• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PunajuurikierrepullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuurikierrepullat

Raskitaikinasta valmistetut punajuurikierrepullat valmistetaan kristallipullien tapaan kierteiksi ja pyöritellään lopuksi voissa ja sokerissa. Noin 0,90€/kpl*

  • 12 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

12 kpl

Raskitaikina

Lisäksi

    • 200gkeitettyjä ja kuorittuja punajuuria
    • 1 1/2dlpunajuurimehua (esim. Biotta)
    • 35ghiivaa
    • 1 1/4dlsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 1iso kananmuna
    • 175gPirkka voita tai margariinia

Pistaasitäyte

Pinnalle

    • 50gPirkka voita
    • sokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita raskin ainekset keskenään ja anna levätä huoneenlämmössä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.
  2. Soseuta punajuuret. Lämmitä punajuurimehu huoneenlämpöiseksi. Murenna hiiva lämpimään mehuun. Lisää munat, sokeri, suola ja noin 1/3 jauhoista. Lisää joukkoon punajuurisoe ja raskitaikina.Sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Valmista täyte. Kuori pähkinät ja laita noin 1/5 niistä sivuun. Rouhi loput pähkinät tehosekoittimessa tai teholeikkurissa. Sekoita pähkinärouheen joukkoon pehmennyt voi ja sokerit. Sekoita seos tasaiseksi.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi (45 x 60 cm). Levitä täyte taikinalevyn puolikkaalle. Käännä toinen puoli taikinaa täytteen päälle ja painele tiiviisti kiinni.
  6. Leikkaa täytetystä taikinalevystä (45 x 30 cm) ohuita n. 2 cm:n suikaleita levyn pidemmän sivun suuntaisesti.
  7. Käännä suikaleet kierteiksi kiertämällä niitä leivinalustaa vasten molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin. Kiepauta suikaleet kierrepulliksi kieputtamalla kierresuikaletta toisen käden sormien ympäri muutaman kerran. Kiepauta loppu kierresuikale kierrenipun yli ja taita häntä pullan alle piiloon.
  8. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
  9. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä. Anna hetken jäähtyä.
  10. Sulata voi. Voitele pullat voilla ja kääntele sokerissa. Rouhi loput pistaasipähkinät ja ripottele pullien päälle.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu