SmoothiekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Smoothiekakku

Raikas smoothie maistuu herkulliselta myös kakun muodossa. Kevyt smoothiekakku on sallittu herkku myös kaloreita laskevalle. Noin 1,35 €/annos*

  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 130 kcal / annos (130g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi vahvan pakastepussin sisällä perunanuijalla. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) reunan väliin. Sekoita mangosose keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Sekoita jogurtti, kohmeiset mustikat, kuoritut banaanit, mangosose ja hunaja tehosekoittimessa tasaiseksi. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
  3. Sekoita vesi ja mangosose keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita siihen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien joukkoon ja sekoita massa vielä nopeasti tehosekoittimessa. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin 5 tunniksi tai mielellään yön yli.
  4. Koristele smoothiekakku vadelmilla, mansikoilla ja kiiviviipaleilla.

Tiesitkö että...

Huom! Saat kakusta helposti gluteenittoman, kun käytät pohjaan gluteenittomia keksejä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 130g100 g

  • 130 kcal543 kJ
  • Proteiinia 3,71 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa3,88 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka täysjyvädigestive 400g
    Pirkka täysjyvädigestive 400g
    1,39/kpl3,48/kg
  • McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
    McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
    2,09/kpl5,23/kg
  • LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
    LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
    1,95/kpl4,88/kg
  • Pirkka mangosose 0,5l
    Pirkka mangosose 0,5l
    1,89/kpl3,78/l
  • Bonne premium mangosose 100% 0,5l
    Bonne premium mangosose 100% 0,5l
    2,55/kpl5,10/l
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    1,19/kpl5,95/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    3,49/kpl
  • Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
    2,15/kpl5,38/kg
  • Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
    Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
    1,99/kpl9,95/kg
  • Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
    Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
    5,19/kpl10,38/kg
  • Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
    Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
    2,39/kpl11,95/kg
  • Chiquita banaani
    Chiquita banaani
    0,29/kpl1,75/kg
  • Pirkka banaani
    Pirkka banaani
    0,25/kpl1,49/kg
  • Pirkka luomu Reilun kaupan banaani
    Pirkka luomu Reilun kaupan banaani
    0,31/kpl1,89/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,25/kpl9,29/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    3,99/kpl7,98/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,75/kpl10,71/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Pirkka vadelma 125g ulkomainen
    Pirkka vadelma 125g ulkomainen
    2,69/kpl21,52/kg
  • Pirkka mansikka 250 g 1lk ulkomainen
    Pirkka mansikka 250 g 1lk ulkomainen
    2,49/kpl9,96/kg
  • Pirkka pensasmustikka 125g
    Pirkka pensasmustikka 125g
    2,69/kpl21,52/kg
  • Pirkka pensasmustikka 300g
    Pirkka pensasmustikka 300g
    5,99/kpl19,97/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 175 arvostelua
  • Surullinen tytär10.5.2020

    Kakku epäonnistui täysin!! Tämän kaikin puolin flopanneen kakun tarjoilu äitienpäivä pöydässä oli kiusallista. Ei jähmettynyt, pohja oli tahmeaa ja ei todellakaan kakkupohjamaista, kaiken lisäksi makukaan ei ollut ihmeellinen. Mietin, että kun näin moni on arvioinut tämän näin huonoksi, kannaittaisiko resepti poistaa?

  • AN7917.10.2019

    Näin mainoksen YouTubessa, mutta taloudessamme ei ole aikoihin leivottu.

  • äitee11.10.2019

    Reseptissä toi ruokalusikallinen vettä on se mihin se jo pehmennetty liivate sulatetaan. Sen liivatteen siis voi liottaa pehmeeks vaikka litrassa kylmää vettä, kunhan sit puristelee ylimääräset vedet pois, ennen kuin sen lisää siihen kuumennettuun vesi-mangososemäärään. Ja blenderiin kun sen liivatteen lisää, niin ei tosiaan saa sitä massaa kun sekunnin-kaks pyöräyttää, muuten menee liivatteen rakenne täysin rikki eikä se enää toimi niinkuin pitää. Ja jos joku epähuomiossa laittaa reseptin koristeeksi tarkoitettua kiiviä siihen massaan, niin tiedoksi, että kiivin entsyymit estää sen massan hyytymisen.

  • Epäonnistuin26.3.2017

    Ei hyytynyt kakku. Käytin väärää jogurttia joka oli tosi löysää ja liivatteen kanssa oli ongelmia.

  • Laura5.3.2017

    Mielettömän hyvä kakku, jo parin tunnin hyytymisen jälkeen! Muuta muutosta en tehnyt, kun yksi liivatelehti enemmän, enkä laittanut mitään makeutusta! :)

  • Liivate-Lissu22.2.2017

    Paljon liivatteilla tehneenä mua ihmetyttää tuo että mustikat käytetään kohmeisina, liivate kun tuppaa hyytymään heti jos massa on mliian kylmä, mä ite tätä tehdessäni ihan ehdottomasti lämmittäisin ne mustikat, sulattaisin liivatteet siihen lämpimään mustikkamassaan ennen kuin sekottaisin sen loppumassaan. Kun liivatteet lisätään blenderiin, jauhaa se liivatteen massan sekaan, jolloinka sen hyytymistä ei huomaa muutoin kuin siitä että kakku ei hyydy, kokeilkaas tota muutosta..

  • Pettynyt21.11.2016

    Tein kakun täsmälleen ohjeen mukaan ja jätin yön yli jääkaappiin, ei hyytynyt ollenkaan! :(

  • Kepa30.10.2016

    Kokeilin kakkua ja hyvin onnistui muutamalla säädöllä! Annoin mustikoiden sulaa jonkin verran ennen smoothien tekoa. Lisäksi käytin liivatteiden sulattamiseen 3 rkl vettä. Eri merkkien liivatelehtien koissakin on muuten eroa (http://www.kinuskikissa.fi/myytinmurtaja-testaa-onko-liivatelehdilla-eroa/). Käytin tuota pienempikokoista Dr. Oetkerin liivatetta, ja laitoin lehtiä varmuuden vuoksi 8 kpl. Melko kiinteää tuli, ehkäpä olisi seitsemälläkin hyytynyt! Yksi pieni miinus: minulla pohja oli aikamoista mössöä, eikä rapeaa kuten esim. juustokakuissa Digestive-pohjat yleensä ovat. Maku oli kuitenkin hyvä, teen toistekin!

  • Smoot hien ystävä11.9.2016

    Niin paljon täällä pieleen menneitä kokeiluja, joten mulla meni kai jotain pieleen, kun kakku onnistui 😄 Ja tykkäsin kun ei ollut liian makea!

  • Kakkumaakari27.3.2016

    Kokeilin kaksi kertaa, noudatin ohjetta tarkasti, mutta kakku ei hyytynyt, vaikka oli yli yln jääkaapissa hyytymässä. Maku oli hyvä, mutta sen olisi voinut juoda smoothiena lasista... :(

  • pieleen meni21.3.2016

    Selvästi tuo liivatteisiin sekoitettava nestemäärä on liian pieni. En silti kokeile enää uudestaan. Liian moni muukin on epäonnistunut. Ei kenenkään kotona ole laboratorioolosuhteita niin kuin teidän koekeittiössä-

  • kylässä17.3.2016

    Kakku oli tehty sääntöjen mukaan ja kun talon rouva irrotti vuoan reunan, niin kakku levisi löysänä lautasen yli. Kaikkien pettyneiden pitäisi tehdä joukkokanne huonoa ohjetta vastaan!

  • impi16.3.2016

    Ajattelin myös kokeilla kakkua, mutta ohjetta muuttaisin silti. Mieheni kokeili kyseistä kakkua edellisiltana kun vieraat tulivat seuraavana, eikä se tietenkään hyytynyt. Luulen että on virhe sekoittaa todella kylmään massaan (kohmeiset mustikat) liian pieneen nestemäärään sulatetut liivatteet. Varsinkin jos sen tekee kattilassa, pienestä nestemäärästä haihtuu paljon, ja kattilaan jää iso osa liivatenestettä. Kokeilen nyt viikonloppuna tehdä huoneenlämpöiseen massaan, kunnolla sulatetut (ei kohmeiset) mustikat ja vaikka sulamismehua mustikoista + vettä johon enemmän liivatetta. Olen huomannut että _kaikkiin_ ohjeisiin joissa käytetään liivatetta, olen kerran kokeiltuani joutunut lisäämään sitä juurikin edellä mainitsemieni syiden takia.

  • Kuluttajapalvelu10.3.2016

    Kassuüp, kiva kuulla, että olet aikeissa kokeilla reseptiä. Jogurtin korvaamisella rahkalla ei sinällään ole mitään estettä. Tällaista variaatiota ei koekeittiöllä kuitenkaan ole valitettavasti testattu, joten tarkkaa liivatteen määrää on vaikea arvioida.

  • kassuüp10.3.2016

    Heippa! Ois tarkotus kokeilla tätä reseptiä tässä joku päivä, kun kuulostaa niin mielenkiintoselta :) Voisiko jogurtin korvata maitorahkalla? Tarvisikohan silloin ihan noin paljoa liivatetta?

  • Raksu4.3.2016

    Täällä vielä yksi, joka epäonnistui hyydyttämisessä. Olen myös leiponut paljon kakkuja liivatetta käyttäen, ensimmäinen kerta kun epäonnistui. Oli tärkeitä vieraita, harmitti tosi paljon. Tätä kakkua en enää yritä tehdä!

  • Inkuli27.2.2016

    Käytän liivatteita usein, eikä koskaan ole ollut vastaavaa hyytymisongelmaa kuin tämän kakun kanssa. Lähes vuorokausi jääkaapissa, eikä hyytymisestä tietoakaan. Käytin reseptin aineksia ja seurasin ohjetta orjallisesti. Voisitteko oikeasti muokata reseptin toimivaksi? Näin monta epäonnistujaa ei ole normaalia.

  • Satu126.2.2016

    Mielettömän hyvä resepti. Hyytyi hienosti, mielestäni liivatetta voisi jättää vaikka yhden pois, saa hiukan pehmeämmän. Todella hyvän makuinen. Sai kovasti kehuja kahvipöydässä. Huomenna teen sunnuntain vieraille uuden :)

  • Epäonnistunut21.2.2016

    Kokeilin kyseistä reseptiä, noudatin tarkalleen mutta kakku ei hyytynyt laisinkaan vaikka oli yön yli jääkaapissa. Eli sama ongelma kuin monella muullakin. Kovasti ihmetytti tuo veden pieni määrä, itse en ainakaan saanut seitsemää liivatinlehteä "sulamaan" kunnolla noin pieneen määrään vettä js todennäköisesti tämän vuoksi kakku epäonnistui. Haluaisin kokeilla uudestaan suuremmalla määrällä vettä, mutta en tiedä mikä tämä määrä sitten olisi. Joku oli kokeillut 3 rkl ja saanut tällä onnistumaan, mutta hyvin pieneltä kuulostaa tuokin määrä. Vinkkejä?

  • Hyvä resepti!20.2.2016

    Tein tänään ja tuli todella hyvä kakku. Ei maltettu odottaa hyytymistä kuin tuo 5tuntia, mutta hyvin oli hyytynyt siinäkin ajassa. Itse laitoin myös n. 3 ruokalusikallista kiehuvaavettä johon liotin liivatteet ja lisäsin massaan yhden vaniljatangon 😊 Miehen mielestä olisi voinut olla enemmän makeutta, mutta itse tykkäsin kakusta erityisesti siitä syystä, ettei se ollut liian makea.

  • Koekeittiö19.2.2016

    Smoothiekakku on ollut suosittu ja kehuttu resepti. Se on kuitenkin jostain syystä aiheuttanut harmillisen monelle epäonnistuneen lopputuloksen. Olemme testanneet smoothiekakusta monta eri versiota ja tällä reseptillä tuli meistä paras lopputulos. Hyytymisongelmaan voivat vaikuttaa monet asiat; esimerkiksi mustikoiden happamuus ja nestepitoisuus voivat vaihdella. Myös jogurttien paksuudessa voi olla eroja, joten varmistathan, että käytät reseptissä mainittuja tuotteita. Liivate sekoittuu parhaiten, kun sen lisää tehosekottimeen massan joukkoon. Leivonta ja ruoanvalmistus on kemiaa, joten joskus on vaikea keksiä ongelmaan oikeaa ratkaisua.

  • helekku15.2.2016

    luin tuos noista smootheista ..miksi banaania/kiiviä ? nehän voi tehdä oman mieltymyksen mukaa..esim.mangoon -mansikka ..itse käytän paljon piltti sosseita..valinnan varaa onja mielikuvitus rajana

  • helekku15.2.2016

    tein lauantaina ohjeen mukaan hyvää oli..teen varmaan toistekki..ja hyyty hyvin..seuraavan teen mansikka-baniin version.

  • Erittäin suuttunut14.2.2016

    Ei hyytynyt eka eikö toka ja päätin vaihtaa kakkua

  • Tinkamaria14.2.2016

    Enpä juuri koskaan tee ohjeen mukaan, joten tämäkin resepti piti tuunata. Kakun pohjan tein täysjyväkorpuista, joihin sekoitin mangososetta (1 - 1,5 prk á). Luumuista ja taateleista keitin soseen, jonka lisäsin purkilliseen rahkaa ja 2,5 dl:aan jogurttia. Suosittelen lämpimästi liivatejauheen käyttämistä (3,5 tl + 3,5 rkl vettä). Kakusta tuli laktoositon, vähärasvainen ja sokeriton. Kakku hyytyi hyvin ja oli erittäin hyvää!

  • G5.2.2016

    Tämä oli ihana!

  • Hanna851.2.2016

    Kakku ei hyytynyt lainkaan vaikka oli melkein vuorokauden hyytymässä jääkaapissa. Ja huomasin jo valmistus vaiheessa että kakun massa on paljon tummempi kuin lehden kuvassa vaikka varmana laitoin oikean määrän mustikoita. Maku oli kyllä ihan hyvä.

  • Testing31.1.2016

    Kakku onnistui hyvin ja hyvää oli.

  • Kokeilija30.1.2016

    Kakku onnistui hyvin. Tein kakun ilalla ja herkuteltiin kahvipöydässä seuraavana päivänä :) Oli hyvin hyytynyt. Käytettiin itse keräämiä mustikoita ja ohjeen mukaan 7 liivatelehteä. Kiehautin 3 rkl vettä kattilassa.

  • Minäkin kokeilin30.1.2016

    Vaan ei onnistunut :(