Mango-sitruunamarenkikakku
Mangoruusuilla koristeltu suklainen marenkikakku on makea päätös vaikkapa pääsiäisaterialle. N. 1,20€/annos*.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 6valkuaista
- 3dlsokeria
Täyte
- 2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka Parhaat mascarponejuustoa
- 1/2dltomusokeria
- 1prk(340 g)lemon curdia eli sitruunatahnaa
- 1(n. 350 g)Pirkka syöntikypsä mango
Koristeluun
- 1Pirkka syöntikypsä mango
- 1dlPirkka suklaarusinoita
Valmistus
yli 60 min- Tee marenkilevyt. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
- Piirrä kakkuvuoan pohjan (halk. 18-20 cm) avulla leivinpaperiarkkiin kolme pyörylää. Aseta arkki uunipellille piirrospuoli alaspäin. Levitä marengista kolme pyörylää piirrosten avulla leivinpaperille. Kiertoilmatoiminnolla voi kuivattaa myös kahdella pellillä kolme levyä, jolloin levyt mahtuvat paremmin pelleille. Kakun voi tehdä myös kahtena soikeana levynä yhdellä pellillä. Valuta suklaa marengin päälle ja sekoita marmorimaiseksi muutamilla hammastikun vedoilla.
- Kuivata levyjä 100-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla (tai 125 asteessa tasalämmöllä) noin 1 ½ tuntia, kunnes marengit vaikuttavat kuivilta. Ota uuni pois päältä ja anna marenkien kuivua uunissa jälkilämmöllä vielä muutama tunti.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.
- Kokoa kakku laittamalla tarjoiluvadille ensimmäinen marenkilevy, päälle lemoncurdia ja mascarponevaahtoa sekä mangopaloja. Nosta keskimmäinen marenkilevy paikoilleen ja täytä toinen kerros samalla tavalla.
- Lusikoi kakun päälle vielä mascarponevaahtoa ja koristele mangosta kuorimaveitsellä vuolluilla suikaleilla ja suklaarusinoilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat
Kommentoi
Teidän ohjeet on olleet aina muuten todella hyviä, mutta tämä oli farssi! Marenkeja paistelin oikean ajan ja jäivät silti raa’oiksi👎🏼
Pystyi syömään yhden pienen palan, koska kakku oli hyvin makeaa. Kuitenkin herkullista oli. Marengit jäivät kiinni leivinpaperiin ja murentuivat. Paistoin marenkeja jopa 2 h 15min ja ne jäivät silti raaoiksi keskeltä.
Hyvää oli, hiukan muunnellen tein. Tosin mangoruusukkeet ei oikein onnistuneet, mutta maku ratkaisi 😋
Mango-sitruunamarenkikakku👍💖
Sinulla jolla marenkipohja tarttui leivinpaperiin. Tee niinkuin vanha kansa teki. Voitele leivinpaperi ohuesti öljyllä tai voilla ja ripottele pinnalle, korppujauhoja tai mannaryynejä! Anna jäähtyä ennen kuin irroitat niinkuin Ruoka-Kesko neuvoi lastalla 🕐🕜♥️⁉️
Miten monta päivää aikaisemmin marenkilevyt voi valmistaa?
Sakura, kuivassa paikassa pohjat säilyvät muutaman päivän. Kosteus voi vaikuttaa marengin rakenteeseen.
Voiko tähän käyttää myös valmiita marenkipohjia?
sandra, voit hyvin tehdä kakun myös valmiilla marenkipohjilla.
Levyt jäi kiinni leivinpaperiin ja irrottaessa levyt mureni tuhansiin palasiin. Huono ohje, noudatin reseptiä 100% tarkkaan ja silti kävi huonosti.
Hei Pettynyt, ikävä kuulla, että levyt ovat jääneet tiukasti kiinni leivinpaperiin. Levyt on hyvä irroittaa varovasti lastan avulla. Kiinni jäämiseen voi vaikuttaa esim. kuinka kypsää marenki on tai leivinpaperin silikonipinnoitteen tasaisuus.
Kakku oli taivaallisen hyvää, kiitos reseptistä!
Kyllä tuli hyvää. Tehtiin töissä oppilaiden kans. Kiitos ohjeesta :-)
Liian korkea, hankala leikata, tee mieluummin isompia leyjä 2 kpl. Oli hyvää muuten!
Hei. Huomenna juhlat ja tää kakku päätetty tarjota.. mitäs nyt kun marenki levyt on tosi tiukassa leivinpaperissa kiinni.. onko neuvoja irrottamiseen? Help me asap
Mamma, harmillista kuulla, että levyt omat jääneet kiinni! Kiinni jäämiseen voi vaikuttaa esim. marengin kypsyysaste tai leivinpaperin silikonipinnoitteen tasaisuus. Levyt kannattaa irroittaa varovasti lastan avulla.
No tätä tehdään perheen Pääsiäisaterialle ja tarjotaan kaffeen kaa!
Kauan kakku säilyy,pitääkö tarjoilla heti? Vaikuttaa erittäin hyvältä ja raikkaalta vaihtoehdolta viikonlopun juhliin!
kotileipuri, kakku kannattaa koota vasta hetki ennen tarjoilua, etteivät marenkilevyt pehmene. Marengit voi kuitenkin valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.
Resepti vaikuttaa varsin vajaalta. Mascarpone-vaahtoa kehoitetaan levittämään täytteeksi, mutta sen valmistamiseksi ei ole mitään ohjeita. Ainesosista voi ainoastaa päätellä mitä siihen kuuluisi. Näppärille leipureille saattaa tietysti olla itsestäänselvyys. Vaan ei tälle miehelle, joka ei normaalisti leivo, mutta haluaisi pääsiäisaterialla yllättää perheensä... :(
Äijä, kohdassa neljä neuvotaan mascarponevaahdon tekeminen. Eli vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja tomusokeri.
Mahtava resepti
Hyvä ohje. :)
Mango - marenkisitruunakakun ohje on epäselvä :((( - tarkoitan ohjeen kohtaa 2) ; mitä siinä pitää tehdä ???
Alma, kohdassa 2 on ensin tarkoitus piirtää pyörylät leivinpaperille. Sen jälkeen paperi käännetään, jotta piirtojälki ei pääse kosketuksiin marenkivaahdon kanssa. Piirtojälkien avulla marenkivaahto levitetään pyöreiksi levyiksi leivinpaperille. Valutetusta suklaasta saa marenkiin marmoroidun kuvion, kun suklaata tikun avulla ikään kuin osittain sekoittaa marenkivaahdon joukkoon. Toivottavasti tämä selvensi asiaa!