Sitruunaiset macaronitReseptin takana bloggaaja

Sitruunaiset macaronit

Kaakao kermavaahdolla -blogin resepti (kaakaokermavaahdolla.blogspot.fi)

  • n. 20 kpl
  • yli 60 min
  • 56,7 kcal / annos (15g)

Ainekset

n. 20 kpl
    • 60gkananmunan valkuaista
    • 20gsokeria
    • 135gtomusokeria
    • 75gkuoretonta mantelijauhetta
    • (jauhemaista elintarvikeväriä)

Täyte

    • lemon curdia eli sitruunatahnaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Punnitse valkuaiset, sokeri, tomusokeri ja mantelijauhe eri kulhoihin.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kiiltävää.
  3. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. Siivilöi seos valkuaisvaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Taikina on valmista, kun taikinaan kaapimella vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa, mutta älä sekoita taikinaa liikaa. Taikinan sopivan paksuuden oppii kokeilemalla.
  4. Pursota seok­sesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n noka­reita leivinpaperin päälle pellille. (Voit myös tehdä pupun mallisia leivoksia pursottamalla pyöreään leivokseen pienet pupunkorvat.) Kopauta peltiä lopuksi varovasti pöytää vasten. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia, jotta niiden pinta kuivuu.
  5. Paista pohjat uunissa hieman keskitasoa alempana 150 asteessa 12-16 minuuttia. Pohjien ei ole tarkoitus saada väriä uunissa, mutta niiden tulee olla tarpeeksi kypsiä, jotta ne irtoavat leivinpaperista kokonaisina. Anna pohjien jäähtyä pellillä ja irrota ne jäähtyneinä varovasti lastalla.
  6. Levitä noin 1 tl lemon curdia pohjan sileälle pinnalle ja aseta varovasti toinen kuori päälle kanneksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa macaronit etukäteen ja pakastaa ne. Käytä täytteeseen valmista lemon curdia tai valmista tahna itse.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 15g100 g

  • 56,7 kcal237 kJ
  • Proteiinia 1,12 g
  • Hiilihydraatteja8,28 g
  • Rasvaa2,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    1,65/kpl5,50/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mantelijauhe 100g
    Pirkka mantelijauhe 100g
    1,99/kpl19,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    1,35/kpl27,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira Mantelijauhe 80g pussi
    Meira Mantelijauhe 80g pussi
    2,49/kpl31,13/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30ml
    Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30ml
    2,39/kpl79,67/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua