Smoothiekakku

Mustikka-banaanismoothie maistuu herkulliselta myös kakun muodossa. Kevyt smoothiekakku on sallittu herkku myös kaloreita laskevalle.
Smoothiekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 130 kcal / annos (120g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi vahvan pakastepussin sisällä perunanuijalla. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) reunan väliin. Sekoita mangosose keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
  2. Sekoita kuoritut banaanit, kohmeiset mustikat ja jogurtti tehosekoittimessa tasaiseksi. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteen joukkoon ja sekoita massa vielä nopeasti tehosekoittimessa. (Voit tässä vaiheessa halutessasi makeuttaa täytteen sokerilla tai hunajalla). Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin 5 tunniksi tai mielellään yön yli.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 130 kcal543 kJ
  • Proteiinia3,71 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa3,88 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille94
  • Smoot hien ystävä11.9.2016

    Niin paljon täällä pieleen menneitä kokeiluja, joten mulla meni kai jotain pieleen, kun kakku onnistui 😄 Ja tykkäsin kun ei ollut liian makea!

  • Kakkumaakari27.3.2016

    Kokeilin kaksi kertaa, noudatin ohjetta tarkasti, mutta kakku ei hyytynyt, vaikka oli yli yln jääkaapissa hyytymässä. Maku oli hyvä, mutta sen olisi voinut juoda smoothiena lasista... :(

  • pieleen meni21.3.2016

    Selvästi tuo liivatteisiin sekoitettava nestemäärä on liian pieni. En silti kokeile enää uudestaan. Liian moni muukin on epäonnistunut. Ei kenenkään kotona ole laboratorioolosuhteita niin kuin teidän koekeittiössä-

  • kylässä17.3.2016

    Kakku oli tehty sääntöjen mukaan ja kun talon rouva irrotti vuoan reunan, niin kakku levisi löysänä lautasen yli. Kaikkien pettyneiden pitäisi tehdä joukkokanne huonoa ohjetta vastaan!

  • impi16.3.2016

    Ajattelin myös kokeilla kakkua, mutta ohjetta muuttaisin silti. Mieheni kokeili kyseistä kakkua edellisiltana kun vieraat tulivat seuraavana, eikä se tietenkään hyytynyt. Luulen että on virhe sekoittaa todella kylmään massaan (kohmeiset mustikat) liian pieneen nestemäärään sulatetut liivatteet. Varsinkin jos sen tekee kattilassa, pienestä nestemäärästä haihtuu paljon, ja kattilaan jää iso osa liivatenestettä. Kokeilen nyt viikonloppuna tehdä huoneenlämpöiseen massaan, kunnolla sulatetut (ei kohmeiset) mustikat ja vaikka sulamismehua mustikoista + vettä johon enemmän liivatetta. Olen huomannut että _kaikkiin_ ohjeisiin joissa käytetään liivatetta, olen kerran kokeiltuani joutunut lisäämään sitä juurikin edellä mainitsemieni syiden takia.

  • Kuluttajapalvelu10.3.2016

    Kassuüp, kiva kuulla, että olet aikeissa kokeilla reseptiä. Jogurtin korvaamisella rahkalla ei sinällään ole mitään estettä. Tällaista variaatiota ei koekeittiöllä kuitenkaan ole valitettavasti testattu, joten tarkkaa liivatteen määrää on vaikea arvioida.

  • kassuüp10.3.2016

    Heippa! Ois tarkotus kokeilla tätä reseptiä tässä joku päivä, kun kuulostaa niin mielenkiintoselta :) Voisiko jogurtin korvata maitorahkalla? Tarvisikohan silloin ihan noin paljoa liivatetta?

  • Raksu4.3.2016

    Täällä vielä yksi, joka epäonnistui hyydyttämisessä. Olen myös leiponut paljon kakkuja liivatetta käyttäen, ensimmäinen kerta kun epäonnistui. Oli tärkeitä vieraita, harmitti tosi paljon. Tätä kakkua en enää yritä tehdä!

  • Inkuli27.2.2016

    Käytän liivatteita usein, eikä koskaan ole ollut vastaavaa hyytymisongelmaa kuin tämän kakun kanssa. Lähes vuorokausi jääkaapissa, eikä hyytymisestä tietoakaan. Käytin reseptin aineksia ja seurasin ohjetta orjallisesti. Voisitteko oikeasti muokata reseptin toimivaksi? Näin monta epäonnistujaa ei ole normaalia.

  • Satu126.2.2016

    Mielettömän hyvä resepti. Hyytyi hienosti, mielestäni liivatetta voisi jättää vaikka yhden pois, saa hiukan pehmeämmän. Todella hyvän makuinen. Sai kovasti kehuja kahvipöydässä. Huomenna teen sunnuntain vieraille uuden :)

  • Epäonnistunut21.2.2016

    Kokeilin kyseistä reseptiä, noudatin tarkalleen mutta kakku ei hyytynyt laisinkaan vaikka oli yön yli jääkaapissa. Eli sama ongelma kuin monella muullakin. Kovasti ihmetytti tuo veden pieni määrä, itse en ainakaan saanut seitsemää liivatinlehteä "sulamaan" kunnolla noin pieneen määrään vettä js todennäköisesti tämän vuoksi kakku epäonnistui. Haluaisin kokeilla uudestaan suuremmalla määrällä vettä, mutta en tiedä mikä tämä määrä sitten olisi. Joku oli kokeillut 3 rkl ja saanut tällä onnistumaan, mutta hyvin pieneltä kuulostaa tuokin määrä. Vinkkejä?

  • Hyvä resepti!20.2.2016

    Tein tänään ja tuli todella hyvä kakku. Ei maltettu odottaa hyytymistä kuin tuo 5tuntia, mutta hyvin oli hyytynyt siinäkin ajassa. Itse laitoin myös n. 3 ruokalusikallista kiehuvaavettä johon liotin liivatteet ja lisäsin massaan yhden vaniljatangon 😊 Miehen mielestä olisi voinut olla enemmän makeutta, mutta itse tykkäsin kakusta erityisesti siitä syystä, ettei se ollut liian makea.

  • Koekeittiö19.2.2016

    Smoothiekakku on ollut suosittu ja kehuttu resepti. Se on kuitenkin jostain syystä aiheuttanut harmillisen monelle epäonnistuneen lopputuloksen. Olemme testanneet smoothiekakusta monta eri versiota ja tällä reseptillä tuli meistä paras lopputulos. Hyytymisongelmaan voivat vaikuttaa monet asiat; esimerkiksi mustikoiden happamuus ja nestepitoisuus voivat vaihdella. Myös jogurttien paksuudessa voi olla eroja, joten varmistathan, että käytät reseptissä mainittuja tuotteita. Liivate sekoittuu parhaiten, kun sen lisää tehosekottimeen massan joukkoon. Leivonta ja ruoanvalmistus on kemiaa, joten joskus on vaikea keksiä ongelmaan oikeaa ratkaisua.

  • helekku15.2.2016

    luin tuos noista smootheista ..miksi banaania/kiiviä ? nehän voi tehdä oman mieltymyksen mukaa..esim.mangoon -mansikka ..itse käytän paljon piltti sosseita..valinnan varaa onja mielikuvitus rajana

  • helekku15.2.2016

    tein lauantaina ohjeen mukaan hyvää oli..teen varmaan toistekki..ja hyyty hyvin..seuraavan teen mansikka-baniin version.

  • Erittäin suuttunut14.2.2016

    Ei hyytynyt eka eikö toka ja päätin vaihtaa kakkua

  • Tinkamaria14.2.2016

    Enpä juuri koskaan tee ohjeen mukaan, joten tämäkin resepti piti tuunata. Kakun pohjan tein täysjyväkorpuista, joihin sekoitin mangososetta (1 - 1,5 prk á). Luumuista ja taateleista keitin soseen, jonka lisäsin purkilliseen rahkaa ja 2,5 dl:aan jogurttia. Suosittelen lämpimästi liivatejauheen käyttämistä (3,5 tl + 3,5 rkl vettä). Kakusta tuli laktoositon, vähärasvainen ja sokeriton. Kakku hyytyi hyvin ja oli erittäin hyvää!

  • G5.2.2016

    Tämä oli ihana!

  • Hanna851.2.2016

    Kakku ei hyytynyt lainkaan vaikka oli melkein vuorokauden hyytymässä jääkaapissa. Ja huomasin jo valmistus vaiheessa että kakun massa on paljon tummempi kuin lehden kuvassa vaikka varmana laitoin oikean määrän mustikoita. Maku oli kyllä ihan hyvä.

  • Testing31.1.2016

    Kakku onnistui hyvin ja hyvää oli.

  • Kokeilija30.1.2016

    Kakku onnistui hyvin. Tein kakun ilalla ja herkuteltiin kahvipöydässä seuraavana päivänä :) Oli hyvin hyytynyt. Käytettiin itse keräämiä mustikoita ja ohjeen mukaan 7 liivatelehteä. Kiehautin 3 rkl vettä kattilassa.

  • Minäkin kokeilin30.1.2016

    Vaan ei onnistunut :(

  • Kakkujen ystävä29.1.2016

    Kokeile ihmeessä, liota liivatteita hyvin, kuivaa talouspaperiin ja lisää kiehuvaan veteen. Tämän jälkeen ohuena nauhana täyteen joukkoon hyvin sekoittaen tehosekoittimessa. Uskon , että onnistuu.

  • Nimetön käyttäjä29.1.2016

    Tekisu niin mieli kokeilla mutta viittiikö tuota jos mahdollisuudet hyytymiseen ovat 50/50, jos sitäkään. Harmi

  • Liina27.1.2016

    Tein tyttären synttäreille aivan ohjeen mukaan. Kakku hyytyi yli yön jääkaapissa, mutta lopputulos oli pelkkää velliä. Olen leiponut säännöllisesi 20 vuotta ja tämä oli ensimmäinen kerta kun liivatekakku epäonnistuu.

  • Tottunut leipoja26.1.2016

    Ei muuten onnistunut,läskiksi meni.Ei hyytynyt ,kaikki levis .

  • .....25.1.2016

    Kakku ei hyytynyt, vaikka tein täysin ohjeen mukaan! :(

  • Kyllästynyt24.1.2016

    Olen tehnyt kakun jo kahdesti eikä ole hyytynyt. Toiseen versioon laitoin 8 liivatelehteä eikä hyytynyt siltikään :(

  • Claire23.1.2016

    Onnistui. Unohdin liottaa liivatelehdet kylmässä vedessä ennen käyttöä. Eli laitoin liivatteen suoraan kuumaan veteen ja vettä huomattavasti enemmän kuin reseptissä. Lisäsin liivatteen blenderiä käyttäen ja kakku hyytyi hyvin.

  • Kakkujen ystävä22.1.2016

    Mietin sitä, miksi monilla kakku ei hyytynyt, itse kiehautin vettä enemmän kuin ohjeen 1 1/2 rkl:sta. Ehkä n. 3rkl:sta. Ja siihen liivatteet. Lisäsin ohuena nauhana täyteen joukkoon hyvin sekoittaen. ( lisäsin myös hiukan sokeria marjojen joukkoon ) hyytyi hyvin.