Mansikka-marenkitorttu
- Annosmäärä10–12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pavlova-tyylisessä mansikka marenkitortussa maistuvat sitruuna, valkosuklaa ja mansikat. Koristele marenkitorttu eri marjoilla sesongin mukaan.
Ainekset
10–12 annosta
4 | kananmunan valkuaista tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai |
2 dl | sokeria tai |
3 dl | tai |
1/2 rkl | voita tai |
Täyte | |
---|---|
4 | kananmunan keltuaista tai |
1 dl | sokeria tai |
1 rkl | maissitärkkelystä tai |
1 dl | tai |
1 | sitruuna (raastettu kuori+mehu= n. 3/4 dl) tai |
50 g | valkosuklaata tai |
Pinnalle | |
3 dl | tai |
1 l | tuoreita mansikoita tai |
sitruunamelissan lehtiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 444 kJ / 345 kcal |
Rasva | 18,8 g |
josta tyydyttynyttä | 10,7 g |
Hiilihydraatit | 38 g |
josta sokereita | 33,2 g |
Proteiini | 4,3 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Levitä leivinpaperi uunipannulle. Voitele paperi voilla.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset siten, ettei keltuaista pääse yhtään valkuaisten joukkoon. Siirrä valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Lisää viinietikka valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää noin 1/2 dl sokeria. Jatka vatkaamista ja lisää loput sokerista vähitellen, kunnes vaahto on kovaa. Sekoita kovan vaahdon joukkoon riisimurot.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (noin 30 cm x 40 cm). Paista marenkilevyä 125 asteessa uunin keskitasolla noin 1 tunti, kunnes marenki on kuivaa. Anna marenkilevyn jäähtyä pellillä. Irrota levy varovasti paperista.
Sekoita täytteen ainekset paksupohjaisessa, pinnoitetussa kattilassa ilman suklaata. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee. Älä keitä. Nosta kattila liedeltä. Sulata kuumaan täytteen joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna täytteen jäähtyä.
Leikkaa marenkilevy keskeltä kahtia. Levitä jäähtynyt täyte toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas täytteen päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kakulle. Koristele halkaistuilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa torttu jälkiruokana kahvin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka riisimuro 475gHinta 2,85/kpl6,00/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Järvikylä sitruunamelissa rkk FIHinta 1,99/kpl
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Plussa-etu −9 %Filos valkoviinietikka 350mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Semper 300g Riisimurot gluteenitonHinta 5,39/kpl17,97/kg
- Pysyvästi edullinenKellogg's Rice Krispies riisimuro 360gHinta 3,79/kpl10,53/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,65/kpl16,50/kg
- Pirkka Parhaat mansikka 600gEtuhinta 4,95/kpl8,25/kgnorm. 8,99/kpl (14,98/kg)
- Pirkka mansikka 400g 1lkHinta 4,59/kpl11,48/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(30 arviota)
- yli 60 min3,8(6 arviota)
- yli 60 min4,0(656 arviota)
- 30 - 60 min3,8(13 arviota)
- yli 60 min4,3(73 arviota)
- yli 60 min4,0(6 arviota)
- yli 60 min4,0(40 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (21 arviota)