v
    9 kuukautta sitten
    Jauhoja liian vähän ohjeessa. Tulee aika litkua puuroa.
  • Tähtisilmä
    1 vuosi sitten
    Olen etsinyt ohjetta ruisjauhopuuron valmistuksesta mikrossa - en ole löytänyt. Eikö kukaan ole tehnyt mikrossa ruisjauhopuuroa??? Olen kyllä kokeillut, mutta ystäväni väittää, että ei se kypsy kunnolla niin lyhyessä ajassa. Onko näin???
  • Tutte
    4 vuotta sitten
    Nam, hyvää tuli. Tein ohjeen mukaan!
  • betonipuuro
    4 vuotta sitten
    Ainakin noilla ruisjauhoilla mitä mulla on, 3dl on aivan liikaa. Ensi kerralla laitan desin.
  • Puuron keitin mutta vellin sain
    4 vuotta sitten
    Ei tästä puuroa tullut vaan hyvin vetelää velliä. Jo kolme tuntia keittänyt eikä sakene.
  • Poppo
    6 vuotta sitten
    Paljonko asteita uuniin
  • Suvi
    7 vuotta sitten
    Vatkaan piti lukea, eikä vatsaan :D
  • Suvi
    7 vuotta sitten
    Tästä tulee huippuhyvää, vatsaan puuroa jäähtymisvaiheessa vielä noin 10-15 minuuttia yleiskoneella. Lopputulos on ihanan kuohkea!