MarenkikranssiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marenkikranssi

Marenkikranssi on näyttävä jälkiruoka jouluiseen juhlapöytään. Makea marenki saa vastapainoa verigreippicurdista ja kumkvateista. Noin 1,00€/annos.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Marenkikranssi

Verigreippicurd

Hillotut kumkvatit

    • 10(130 g)kumkvattia
    • 1dlvettä
    • 1/2dlsokeria

Lisäksi

Koristeluun

    • 10sokeroitua laakerinlehteä

Valmistus

yli 60 min
  1. Verigreippicurd: Purista verigreipistä mehu. Siivilöi mehu halutessasi. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki metalli- tai lasikulhossa (lämmönkestävä) ja mittaa joukkoon muut aineet. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Kattilassa oleva vesi ei saa koskea kulhon pohjaan. Tahnan koostumus on oikea, kun tahna tarttuu lusikkaan tasaisena kerroksena. Anna curdin jäähtyä huoneenlämmössä. Peitä jäähtynyt curd kelmulla ja nosta kulho jääkaappiin. Curdin koostumus jähmettyy vielä kylmässä. Jätä tähtianikset maustamaan tahnaa.
  2. Hillotut kumkvatit: Pese kumkvatit huolellisesti ja viipaloi ne. Poista mahdolliset siemenet. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on täysin sulanut Lisää kumkvattiviipaleet ja keitä 7-8 minuuttia. Nosta kumkvattiviipaleet leivinpaperin päälle valumaan. Voit halutessasi keittää siirappia vielä paksummaksi.
  3. Piirrä kranssia varten lautasta muottina käyttäen leivinpaperille kehä (⌀ 25 cm) ja sen sisäpuolelle toinen kehä pienemmällä lautasella (⌀ 10 cm) ison kehän keskelle. Marenki levitetään renkaaksi kehien väliin.
  4. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri muutama ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä 4-5 minuuttia. Marenkimassan tulee tuntua sileältä.
  5. Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää sitruunamehu. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Mausta kardemummalla. Levitä marenki kranssin muotoon leivinpaperin päälle metallilusikan ja nuolijan avulla.
  6. Paista 125-asteisessa uunissa 1 h 30-1 h 45 minuuttia. Sammuta uunista lämpö ja jätä marenkikranssi uuniin tunniksi jäähtymään uunin luukku suljettuna. Marengin kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi.
  7. Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kerma ja vatkaa seos vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.. Poista tähtianikset curdista ja lisää 1/2 dl verigreippicurdia mascarponeseoksen joukkoon.
  8. Levitä mascarponeseos jäähtyneen kranssin päälle. Nostele curdia päälle.
  9. Koristele kranssi hillotuilla kumkvateilla sekä sokeroiduilla laakerinlehdillä. Lisää pinnalle halutessassi hillottua inkivääriä hienonnettuna.

Tiesitkö että...

Vinkki! Sokeroidut laakerinlehdet: Vatkaa valkuaisen rakenne rikki kulhossa. Kasta laakerinlehti kerrallaan valkuaisessa ja paina lehdet molemmin sokeriin. Siirrä lehdet leivinpaperin päälle kuivumaan. Verigreippicurdia tulee hieman enemmän kuin ohjeeseen tarvitaan. Käytä loput paahtoleivän päällä tai jogurttia maustamaan. Käytä marengin valmistuksessa mahdollisimman tuoreita kananmunia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka Luomu kananmunia 6 kpl/348 g
    Pirkka Luomu kananmunia 6 kpl/348 g
    1,99/kpl5,72/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    3,29/kpl5,67/kg
  • Kultamuna L10 680g luomu
    Kultamuna L10 680g luomu
    4,09/kpl6,01/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,37/kpl1,99/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,92/kpl5,49/kg
  • Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    1,35/kpl168,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,95/kpl118,75/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    0,95/kpl118,75/kg
  • Pirkka verigreippi luomu kg
    Pirkka verigreippi luomu kg
    1,59/kpl5,29/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    -21 %4,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-21 %
    2,85/kpl5,70/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    2,25/kpl9,00/kg
  • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    4,25/kpl17,00/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    0,99/kpl4,95/l
  • Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    2,89/kpl8,76/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl197,50/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    0,99/kpl247,50/kg
  • Sallinen Laakerinlehti 30g
    Sallinen Laakerinlehti 30g
    3,49/kpl116,33/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua
  • Hämmentynytperuna15.10.2018

    Mitähän tarkottaa "Paista 125-asteisessa uunissa 1 h 30-1 h 45 minuuttia" ? Onko se nyt tunti? Puoltuntia? Vartin vajaa tunti?

  • K-Kuluttajapalvelu15.10.2018

    Hämmentynytperuna, marenkikranssia paistetaan noin 1 tunnin ja 30 minuutin ajan. Uunista riippuen kranssi voi vaatia pidemmänkin kypsennysajan, 1 tunnin ja 45 minuuttia.