• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mantelilla täytetty pullakranssi

Mantelilla täytetty pullakranssi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 25 viipaletta
  • yli 60 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

n. 25 viipaletta

Taikina

    • 2 1/2 dl:n pullataikina Pirkka vehnäjauhopussin
    • (2 kg) mukaan

Täyte

Voiteluun

    • kananmunaa

Koristeluun

    • raesokeria
    • Pirkka mantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kauli kohonnut taikina 30 x 75 cm kokoiseksi levyksi. Jaa taikina kolmeen 10 cm:n levyiseen kaistaleeseen.
  2. Täytettä varten sulata margariini ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Jaa täyte taikinakaistaleille ja muotoile täyte noin sormenpaksuisiksi tangoiksi niin, että täyte ulottuu kaistaleiden päästä päähän. Rullaa kaistaleet kääröiksi = pitkon säikeiksi. Letitä säikeillä pitko ja nosta pellille kaarevaan muotoon taivutettuna kohoamaan.
  4. Voitele hyvin kohonnut pitko munalla ja koristele mantelilastuilla sekä raesokerilla. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Jos mantelilastut tummuvat liikaa, peitä pitko alumiinifoliolla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille