Donitsikakku
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Donitsin muotoon leivottu kakku maistuu isolle joukolle. Rahkatäyte raikastaa tuhdin suklaakuorrutteisen kakun.
Ainekset
8–10 annosta
5 dl | tai |
1 tl | tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1/2 tl | suolaa tai |
150 g | tai |
3 1/4 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
2 dl | tai |
Vuoan leivitykseen | |
---|---|
tai | |
tai | |
Täyte | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | Pirkka rasvatonta, mietoa maitorahkaa tai |
3 rkl | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
Kuorrute | |
1 levy | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Lisäksi | |
1/2 levyä (à 100 g) | tai |
Dr. Oetker Rainbow Mix -koristerakeita tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen. Lisää jauhoseos ja maito muutamassa erässä taikinaan vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (2 l). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 45–50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla: kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
Ota kakku uunista ja kumoa leivinpaperin päälle. Kiepauta kakku kumoamisen jälkeen taikaisin väärin päin (kuten vuoassa uunissa). Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja sokerit.
Valmista kuorrute. Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja lisää suklaarouheen joukkoon erissä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
Halkaise kakku. Lusikoi tai pursota täyte kakkupuolikkaan päälle. Paina toinen kakkupuolisko täytteen päälle. Levitä suklaakuorrute kakun päälle, anna valua osittain reunoille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Sulata valkosuklaa. Valuta valkosuklaata lusikalla kakun päälle raidoiksi. Viimeistele koristerakeilla. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(297 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(131 arvostelua)
- yli 60 min4,7(153 arvostelua)
- yli 60 min3,8(76 arvostelua)
- yli 60 min3,9(119 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(254 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(340 arvostelua)
- yli 60 min3,4(42 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (114 arvostelua)
- Äiti1 vuosi sittenErittäin työläs kakku, en suosittele lasten kansa tehtäväksi, vaikka ”lasten vappu”-osiossa onkin. Hyvä kyllä maultaan, mutta täytteen rahkassa voisi käyttää maustettua Valion rahkaa, esim. sitruuna. Reseptissä kehotetaan kumoamaan kakku nurinpäin, en suosittele tätä kuin vasta siinä vaiheessa, kun kakku on kokonaan jäähtynyt ja leikataan. Valkosuklaa kannattaa sulattaa mikrossa.
- VT3 vuotta sitten10/5 jos multa kysytään mutta 5/5 jos totta puhutaan
- Pipariksi meni4 vuotta sittenMiten kakku kiepautetaan kumoamisen jälkeen vielä väärinpäin jäähtymään ilman että se hajoaa käsiin? Videollakin kakku on oikein päin ja neuvotaan jäähtymään siinä kunnolla.
- Vappuleipuri4 vuotta sittenTulos ei ikävä kyllä vastannut odotuksia.
- Eemeli54 vuotta sittenHauskan erilainen sarjassaan😊
- Tupu 624 vuotta sittenHieno ja kaunis kakku
- Joskus4 vuotta sittenVappu on vaan kerran vuodessa, kalorit suotakoon😋
- AlfMelmac4 vuotta sittenNo jo on kaloripommi.