Mango-sitruunamarenkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mango-sitruunamarenkikakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mangolla ja suklaalla maustettu sitruunamarenkikakku on makea päätös vaikkapa pääsiäisaterialle. Koristele kakku kaunilla mangoruusuilla ja suklaarusinoilla.

    Ainekset

    10 annosta
    6
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    3 dl
     
    sokeria
    tai
    50 g
     
    tai

    Täyte

    2 prk (à 2 dl)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    1 prk (340 g)
     
    lemon curdia eli sitruunatahnaa
    tai
    1 (n. 350 g)
     
    Pirkka syöntikypsä mango
    tai

    Koristeluun

    1
     
    Pirkka syöntikypsä mango
    tai
    1 dl
     
    Pirkka suklaarusinoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 655 kJ / 396 kcal
    Rasva
    20,4 g
    josta tyydyttynyttä
    12,5 g
    Hiilihydraatit
    48,1 g
    josta sokereita
    44 g
    Proteiini
    4,1 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Marenkilevyt

    Tee marenkilevyt. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.

    Piirrä kakkuvuoan pohjan (halk. 18–20 cm) avulla leivinpaperiarkkiin kolme pyörylää. Aseta arkki uunipellille piirrospuoli alaspäin. Levitä marengista kolme pyörylää piirrosten avulla leivinpaperille. Kiertoilmatoiminnolla voi kuivattaa myös kahdella pellillä kolme levyä, jolloin levyt mahtuvat paremmin pelleille. Kakun voi tehdä myös kahtena soikeana levynä yhdellä pellillä. Valuta suklaa marengin päälle ja sekoita marmorimaiseksi muutamilla hammastikun vedoilla.

    Kuivata levyjä 100-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla (tai 125 asteessa tasalämmöllä) noin 1 ½ tuntia, kunnes marengit vaikuttavat kuivilta. Ota uuni pois päältä ja anna marenkien kuivua uunissa jälkilämmöllä vielä muutama tunti.

    Täyte

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.

    Kokoaminen

    Kokoa kakku laittamalla tarjoiluvadille ensimmäinen marenkilevy, päälle lemoncurdia ja mascarponevaahtoa sekä mangopaloja. Nosta keskimmäinen marenkilevy paikoilleen ja täytä toinen kerros samalla tavalla.

    Lusikoi kakun päälle vielä mascarponevaahtoa ja koristele mangosta kuorimaveitsellä vuolluilla suikaleilla ja suklaarusinoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Hinta 2,99/kpl
      11,96/kg
    • Mango syöntikypsä 600g 1lk
      Etuhinta 2,99/kpl
      4,98/kg
      norm. 3,99/kpl (6,65/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (108 arviota)

    • Pettynyt
      2 vuotta sitten
      Teidän ohjeet on olleet aina muuten todella hyviä, mutta tämä oli farssi! Marenkeja paistelin oikean ajan ja jäivät silti raa’oiksi👎🏼
    • kakkukeisari
      5 vuotta sitten
      Pystyi syömään yhden pienen palan, koska kakku oli hyvin makeaa. Kuitenkin herkullista oli. Marengit jäivät kiinni leivinpaperiin ja murentuivat. Paistoin marenkeja jopa 2 h 15min ja ne jäivät silti raaoiksi keskeltä.
    • Maria
      6 vuotta sitten
      Hyvää oli, hiukan muunnellen tein. Tosin mangoruusukkeet ei oikein onnistuneet, mutta maku ratkaisi 😋
    • Maritta
      6 vuotta sitten
      Mango-sitruunamarenkikakku👍💖
    • Pupu
      6 vuotta sitten
      Sinulla jolla marenkipohja tarttui leivinpaperiin. Tee niinkuin vanha kansa teki. Voitele leivinpaperi ohuesti öljyllä tai voilla ja ripottele pinnalle, korppujauhoja tai mannaryynejä! Anna jäähtyä ennen kuin irroitat niinkuin Ruoka-Kesko neuvoi lastalla 🕐🕜♥️⁉️
    • Sakura
      7 vuotta sitten
      Miten monta päivää aikaisemmin marenkilevyt voi valmistaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Sakura, kuivassa paikassa pohjat säilyvät muutaman päivän. Kosteus voi vaikuttaa marengin rakenteeseen.
    • sandra
      7 vuotta sitten
      Voiko tähän käyttää myös valmiita marenkipohjia?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      sandra, voit hyvin tehdä kakun myös valmiilla marenkipohjilla.
    • Pettynyt
      7 vuotta sitten
      Levyt jäi kiinni leivinpaperiin ja irrottaessa levyt mureni tuhansiin palasiin. Huono ohje, noudatin reseptiä 100% tarkkaan ja silti kävi huonosti.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Pettynyt, ikävä kuulla, että levyt ovat jääneet tiukasti kiinni leivinpaperiin. Levyt on hyvä irroittaa varovasti lastan avulla. Kiinni jäämiseen voi vaikuttaa esim. kuinka kypsää marenki on tai leivinpaperin silikonipinnoitteen tasaisuus.
    • Sahes
      7 vuotta sitten
      Kakku oli taivaallisen hyvää, kiitos reseptistä!
    • Sande
      7 vuotta sitten
      Kyllä tuli hyvää. Tehtiin töissä oppilaiden kans. Kiitos ohjeesta :-)
    • minna
      7 vuotta sitten
      Liian korkea, hankala leikata, tee mieluummin isompia leyjä 2 kpl. Oli hyvää muuten!
    • Mamma
      7 vuotta sitten
      Hei. Huomenna juhlat ja tää kakku päätetty tarjota.. mitäs nyt kun marenki levyt on tosi tiukassa leivinpaperissa kiinni.. onko neuvoja irrottamiseen? Help me asap
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Mamma, harmillista kuulla, että levyt omat jääneet kiinni! Kiinni jäämiseen voi vaikuttaa esim. marengin kypsyysaste tai leivinpaperin silikonipinnoitteen tasaisuus. Levyt kannattaa irroittaa varovasti lastan avulla.
    • Matti
      7 vuotta sitten
      No tätä tehdään perheen Pääsiäisaterialle ja tarjotaan kaffeen kaa!
    • kotileipuri
      7 vuotta sitten
      Kauan kakku säilyy,pitääkö tarjoilla heti? Vaikuttaa erittäin hyvältä ja raikkaalta vaihtoehdolta viikonlopun juhliin!
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      kotileipuri, kakku kannattaa koota vasta hetki ennen tarjoilua, etteivät marenkilevyt pehmene. Marengit voi kuitenkin valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.
    • Äijä
      7 vuotta sitten
      Resepti vaikuttaa varsin vajaalta. Mascarpone-vaahtoa kehoitetaan levittämään täytteeksi, mutta sen valmistamiseksi ei ole mitään ohjeita. Ainesosista voi ainoastaa päätellä mitä siihen kuuluisi. Näppärille leipureille saattaa tietysti olla itsestäänselvyys. Vaan ei tälle miehelle, joka ei normaalisti leivo, mutta haluaisi pääsiäisaterialla yllättää perheensä... :(
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Äijä, kohdassa neljä neuvotaan mascarponevaahdon tekeminen. Eli vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.
    • Pupuli
      7 vuotta sitten
      Mahtava resepti
    • Marenki
      7 vuotta sitten
      Hyvä ohje. :)
    • Alma
      7 vuotta sitten
      Mango - marenkisitruunakakun ohje on epäselvä :((( - tarkoitan ohjeen kohtaa 2) ; mitä siinä pitää tehdä ???
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Alma, kohdassa 2 on ensin tarkoitus piirtää pyörylät leivinpaperille. Sen jälkeen paperi käännetään, jotta piirtojälki ei pääse kosketuksiin marenkivaahdon kanssa. Piirtojälkien avulla marenkivaahto levitetään pyöreiksi levyiksi leivinpaperille. Valutetusta suklaasta saa marenkiin marmoroidun kuvion, kun suklaata tikun avulla ikään kuin osittain sekoittaa marenkivaahdon joukkoon. Toivottavasti tämä selvensi asiaa!