Smoothiekakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Raikas smoothie maistuu herkulliselta myös kakun muodossa. Kevyt smoothiekakku on sallittu herkku myös kaloreita laskevalle.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
175 g | tai |
1 1/2 dl | tai |
Täyte | |
2 tlk (à 200 g) | tai |
1 ps (200 g) | tai |
2 (n. 340 g) | banaania tai |
1 dl | tai |
1 rkl | tai |
8 | liivatelehteä tai |
1 rkl | vettä tai |
1 rkl | tai |
Pinnalle | |
1 rs (125 g) | Pirkka vadelmia tai |
1/2 rs (à 250 g) | tai |
2 (160 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 676 kJ / 162 kcal |
Rasva | 6 g |
josta tyydyttynyttä | 2,3 g |
Hiilihydraatit | 21,4 g |
josta sokereita | 13,8 g |
Proteiini | 3,5 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi vahvan pakastepussin sisällä perunanuijalla. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) reunan väliin. Sekoita mangosose keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita jogurtti, kohmeiset mustikat, kuoritut banaanit, mangosose ja hunaja tehosekoittimessa tasaiseksi. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Sekoita vesi ja mangosose keskenään. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita siihen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien joukkoon ja sekoita massa vielä nopeasti tehosekoittimessa. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin 5 tunniksi tai mielellään yön yli.
Koristele smoothiekakku vadelmilla, mansikoilla ja kiiviviipaleilla.
Huom! Saat kakusta helposti gluteenittoman, kun käytät pohjaan gluteenittomia keksejä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka täysjyvädigestive 400gHinta 1,79/kpl4,48/kg
- Pirkka mangosose 0,5lHinta 1,79/kpl3,58/l
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,39/kpl6,95/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakasteHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka banaaniEtuhinta n. 0,18/kpl1,00/kgnorm. n. 0,30/kpl (1,69/kg)
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka mansikka 250g 1lkHinta 4,29/kpl17,16/kg
- LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400gHinta 2,85/kpl7,13/kg
- Bonne Mangosose 100% 0,5lHinta 3,15/kpl6,30/l
- Bonne Mango-ananas-minttusose 0,5lHinta 5,19/kpl10,38/l
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 2,29/kpl5,73/kg
- Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakasteHinta 2,45/kpl12,25/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 500g pakasteHinta 5,29/kpl10,58/kg
- Chiquita banaaniHinta n. 0,37/kpl2,09/kg
- Pirkka luomu Reilun kaupan banaaniHinta n. 0,42/kpl2,39/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainenHinta 2,79/kpl22,32/kg
- Kiivi keltainenHinta n. 1,17/kpl8,99/kg
- Kiivi Uusi-SeelantiHinta n. 0,78/kpl5,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(1 000 arviota)
- yli 60 min4,5(614 arviota)
- yli 60 min4,0(104 arviota)
- yli 60 min4,7(120 arviota)
- yli 60 min4,0(150 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min4,5(85 arviota)
- yli 60 min4,0(27 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (196 arviota)
- Surullinen tytär4 vuotta sittenKakku epäonnistui täysin!! Tämän kaikin puolin flopanneen kakun tarjoilu äitienpäivä pöydässä oli kiusallista. Ei jähmettynyt, pohja oli tahmeaa ja ei todellakaan kakkupohjamaista, kaiken lisäksi makukaan ei ollut ihmeellinen. Mietin, että kun näin moni on arvioinut tämän näin huonoksi, kannaittaisiko resepti poistaa?
- AN795 vuotta sittenNäin mainoksen YouTubessa, mutta taloudessamme ei ole aikoihin leivottu.
- äitee5 vuotta sittenReseptissä toi ruokalusikallinen vettä on se mihin se jo pehmennetty liivate sulatetaan. Sen liivatteen siis voi liottaa pehmeeks vaikka litrassa kylmää vettä, kunhan sit puristelee ylimääräset vedet pois, ennen kuin sen lisää siihen kuumennettuun vesi-mangososemäärään. Ja blenderiin kun sen liivatteen lisää, niin ei tosiaan saa sitä massaa kun sekunnin-kaks pyöräyttää, muuten menee liivatteen rakenne täysin rikki eikä se enää toimi niinkuin pitää. Ja jos joku epähuomiossa laittaa reseptin koristeeksi tarkoitettua kiiviä siihen massaan, niin tiedoksi, että kiivin entsyymit estää sen massan hyytymisen.
- Epäonnistuin7 vuotta sittenEi hyytynyt kakku. Käytin väärää jogurttia joka oli tosi löysää ja liivatteen kanssa oli ongelmia.
- Laura7 vuotta sittenMielettömän