DonitsikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Donitsikakku

Donitsin muotoon leivottu kakku maistuu isolle joukolle. Rahkatäyte raikastaa tuhdin suklaakuorrutteisen kakun. Noin 1,15 €/annos*.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta

Vuoan leivitykseen

Täyte

Kuorrute

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  2. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhoseos ja maito muutamassa erässä taikinaan vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (2 l). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 45-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla: kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.
  4. Ota kakku uunista ja kumoa leivinpaperin päälle. Kiepauta kakku kumoamisen jälkeen taikaisin väärin päin (kuten vuoassa uunissa). Anna jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja sokerit.
  6. Valmista kuorrute. Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja lisää suklaarouheen joukkoon erissä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
  7. Halkaise kakku. Lusikoi tai pursota täyte kakkupuolikkaan päälle. Paina toinen kakkupuolisko täytteen päälle. Levitä suklaakuorrute kakun päälle, anna valua osittain reunoille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  8. Sulata valkosuklaa. Valuta valkosuklaata lusikalla kakun päälle raidoiksi. Viimeistele koristerakeilla. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 91 arvostelua