Punajuurikierrepullat
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Raskitaikinasta valmistetut punajuurikierrepullat valmistetaan kristallipullien tapaan kierteiksi ja pyöritellään lopuksi voissa ja sokerissa.
Ainekset
12 kpl
Raskitaikina | |
---|---|
1 1/4 dl | punajuurimehua tai |
15 g | hiivaa tai |
3 dl | tai |
2 tl | kardemummaa tai |
Lisäksi | |
200 g | keitettyjä ja kuorittuja punajuuria tai |
1 1/2 dl | tai |
35 g | hiivaa tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
2 tl | suolaa tai |
1 | iso kananmuna tai |
n. 12 dl | tai |
175 g | tai |
Pistaasitäyte | |
2 ps (à 125 g) | tai |
100 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
Pinnalle | |
50 g | tai |
sokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita raskin ainekset keskenään ja anna levätä huoneenlämmössä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.
Soseuta punajuuret. Lämmitä punajuurimehu huoneenlämpöiseksi. Murenna hiiva lämpimään mehuun. Lisää munat, sokeri, suola ja noin 1/3 jauhoista. Lisää joukkoon punajuurisoe ja raskitaikina.Sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi.
Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Valmista täyte. Kuori pähkinät ja laita noin 1/5 niistä sivuun. Rouhi loput pähkinät tehosekoittimessa tai teholeikkurissa. Sekoita pähkinärouheen joukkoon pehmennyt voi ja sokerit. Sekoita seos tasaiseksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi (45 x 60 cm). Levitä täyte taikinalevyn puolikkaalle. Käännä toinen puoli taikinaa täytteen päälle ja painele tiiviisti kiinni.
Leikkaa täytetystä taikinalevystä (45 x 30 cm) ohuita n. 2 cm:n suikaleita levyn pidemmän sivun suuntaisesti.
Käännä suikaleet kierteiksi kiertämällä niitä leivinalustaa vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Kiepauta suikaleet kierrepulliksi kieputtamalla kierresuikaletta toisen käden sormien ympäri muutaman kerran. Kiepauta loppu kierresuikale kierrenipun yli ja taita häntä pullan alle piiloon.
Laita pullat leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä. Anna hetken jäähtyä.
Sulata voi. Voitele pullat voilla ja kääntele sokerissa. Rouhi loput pistaasipähkinät ja ripottele pullien päälle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(10 arvostelua)
- yli 60 min4,4(25 arvostelua)
- yli 60 min4,6(231 arvostelua)
- yli 60 min4,1(78 arvostelua)
- yli 60 min4,1(21 arvostelua)
- yli 60 min4,2(47 arvostelua)
- yli 60 min3,2(13 arvostelua)
- yli 60 min3,8(175 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (6 arvostelua)