• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
MarenkikranssiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marenkikranssi

Marenkikranssi on näyttävä jälkiruoka jouluiseen juhlapöytään. Makea marenki saa vastapainoa verigreippicurdista ja kumkvateista. Noin 1,00€/annos.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Marenkikranssi

    • 5(150 g)Pirkka Luomu kananmunan valkuaista
    • 3dlerikoishienoa sokeria (Siro)
    • 2tlmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 1tlsitruunanmehua
    • 1/2tljauhettua kardemummaa

Verigreippicurd

Hillotut kumkvatit

    • 10(130 g)kumkvattia
    • 1dlvettä
    • 1/2dlsokeria

Lisäksi

Koristeluun

    • 10sokeroitua laakerinlehteä

Valmistus

yli 60 min
  1. Verigreippicurd: Purista verigreipistä mehu. Siivilöi mehu halutessasi. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki metalli- tai lasikulhossa (lämmönkestävä) ja mittaa joukkoon muut aineet. Kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Kattilassa oleva vesi ei saa koskea kulhon pohjaan. Tahnan koostumus on oikea, kun tahna tarttuu lusikkaan tasaisena kerroksena. Anna curdin jäähtyä huoneenlämmössä. Peitä jäähtynyt curd kelmulla ja nosta kulho jääkaappiin. Curdin koostumus jähmettyy vielä kylmässä. Jätä tähtianikset maustamaan tahnaa.
  2. Hillotut kumkvatit: Pese kumkvatit huolellisesti ja viipaloi ne. Poista mahdolliset siemenet. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on täysin sulanut Lisää kumkvattiviipaleet ja keitä 7-8 minuuttia. Nosta kumkvattiviipaleet leivinpaperin päälle valumaan. Voit halutessasi keittää siirappia vielä paksummaksi.
  3. Piirrä kranssia varten lautasta muottina käyttäen leivinpaperille kehä (⌀ 25 cm) ja sen sisäpuolelle toinen kehä pienemmällä lautasella (⌀ 10 cm) ison kehän keskelle. Marenki levitetään renkaaksi kehien väliin.
  4. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri muutama ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä 4-5 minuuttia. Marenkimassan tulee tuntua sileältä.
  5. Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää sitruunamehu. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Mausta kardemummalla. Levitä marenki kranssin muotoon leivinpaperin päälle metallilusikan ja nuolijan avulla.
  6. Paista 125-asteisessa uunissa 1 h 30-1 h 45 minuuttia. Sammuta uunista lämpö ja jätä marenkikranssi uuniin tunniksi jäähtymään uunin luukku suljettuna. Marengin kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi.
  7. Kumoa mascarpone kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kerma ja vatkaa seos vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.. Poista tähtianikset curdista ja lisää 1/2 dl verigreippicurdia mascarponeseoksen joukkoon.
  8. Levitä mascarponeseos jäähtyneen kranssin päälle. Nostele curdia päälle.
  9. Koristele kranssi hillotuilla kumkvateilla sekä sokeroiduilla laakerinlehdillä. Lisää pinnalle halutessassi hillottua inkivääriä hienonnettuna.

Tiesitkö että...

Vinkki! Sokeroidut laakerinlehdet: Vatkaa valkuaisen rakenne rikki kulhossa. Kasta laakerinlehti kerrallaan valkuaisessa ja paina lehdet molemmin sokeriin. Siirrä lehdet leivinpaperin päälle kuivumaan. Verigreippicurdia tulee hieman enemmän kuin ohjeeseen tarvitaan. Käytä loput paahtoleivän päällä tai jogurttia maustamaan. Käytä marengin valmistuksessa mahdollisimman tuoreita kananmunia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua