MarenkikranssiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marenkikranssi

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Marenkikranssi on näyttävä jälkiruoka jouluiseen juhlapöytään. Makea marenki saa vastapainoa verigreippicurdista ja kumkvateista.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta

Marenkikranssi

5 (150 g)
 
tai
3 dl
 
erikoishienoa sokeria (Siro)
tai
2 tl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
1 tl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 tl
 
jauhettua kardemummaa
tai

Verigreippicurd

1 1/4 dl
 
tai
5
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
75 g
 
voita
tai
2–3
 
tähtianista
tai

Hillotut kumkvatit

10 (130 g)
 
kumkvattia
tai
1 dl
 
vettä
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai

Lisäksi

1 rs (250 g)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1/2 tl
 
tai
(n. 80 g
 
tai

Koristeluun

10
 
sokeroitua laakerinlehteä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 739 kJ / 418 kcal
Rasva
24,5 g
josta tyydyttynyttä
15,9 g
Hiilihydraatit
44,4 g
josta sokereita
43,8 g
Proteiini
4,8 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Verigreippicurd: Purista verigreipistä mehu. Siivilöi mehu halutessasi. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki metalli- tai lasikulhossa (lämmönkestävä) ja mittaa joukkoon muut aineet. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen 10–15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Kattilassa oleva vesi ei saa koskea kulhon pohjaan. Tahnan koostumus on oikea, kun tahna tarttuu lusikkaan tasaisena kerroksena. Anna curdin jäähtyä huoneenlämmössä. Peitä jäähtynyt curd kelmulla ja nosta kulho jääkaappiin. Curdin koostumus jähmettyy vielä kylmässä. Jätä tähtianikset maustamaan tahnaa.

Hillotut kumkvatit: Pese kumkvatit huolellisesti ja viipaloi ne. Poista mahdolliset siemenet. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on täysin sulanut Lisää kumkvattiviipaleet ja keitä 7–8 minuuttia. Nosta kumkvattiviipaleet leivinpaperin päälle valumaan. Voit halutessasi keittää siirappia vielä paksummaksi.

Piirrä kranssia varten lautasta muottina käyttäen leivinpaperille kehä (⌀ 25 cm) ja sen sisäpuolelle toinen kehä pienemmällä lautasella (⌀ 10 cm) ison kehän keskelle. Marenki levitetään renkaaksi kehien väliin.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri muutama ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä 4–5 minuuttia. Marenkimassan tulee tuntua sileältä.

Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää sitruunamehu. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Mausta kardemummalla. Levitä marenki kranssin muotoon leivinpaperin päälle metallilusikan ja nuolijan avulla.

Paista 125-asteisessa uunissa 1 h 30–1 h 45 minuuttia. Sammuta uunista lämpö ja jätä marenkikranssi uuniin tunniksi jäähtymään uunin luukku suljettuna. Marengin kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi.

Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kerma ja vatkaa seos vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Poista tähtianikset curdista ja lisää 1/2 dl verigreippicurdia mascarponeseoksen joukkoon.

Levitä mascarponeseos jäähtyneen kranssin päälle. Nostele curdia päälle.

Koristele kranssi hillotuilla kumkvateilla sekä sokeroiduilla laakerinlehdillä. Lisää pinnalle halutessassi hillottua inkivääriä (noin 4 palaa) hienonnettuna.

Vinkki! Sokeroidut laakerinlehdet: Vatkaa valkuaisen rakenne rikki kulhossa. Kasta laakerinlehti kerrallaan valkuaisessa ja paina lehdet molemmin sokeriin. Siirrä lehdet leivinpaperin päälle kuivumaan. Verigreippicurdia tulee hieman enemmän kuin ohjeeseen tarvitaan. Käytä loput paahtoleivän päällä tai jogurttia maustamaan. Käytä marengin valmistuksessa mahdollisimman tuoreita kananmunia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,25/kpl
    2,25/kg
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 3,09/kpl
    7,73/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka verigreippi luomu kg
    Hinta n. 1,40/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Hinta 3,29/kpl
    13,16/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka Parhaat inkiväärihillo 230g
    Hinta 2,29/kpl
    9,96/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Hinta 3,49/kpl
    6,02/kg
  • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
    Hinta 2,49/kpl
    5,68/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,69/kpl
    9,95/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Greippi vaalea
    Hinta n. 1,14/kpl
    2,99/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Santa Maria Tähtianis kokonainen, pussi 15g
    Hinta 2,59/kpl
    172,67/kg
  • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
    Hinta 3,99/kpl
    15,96/kg
  • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    Hinta 4,45/kpl
    17,80/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,75/kpl
    5,50/l
  • Valio kuohukerma 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
    Hinta 1,15/kpl
    287,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (38 arviota)

  • Hämmentynytperuna
    5 vuotta sitten
    Mitähän tarkottaa "Paista 125-asteisessa uunissa 1 h 30-1 h 45 minuuttia" ? Onko se nyt tunti? Puoltuntia? Vartin vajaa tunti?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hämmentynytperuna, marenkikranssia paistetaan noin 1 tunnin ja 30 minuutin ajan. Uunista riippuen kranssi voi vaatia pidemmänkin kypsennysajan, 1 tunnin ja 45 minuuttia.