Marenkikranssi
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
Marenkikranssi | |
---|---|
5 (150 g) | tai |
3 dl | erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
2 tl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | jauhettua kardemummaa tai |
Verigreippicurd | |
1 1/4 dl | tai |
5 | tai |
1 dl | sokeria tai |
75 g | voita tai |
2–3 | tähtianista tai |
Hillotut kumkvatit | |
10 (130 g) | kumkvattia tai |
1 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Lisäksi | |
1 rs (250 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1/2 tl | tai |
(n. 80 g | tai |
Koristeluun | |
10 | sokeroitua laakerinlehteä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 739 kJ / 418 kcal |
Rasva | 24,5 g |
josta tyydyttynyttä | 15,9 g |
Hiilihydraatit | 44,4 g |
josta sokereita | 43,8 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Verigreippicurd: Purista verigreipistä mehu. Siivilöi mehu halutessasi. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki metalli- tai lasikulhossa (lämmönkestävä) ja mittaa joukkoon muut aineet. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen 10–15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Kattilassa oleva vesi ei saa koskea kulhon pohjaan. Tahnan koostumus on oikea, kun tahna tarttuu lusikkaan tasaisena kerroksena. Anna curdin jäähtyä huoneenlämmössä. Peitä jäähtynyt curd kelmulla ja nosta kulho jääkaappiin. Curdin koostumus jähmettyy vielä kylmässä. Jätä tähtianikset maustamaan tahnaa.
Hillotut kumkvatit: Pese kumkvatit huolellisesti ja viipaloi ne. Poista mahdolliset siemenet. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on täysin sulanut Lisää kumkvattiviipaleet ja keitä 7–8 minuuttia. Nosta kumkvattiviipaleet leivinpaperin päälle valumaan. Voit halutessasi keittää siirappia vielä paksummaksi.
Piirrä kranssia varten lautasta muottina käyttäen leivinpaperille kehä (⌀ 25 cm) ja sen sisäpuolelle toinen kehä pienemmällä lautasella (⌀ 10 cm) ison kehän keskelle. Marenki levitetään renkaaksi kehien väliin.
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri muutama ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä 4–5 minuuttia. Marenkimassan tulee tuntua sileältä.
Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää sitruunamehu. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Mausta kardemummalla. Levitä marenki kranssin muotoon leivinpaperin päälle metallilusikan ja nuolijan avulla.
Paista 125-asteisessa uunissa 1 h 30–1 h 45 minuuttia. Sammuta uunista lämpö ja jätä marenkikranssi uuniin tunniksi jäähtymään uunin luukku suljettuna. Marengin kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi.
Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kerma ja vatkaa seos vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Poista tähtianikset curdista ja lisää 1/2 dl verigreippicurdia mascarponeseoksen joukkoon.
Levitä mascarponeseos jäähtyneen kranssin päälle. Nostele curdia päälle.
Koristele kranssi hillotuilla kumkvateilla sekä sokeroiduilla laakerinlehdillä. Lisää pinnalle halutessassi hillottua inkivääriä (noin 4 palaa) hienonnettuna.
Vinkki! Sokeroidut laakerinlehdet: Vatkaa valkuaisen rakenne rikki kulhossa. Kasta laakerinlehti kerrallaan valkuaisessa ja paina lehdet molemmin sokeriin. Siirrä lehdet leivinpaperin päälle kuivumaan. Verigreippicurdia tulee hieman enemmän kuin ohjeeseen tarvitaan. Käytä loput paahtoleivän päällä tai jogurttia maustamaan. Käytä marengin valmistuksessa mahdollisimman tuoreita kananmunia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 2,25/kpl2,25/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka verigreippi luomu kgHinta n. 1,40/kpl3,99/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka Parhaat inkiväärihillo 230gHinta 2,29/kpl9,96/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Greippi vaaleaHinta n. 1,14/kpl2,99/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Santa Maria Tähtianis kokonainen, pussi 15gHinta 2,59/kpl172,67/kg
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Galbani Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 4,45/kpl17,80/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(27 arviota)
- yli 60 min3,8(73 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
- yli 60 min4,7(9 arviota)
- yli 60 min4,7(56 arviota)
- yli 60 min4,0(139 arviota)
- yli 60 min3,1(218 arviota)
Arvostele resepti
- Hämmentynytperuna5 vuotta sittenMitähän tarkottaa "Paista 125-asteisessa uunissa 1 h 30-1 h 45 minuuttia" ? Onko se nyt tunti? Puoltuntia? Vartin vajaa tunti?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHämmentynytperuna, marenkikranssia paistetaan noin 1 tunnin ja 30 minuutin ajan. Uunista riippuen kranssi voi vaatia pidemmänkin kypsennysajan, 1 tunnin ja 45 minuuttia.