Donitsikakku
Donitsin muotoon leivottu kakku maistuu isolle joukolle. Rahkatäyte raikastaa tuhdin suklaakuorrutteisen kakun. Noin 1,15 €/annos*.
8-10 annostayli 60 min
Ainekset
8-10 annosta
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tlsuolaa
- 150gPirkka voita
- 3 1/4dlsokeria
- 3kananmunaa
Vuoan leivitykseen
Täyte
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka rasvatonta, mietoa maitorahkaa
- 3rkltomusokeria
Kuorrute
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
Lisäksi
- 1/2levyä(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- Dr. Oetker Rainbow Mix -koristerakeita
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen. Lisää jauhoseos ja maito muutamassa erässä taikinaan vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (2 l). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla: kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
- Ota kakku uunista ja kumoa leivinpaperin päälle. Kiepauta kakku kumoamisen jälkeen taikaisin väärin päin (kuten vuoassa uunissa). Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja sokerit.
- Valmista kuorrute. Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja lisää suklaarouheen joukkoon erissä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- Halkaise kakku. Lusikoi tai pursota täyte kakkupuolikkaan päälle. Paina toinen kakkupuolisko täytteen päälle. Levitä suklaakuorrute kakun päälle, anna valua osittain reunoille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
- Sulata valkosuklaa. Valuta valkosuklaata lusikalla kakun päälle raidoiksi. Viimeistele koristerakeilla. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Sesongit
Kommentoi
Erittäin työläs kakku, en suosittele lasten kansa tehtäväksi, vaikka ”lasten vappu”-osiossa onkin. Hyvä kyllä maultaan, mutta täytteen rahkassa voisi käyttää maustettua Valion rahkaa, esim. sitruuna. Reseptissä kehotetaan kumoamaan kakku nurinpäin, en suosittele tätä kuin vasta siinä vaiheessa, kun kakku on kokonaan jäähtynyt ja leikataan. Valkosuklaa kannattaa sulattaa mikrossa.
10/5 jos multa kysytään mutta 5/5 jos totta puhutaan
Miten kakku kiepautetaan kumoamisen jälkeen vielä väärinpäin jäähtymään ilman että se hajoaa käsiin? Videollakin kakku on oikein päin ja neuvotaan jäähtymään siinä kunnolla.
Tulos ei ikävä kyllä vastannut odotuksia.
Hauskan erilainen sarjassaan😊
Hieno ja kaunis kakku
Vappu on vaan kerran vuodessa, kalorit suotakoon😋
No jo on kaloripommi.