• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Mango-sitruunamarenkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mango-sitruunamarenkikakku

Mangoruusuilla koristeltu suklainen marenkikakku on makea päätös vaikkapa pääsiäisaterialle. N. 1,20€/annos*.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Täyte

    • 2prk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1/2dltomusokeria
    • 1prk(340 g)lemon curdia eli sitruunatahnaa
    • 1(n. 350 g)Pirkka syöntikypsä mango

Koristeluun

    • 1Pirkka syöntikypsä mango
    • 1dlPirkka suklaarusinoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Tee marenkilevyt. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
  2. Piirrä kakkuvuoan pohjan (halk. 18-20 cm) avulla leivinpaperiarkkiin kolme pyörylää. Aseta arkki uunipellille piirrospuoli alaspäin. Levitä marengista kolme pyörylää piirrosten avulla leivinpaperille. Kiertoilmatoiminnolla voi kuivattaa myös kahdella pellillä kolme levyä, jolloin levyt mahtuvat paremmin pelleille. Kakun voi tehdä myös kahtena soikeana levynä yhdellä pellillä. Valuta suklaa marengin päälle ja sekoita marmorimaiseksi muutamilla hammastikun vedoilla.
  3. Kuivata levyjä 100-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla (tai 125 asteessa tasalämmöllä) noin 1 ½ tuntia, kunnes marengit vaikuttavat kuivilta. Ota uuni pois päältä ja anna marenkien kuivua uunissa jälkilämmöllä vielä muutama tunti.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.
  5. Kokoa kakku laittamalla tarjoiluvadille ensimmäinen marenkilevy, päälle lemoncurdia ja mascarponevaahtoa sekä mangopaloja. Nosta keskimmäinen marenkilevy paikoilleen ja täytä toinen kerros samalla tavalla.
  6. Lusikoi kakun päälle vielä mascarponevaahtoa ja koristele mangosta kuorimaveitsellä vuolluilla suikaleilla ja suklaarusinoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 75 arvostelua
  • Sakura2.5.2017

    Miten monta päivää aikaisemmin marenkilevyt voi valmistaa?

  • K-Kuluttajapalvelu2.5.2017

    Sakura, kuivassa paikassa pohjat säilyvät muutaman päivän. Kosteus voi vaikuttaa marengin rakenteeseen.

  • sandra27.4.2017

    Voiko tähän käyttää myös valmiita marenkipohjia?

  • K-Kuluttajapalvelu27.4.2017

    sandra, voit hyvin tehdä kakun myös valmiilla marenkipohjilla.

  • Pettynyt 19.4.2017

    Levyt jäi kiinni leivinpaperiin ja irrottaessa levyt mureni tuhansiin palasiin. Huono ohje, noudatin reseptiä 100% tarkkaan ja silti kävi huonosti.

  • K-Kuluttajapalvelu19.4.2017

    Hei Pettynyt, ikävä kuulla, että levyt ovat jääneet tiukasti kiinni leivinpaperiin. Levyt on hyvä irroittaa varovasti lastan avulla. Kiinni jäämiseen voi vaikuttaa esim. kuinka kypsää marenki on tai leivinpaperin silikonipinnoitteen tasaisuus.

  • Sahes15.4.2017

    Kakku oli taivaallisen hyvää, kiitos reseptistä!

  • Sande 12.4.2017

    Kyllä tuli hyvää. Tehtiin töissä oppilaiden kans. Kiitos ohjeesta :-)

  • minna12.4.2017

    Liian korkea, hankala leikata, tee mieluummin isompia leyjä 2 kpl. Oli hyvää muuten!

  • Mamma7.4.2017

    Hei. Huomenna juhlat ja tää kakku päätetty tarjota.. mitäs nyt kun marenki levyt on tosi tiukassa leivinpaperissa kiinni.. onko neuvoja irrottamiseen? Help me asap

  • K-Kuluttajapalvelu7.4.2017

    Mamma, harmillista kuulla, että levyt omat jääneet kiinni! Kiinni jäämiseen voi vaikuttaa esim. marengin kypsyysaste tai leivinpaperin silikonipinnoitteen tasaisuus. Levyt kannattaa irroittaa varovasti lastan avulla.

  • Matti6.4.2017

    No tätä tehdään perheen Pääsiäisaterialle ja tarjotaan kaffeen kaa!

  • kotileipuri6.4.2017

    Kauan kakku säilyy,pitääkö tarjoilla heti? Vaikuttaa erittäin hyvältä ja raikkaalta vaihtoehdolta viikonlopun juhliin!

  • K-Kuluttajapalvelu6.4.2017

    kotileipuri, kakku kannattaa koota vasta hetki ennen tarjoilua, etteivät marenkilevyt pehmene. Marengit voi kuitenkin valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.

  • Äijä5.4.2017

    Resepti vaikuttaa varsin vajaalta. Mascarpone-vaahtoa kehoitetaan levittämään täytteeksi, mutta sen valmistamiseksi ei ole mitään ohjeita. Ainesosista voi ainoastaa päätellä mitä siihen kuuluisi. Näppärille leipureille saattaa tietysti olla itsestäänselvyys. Vaan ei tälle miehelle, joka ei normaalisti leivo, mutta haluaisi pääsiäisaterialla yllättää perheensä... :(

  • K-Kuluttajapalvelu5.4.2017

    Äijä, kohdassa neljä neuvotaan mascarponevaahdon tekeminen. Eli vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.

  • Pupuli5.4.2017

    Mahtava resepti

  • Marenki26.3.2017

    Hyvä ohje. :)

  • Alma22.3.2017

    Mango - marenkisitruunakakun ohje on epäselvä :((( - tarkoitan ohjeen kohtaa 2) ; mitä siinä pitää tehdä ???

  • K-Kuluttajapalvelu22.3.2017

    Alma, kohdassa 2 on ensin tarkoitus piirtää pyörylät leivinpaperille. Sen jälkeen paperi käännetään, jotta piirtojälki ei pääse kosketuksiin marenkivaahdon kanssa. Piirtojälkien avulla marenkivaahto levitetään pyöreiksi levyiksi leivinpaperille. Valutetusta suklaasta saa marenkiin marmoroidun kuvion, kun suklaata tikun avulla ikään kuin osittain sekoittaa marenkivaahdon joukkoon. Toivottavasti tämä selvensi asiaa!