Smoothiekakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Raikas smoothie maistuu herkulliselta myös kakun muodossa. Kevyt smoothiekakku on sallittu herkku myös kaloreita laskevalle.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
175 g | tai |
1 1/2 dl | tai |
Täyte | |
2 tlk (à 200 g) | tai |
1 ps (200 g) | tai |
2 (n. 340 g) | banaania tai |
1 dl | tai |
1 rkl | tai |
8 | liivatelehteä tai |
1 rkl | vettä tai |
1 rkl | tai |
Pinnalle | |
1 rs (125 g) | Pirkka vadelmia tai |
1/2 rs (à 250 g) | tai |
2 (160 g) | tai |
Valmistus
yli 60 min
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi vahvan pakastepussin sisällä perunanuijalla. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) reunan väliin. Sekoita mangosose keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita jogurtti, kohmeiset mustikat, kuoritut banaanit, mangosose ja hunaja tehosekoittimessa tasaiseksi. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Sekoita vesi ja mangosose keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita siihen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien joukkoon ja sekoita massa vielä nopeasti tehosekoittimessa. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin 5 tunniksi tai mielellään yön yli.
Koristele smoothiekakku vadelmilla, mansikoilla ja kiiviviipaleilla.
Huom! Saat kakusta helposti gluteenittoman, kun käytät pohjaan gluteenittomia keksejä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(131 arviota)
- yli 60 min4,6(173 arviota)
- yli 60 min4,6(563 arviota)
- yli 60 min3,7(203 arviota)
- yli 60 min4,7(103 arviota)
- yli 60 min4,0(795 arviota)
- yli 60 min3,0(2 arviota)
- yli 60 min4,2(134 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (192 arviota)
- Surullinen tytär2 vuotta sittenKakku epäonnistui täysin!! Tämän kaikin puolin flopanneen kakun tarjoilu äitienpäivä pöydässä oli kiusallista. Ei jähmettynyt, pohja oli tahmeaa ja ei todellakaan kakkupohjamaista, kaiken lisäksi makukaan ei ollut ihmeellinen. Mietin, että kun näin moni on arvioinut tämän näin huonoksi, kannaittaisiko resepti poistaa?
- AN793 vuotta sittenNäin mainoksen YouTubessa, mutta taloudessamme ei ole aikoihin leivottu.
- äitee3 vuotta sittenReseptissä toi ruokalusikallinen vettä on se mihin se jo pehmennetty liivate sulatetaan. Sen liivatteen siis voi liottaa pehmeeks vaikka litrassa kylmää vettä, kunhan sit puristelee ylimääräset vedet pois, ennen kuin sen lisää siihen kuumennettuun vesi-mangososemäärään. Ja blenderiin kun sen liivatteen lisää, niin ei tosiaan saa sitä massaa kun sekunnin-kaks pyöräyttää, muuten menee liivatteen rakenne täysin rikki eikä se enää toimi niinkuin pitää. Ja jos joku epähuomiossa laittaa reseptin koristeeksi tarkoitettua kiiviä siihen massaan, niin tiedoksi, että kiivin entsyymit estää sen massan hyytymisen.
- Epäonnistuin6 vuotta sittenEi hyytynyt kakku. Käytin väärää jogurttia joka oli tosi löysää ja liivatteen kanssa oli ongelmia.
- Laura6 vuotta sittenMielettömän hyvä kakku, jo parin tunnin hyytymisen jälkeen! Muuta muutosta en tehnyt, kun yksi liivatelehti enemmän, enkä laittanut mitään makeutusta! :)
- Liivate-Lissu6 vuotta sittenPaljon liivatteilla tehneenä mua ihmetyttää tuo että mustikat käytetään kohmeisina, liivate kun tuppaa hyytymään heti jos massa on mliian kylmä, mä ite tätä tehdessäni ihan ehdottomasti lämmittäisin ne mustikat, sulattaisin liivatteet siihen lämpimään mustikkamassaan ennen kuin sekottaisin sen loppumassaan. Kun liivatteet lisätään blenderiin, jauhaa se liivatteen massan sekaan, jolloinka sen hyytymistä ei huomaa muutoin kuin siitä että kakku ei hyydy, kokeilkaas tota muutosta..
- Pettynyt6 vuotta sittenTein kakun täsmälleen ohjeen mukaan ja jätin yön yli jääkaappiin, ei hyytynyt ollenkaan! :(
- Kepa6 vuotta sittenKokeilin kakkua ja hyvin onnistui muutamalla säädöllä! Annoin mustikoiden sulaa jonkin verran ennen smoothien tekoa. Lisäksi käytin liivatteiden sulattamiseen 3 rkl vettä. Eri merkkien liivatelehtien koissakin on muuten eroa (http://www.kinuskikissa.fi/myytinmurtaja-testaa-onko-liivatelehdilla-eroa/). Käytin tuota pienempikokoista Dr. Oetkerin liivatetta, ja laitoin lehtiä varmuuden vuoksi 8 kpl. Melko kiinteää tuli, ehkäpä olisi seitsemälläkin hyytynyt! Yksi pieni miinus: minulla pohja oli aikamoista mössöä, eikä rapeaa kuten esim. juustokakuissa Digestive-pohjat yleensä ovat. Maku oli kuitenkin hyvä, teen toistekin!
- Smoot hien ystävä6 vuotta sittenNiin paljon täällä pieleen menneitä kokeiluja, joten mulla meni kai jotain pieleen, kun kakku onnistui 😄 Ja tykkäsin kun ei ollut liian makea!
- Kakkumaakari7 vuotta sittenKokeilin kaksi kertaa, noudatin ohjetta tarkasti, mutta kakku ei hyytynyt, vaikka oli yli yln jääkaapissa hyytymässä. Maku oli hyvä, mutta sen olisi voinut juoda smoothiena lasista... :(
- pieleen meni7 vuotta sittenSelvästi tuo liivatteisiin sekoitettava nestemäärä on liian pieni. En silti kokeile enää uudestaan. Liian moni muukin on epäonnistunut. Ei kenenkään kotona ole laboratorioolosuhteita niin kuin teidän koekeittiössä-
- kylässä7 vuotta sittenKakku oli tehty sääntöjen mukaan ja kun talon rouva irrotti vuoan reunan, niin kakku levisi löysänä lautasen yli. Kaikkien pettyneiden pitäisi tehdä joukkokanne huonoa ohjetta vastaan!
- impi7 vuotta sittenAjattelin myös kokeilla kakkua, mutta ohjetta muuttaisin silti. Mieheni kokeili kyseistä kakkua edellisiltana kun vieraat tulivat seuraavana, eikä se tietenkään hyytynyt. Luulen että on virhe sekoittaa todella kylmään massaan (kohmeiset mustikat) liian pieneen nestemäärään sulatetut liivatteet. Varsinkin jos sen tekee kattilassa, pienestä nestemäärästä haihtuu paljon, ja kattilaan jää iso osa liivatenestettä. Kokeilen nyt viikonloppuna tehdä huoneenlämpöiseen massaan, kunnolla sulatetut (ei kohmeiset) mustikat ja vaikka sulamismehua mustikoista + vettä johon enemmän liivatetta. Olen huomannut että _kaikkiin_ ohjeisiin joissa käytetään liivatetta, olen kerran kokeiltuani joutunut lisäämään sitä juurikin edellä mainitsemieni syiden takia.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKassuüp, kiva kuulla, että olet aikeissa kokeilla reseptiä. Jogurtin korvaamisella rahkalla ei sinällään ole mitään estettä. Tällaista variaatiota ei koekeittiöllä kuitenkaan ole valitettavasti testattu, joten tarkkaa liivatteen määrää on vaikea arvioida.
- kassuüp7 vuotta sittenHeippa! Ois tarkotus kokeilla tätä reseptiä tässä joku päivä, kun kuulostaa niin mielenkiintoselta :) Voisiko jogurtin korvata maitorahkalla? Tarvisikohan silloin ihan noin paljoa liivatetta?
- Raksu7 vuotta sittenTäällä vielä yksi, joka epäonnistui hyydyttämisessä. Olen myös leiponut paljon kakkuja liivatetta käyttäen, ensimmäinen kerta kun epäonnistui. Oli tärkeitä vieraita, harmitti tosi paljon. Tätä kakkua en enää yritä tehdä!
- Inkuli7 vuotta sittenKäytän liivatteita usein, eikä koskaan ole ollut vastaavaa hyytymisongelmaa kuin tämän kakun kanssa. Lähes vuorokausi jääkaapissa, eikä hyytymisestä tietoakaan. Käytin reseptin aineksia ja seurasin ohjetta orjallisesti. Voisitteko oikeasti muokata reseptin toimivaksi? Näin monta epäonnistujaa ei ole normaalia.
- Satu17 vuotta sittenMielettömän hyvä resepti. Hyytyi hienosti, mielestäni liivatetta voisi jättää vaikka yhden pois, saa hiukan pehmeämmän. Todella hyvän makuinen. Sai kovasti kehuja kahvipöydässä. Huomenna teen sunnuntain vieraille uuden :)
- Epäonnistunut7 vuotta sittenKokeilin kyseistä reseptiä, noudatin tarkalleen mutta kakku ei hyytynyt laisinkaan vaikka oli yön yli jääkaapissa. Eli sama ongelma kuin monella muullakin. Kovasti ihmetytti tuo veden pieni määrä, itse en ainakaan saanut seitsemää liivatinlehteä "sulamaan" kunnolla noin pieneen määrään vettä js todennäköisesti tämän vuoksi kakku epäonnistui. Haluaisin kokeilla uudestaan suuremmalla määrällä vettä, mutta en tiedä mikä tämä määrä sitten olisi. Joku oli kokeillut 3 rkl ja saanut tällä onnistumaan, mutta hyvin pieneltä kuulostaa tuokin määrä. Vinkkejä?
- Hyvä resepti!7 vuotta sittenTein tänään ja tuli todella hyvä kakku. Ei maltettu odottaa hyytymistä kuin tuo 5tuntia, mutta hyvin oli hyytynyt siinäkin ajassa. Itse laitoin myös n. 3 ruokalusikallista kiehuvaavettä johon liotin liivatteet ja lisäsin massaan yhden vaniljatangon 😊 Miehen mielestä olisi voinut olla enemmän makeutta, mutta itse tykkäsin kakusta erityisesti siitä syystä, ettei se ollut liian makea.
- Koekeittiö7 vuotta sittenSmoothiekakku on ollut suosittu ja kehuttu resepti. Se on kuitenkin jostain syystä aiheuttanut harmillisen monelle epäonnistuneen lopputuloksen. Olemme testanneet smoothiekakusta monta eri versiota ja tällä reseptillä tuli meistä paras lopputulos. Hyytymisongelmaan voivat vaikuttaa monet asiat; esimerkiksi mustikoiden happamuus ja nestepitoisuus voivat vaihdella. Myös jogurttien paksuudessa voi olla eroja, joten varmistathan, että käytät reseptissä mainittuja tuotteita. Liivate sekoittuu parhaiten, kun sen lisää tehosekottimeen massan joukkoon. Leivonta ja ruoanvalmistus on kemiaa, joten joskus on vaikea keksiä ongelmaan oikeaa ratkaisua.
- helekku7 vuotta sittenluin tuos noista smootheista ..miksi banaania/kiiviä ? nehän voi tehdä oman mieltymyksen mukaa..esim.mangoon -mansikka ..itse käytän paljon piltti sosseita..valinnan varaa onja mielikuvitus rajana
- helekku7 vuotta sittentein lauantaina ohjeen mukaan hyvää oli..teen varmaan toistekki..ja hyyty hyvin..seuraavan teen mansikka-baniin version.
- Erittäin suuttunut7 vuotta sittenEi hyytynyt eka eikö toka ja päätin vaihtaa kakkua
- Tinkamaria7 vuotta sittenEnpä juuri koskaan tee ohjeen mukaan, joten tämäkin resepti piti tuunata. Kakun pohjan tein täysjyväkorpuista, joihin sekoitin mangososetta (1 - 1,5 prk á). Luumuista ja taateleista keitin soseen, jonka lisäsin purkilliseen rahkaa ja 2,5 dl:aan jogurttia. Suosittelen lämpimästi liivatejauheen käyttämistä (3,5 tl + 3,5 rkl vettä). Kakusta tuli laktoositon, vähärasvainen ja sokeriton. Kakku hyytyi hyvin ja oli erittäin hyvää!
- G7 vuotta sittenTämä oli ihana!
- Hanna857 vuotta sittenKakku ei hyytynyt lainkaan vaikka oli melkein vuorokauden hyytymässä jääkaapissa. Ja huomasin jo valmistus vaiheessa että kakun massa on paljon tummempi kuin lehden kuvassa vaikka varmana laitoin oikean määrän mustikoita. Maku oli kyllä ihan hyvä.
- Testing7 vuotta sittenKakku onnistui hyvin ja hyvää oli.
- Kokeilija7 vuotta sittenKakku onnistui hyvin. Tein kakun ilalla ja herkuteltiin kahvipöydässä seuraavana päivänä :) Oli hyvin hyytynyt. Käytettiin itse keräämiä mustikoita ja ohjeen mukaan 7 liivatelehteä. Kiehautin 3 rkl vettä kattilassa.
- Minäkin kokeilin7 vuotta sittenVaan ei onnistunut :(