DonitsikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Donitsikakku

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Donitsin muotoon leivottu kakku maistuu isolle joukolle. Rahkatäyte raikastaa tuhdin suklaakuorrutteisen kakun.

    Ainekset

    8–10 annosta
    5 dl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    150 g
     
    tai
    3 1/4 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    tai

    Vuoan leivitykseen

     
    tai
     
    tai

    Täyte

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    3 rkl
     
    tomusokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Kuorrute

    1 levy
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai

    Lisäksi

    1/2 levyä (à 100 g)
     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 330 kJ / 319 kcal
    Rasva
    17,5 g
    josta tyydyttynyttä
    10,9 g
    Hiilihydraatit
    33,6 g
    josta sokereita
    23 g
    Proteiini
    5,8 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.

    Lisää munat yksitellen. Lisää jauhoseos ja maito muutamassa erässä taikinaan vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (2 l). Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa 45–50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla: kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä.

    Ota kakku uunista ja kumoa leivinpaperin päälle. Kiepauta kakku kumoamisen jälkeen taikaisin väärin päin (kuten vuoassa uunissa). Anna jäähtyä.

    Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja sokerit.

    Valmista kuorrute. Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja lisää suklaarouheen joukkoon erissä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista.

    Halkaise kakku. Lusikoi tai pursota täyte kakkupuolikkaan päälle. Paina toinen kakkupuolisko täytteen päälle. Levitä suklaakuorrute kakun päälle, anna valua osittain reunoille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

    Sulata valkosuklaa. Valuta valkosuklaata lusikalla kakun päälle raidoiksi. Viimeistele koristerakeilla. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,09/kpl
      3,41/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka vähälaktoosinen mieto maitorahka 250 g
      Hinta 0,89/kpl
      3,56/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Dr.Oetker rainbow mix koristerakeet 50g
      Hinta 2,49/kpl
      49,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (116 arviota)

    • Äiti
      3 vuotta sitten
      Erittäin työläs kakku, en suosittele lasten kansa tehtäväksi, vaikka ”lasten vappu”-osiossa onkin. Hyvä kyllä maultaan, mutta täytteen rahkassa voisi käyttää maustettua Valion rahkaa, esim. sitruuna. Reseptissä kehotetaan kumoamaan kakku nurinpäin, en suosittele tätä kuin vasta siinä vaiheessa, kun kakku on kokonaan jäähtynyt ja leikataan. Valkosuklaa kannattaa sulattaa mikrossa.
    • VT
      5 vuotta sitten
      10/5 jos multa kysytään mutta 5/5 jos totta puhutaan
    • Pipariksi meni
      6 vuotta sitten
      Miten kakku kiepautetaan kumoamisen jälkeen vielä väärinpäin jäähtymään ilman että se hajoaa käsiin? Videollakin kakku on oikein päin ja neuvotaan jäähtymään siinä kunnolla.
    • Vappuleipuri
      6 vuotta sitten
      Tulos ei ikävä kyllä vastannut odotuksia.
    • Eemeli5
      6 vuotta sitten
      Hauskan erilainen sarjassaan😊
    • Tupu 62
      6 vuotta sitten
      Hieno ja kaunis kakku
    • Joskus
      6 vuotta sitten
      Vappu on vaan kerran vuodessa, kalorit suotakoon😋
    • AlfMelmac
      6 vuotta sitten
      No jo on kaloripommi.