Ruispuolukkapuuro
Ruispuolukkapuuro sopii niin aamupalaksi kuin jälkiruoaksikin. Halutessasi voit tarjota ruispuolukkapuuron haaleana tai kylmänä maidon kanssa.
- 4-5 annosta
- yli 60 min
- 57,5 kcal / 100 g
Ainekset
4-5 annosta
- 1lvettä
- 3/4dlsokeria
- 1/4tlsuolaa
- 4dl(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 3dlPirkka ruisjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Kiehauta vesi, sokeri, suola ja puolukat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot.
- Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on 45-60 minuuttia. Halutessasi voit lisätä puuroon tehosekoittimella hienoksi jauhetut puolukat vasta kypsymisen viime vaiheessa. Tarjoa ruispuolukkapuuro haaleana tai kylmänä maidon kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 57,5 kcal240 kJ
- Proteiinia 1,16 g
- Hiilihydraatteja12,3 g
- Rasvaa0,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Nam, hyvää tuli. Tein ohjeen mukaan!
Ainakin noilla ruisjauhoilla mitä mulla on, 3dl on aivan liikaa. Ensi kerralla laitan desin.
Ei tästä puuroa tullut vaan hyvin vetelää velliä. Jo kolme tuntia keittänyt eikä sakene.
Paljonko asteita uuniin
Vatkaan piti lukea, eikä vatsaan :D
Tästä tulee huippuhyvää, vatsaan puuroa jäähtymisvaiheessa vielä noin 10-15 minuuttia yleiskoneella. Lopputulos on ihanan kuohkea!