Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Mango-sitruunamarenkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mango-sitruunamarenkikakku

Mangoruusuilla koristeltu suklainen marenkikakku on makea päätös vaikkapa pääsiäisaterialle. N. 1,20€/annos*.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Täyte

Koristeluun

    • 1Pirkka syöntikypsä mango
    • 1dlPirkka suklaarusinoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Tee marenkilevyt. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
  2. Piirrä kakkuvuoan pohjan (halk. 18-20 cm) avulla leivinpaperiarkkiin kolme pyörylää. Aseta arkki uunipellille piirrospuoli alaspäin. Levitä marengista kolme pyörylää piirrosten avulla leivinpaperille. Kiertoilmatoiminnolla voi kuivattaa myös kahdella pellillä kolme levyä, jolloin levyt mahtuvat paremmin pelleille. Kakun voi tehdä myös kahtena soikeana levynä yhdellä pellillä. Valuta suklaa marengin päälle ja sekoita marmorimaiseksi muutamilla hammastikun vedoilla.
  3. Kuivata levyjä 100-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla (tai 125 asteessa tasalämmöllä) noin 1 ½ tuntia, kunnes marengit vaikuttavat kuivilta. Ota uuni pois päältä ja anna marenkien kuivua uunissa jälkilämmöllä vielä muutama tunti.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.
  5. Kokoa kakku laittamalla tarjoiluvadille ensimmäinen marenkilevy, päälle lemoncurdia ja mascarponevaahtoa sekä mangopaloja. Nosta keskimmäinen marenkilevy paikoilleen ja täytä toinen kerros samalla tavalla.
  6. Lusikoi kakun päälle vielä mascarponevaahtoa ja koristele mangosta kuorimaveitsellä vuolluilla suikaleilla ja suklaarusinoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    -12 %3,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    1,99/kpl9,95/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Tumma leivontasuklaa 250g
    Fazer Tumma leivontasuklaa 250g
    3,39/kpl13,56/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    2,19/kpl8,76/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    4,39/kpl17,56/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    1,65/kpl5,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka syöntikypsä mango 1lk
    Pirkka syöntikypsä mango 1lk
    5,99/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Mango syöntikypsä
    Mango syöntikypsä
    1,77/kpl3,99/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Panda Suklaarusinoita 80g UTZ
    Panda Suklaarusinoita 80g UTZ
    1,29/kpl16,13/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 99 arvostelua
  • kakkukeisari19.4.2019

    Pystyi syömään yhden pienen palan, koska kakku oli hyvin makeaa. Kuitenkin herkullista oli. Marengit jäivät kiinni leivinpaperiin ja murentuivat. Paistoin marenkeja jopa 2 h 15min ja ne jäivät silti raaoiksi keskeltä.

  • Maria2.5.2018

    Hyvää oli, hiukan muunnellen tein. Tosin mangoruusukkeet ei oikein onnistuneet, mutta maku ratkaisi 😋

  • Maritta28.3.2018

    Mango-sitruunamarenkikakku👍💖

  • Pupu 27.3.2018

    Sinulla jolla marenkipohja tarttui leivinpaperiin. Tee niinkuin vanha kansa teki. Voitele leivinpaperi ohuesti öljyllä tai voilla ja ripottele pinnalle, korppujauhoja tai mannaryynejä! Anna jäähtyä ennen kuin irroitat niinkuin Ruoka-Kesko neuvoi lastalla 🕐🕜♥️⁉️

  • Sakura2.5.2017

    Miten monta päivää aikaisemmin marenkilevyt voi valmistaa?

  • K-Kuluttajapalvelu2.5.2017

    Sakura, kuivassa paikassa pohjat säilyvät muutaman päivän. Kosteus voi vaikuttaa marengin rakenteeseen.

  • sandra27.4.2017

    Voiko tähän käyttää myös valmiita marenkipohjia?

  • K-Kuluttajapalvelu27.4.2017

    sandra, voit hyvin tehdä kakun myös valmiilla marenkipohjilla.

  • Pettynyt 19.4.2017

    Levyt jäi kiinni leivinpaperiin ja irrottaessa levyt mureni tuhansiin palasiin. Huono ohje, noudatin reseptiä 100% tarkkaan ja silti kävi huonosti.

  • K-Kuluttajapalvelu19.4.2017

    Hei Pettynyt, ikävä kuulla, että levyt ovat jääneet tiukasti kiinni leivinpaperiin. Levyt on hyvä irroittaa varovasti lastan avulla. Kiinni jäämiseen voi vaikuttaa esim. kuinka kypsää marenki on tai leivinpaperin silikonipinnoitteen tasaisuus.

  • Sahes15.4.2017

    Kakku oli taivaallisen hyvää, kiitos reseptistä!

  • Sande 12.4.2017

    Kyllä tuli hyvää. Tehtiin töissä oppilaiden kans. Kiitos ohjeesta :-)

  • minna12.4.2017

    Liian korkea, hankala leikata, tee mieluummin isompia leyjä 2 kpl. Oli hyvää muuten!

  • Mamma7.4.2017

    Hei. Huomenna juhlat ja tää kakku päätetty tarjota.. mitäs nyt kun marenki levyt on tosi tiukassa leivinpaperissa kiinni.. onko neuvoja irrottamiseen? Help me asap

  • K-Kuluttajapalvelu7.4.2017

    Mamma, harmillista kuulla, että levyt omat jääneet kiinni! Kiinni jäämiseen voi vaikuttaa esim. marengin kypsyysaste tai leivinpaperin silikonipinnoitteen tasaisuus. Levyt kannattaa irroittaa varovasti lastan avulla.

  • Matti6.4.2017

    No tätä tehdään perheen Pääsiäisaterialle ja tarjotaan kaffeen kaa!

  • kotileipuri6.4.2017

    Kauan kakku säilyy,pitääkö tarjoilla heti? Vaikuttaa erittäin hyvältä ja raikkaalta vaihtoehdolta viikonlopun juhliin!

  • K-Kuluttajapalvelu6.4.2017

    kotileipuri, kakku kannattaa koota vasta hetki ennen tarjoilua, etteivät marenkilevyt pehmene. Marengit voi kuitenkin valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.

  • Äijä5.4.2017

    Resepti vaikuttaa varsin vajaalta. Mascarpone-vaahtoa kehoitetaan levittämään täytteeksi, mutta sen valmistamiseksi ei ole mitään ohjeita. Ainesosista voi ainoastaa päätellä mitä siihen kuuluisi. Näppärille leipureille saattaa tietysti olla itsestäänselvyys. Vaan ei tälle miehelle, joka ei normaalisti leivo, mutta haluaisi pääsiäisaterialla yllättää perheensä... :(

  • K-Kuluttajapalvelu5.4.2017

    Äijä, kohdassa neljä neuvotaan mascarponevaahdon tekeminen. Eli vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.

  • Pupuli5.4.2017

    Mahtava resepti

  • Marenki26.3.2017

    Hyvä ohje. :)

  • Alma22.3.2017

    Mango - marenkisitruunakakun ohje on epäselvä :((( - tarkoitan ohjeen kohtaa 2) ; mitä siinä pitää tehdä ???

  • K-Kuluttajapalvelu22.3.2017

    Alma, kohdassa 2 on ensin tarkoitus piirtää pyörylät leivinpaperille. Sen jälkeen paperi käännetään, jotta piirtojälki ei pääse kosketuksiin marenkivaahdon kanssa. Piirtojälkien avulla marenkivaahto levitetään pyöreiksi levyiksi leivinpaperille. Valutetusta suklaasta saa marenkiin marmoroidun kuvion, kun suklaata tikun avulla ikään kuin osittain sekoittaa marenkivaahdon joukkoon. Toivottavasti tämä selvensi asiaa!