Rusinapulla
- Annosmäärän. 30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteisestä rusinapullataikinasta leivot pikkupullia tai meheviä pullapitkoja.
Ainekset
n. 30 kpl
5 dl | maitoa tai |
50 g | hiivaa tai |
2 dl | sokeria tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 rkl | kardemummaa tai |
1 | kananmunaa tai |
n. 15 dl | vehnäjauhoja tai |
200 g | Pirkka leivontamargariinia tai |
1 1/2 dl | Pirkka rusinoita tai |
Voiteluun | |
---|---|
kananmunaa tai | |
Koristeluun | |
raesokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 282 kJ / 306 kcal |
Rasva | 9,2 g |
josta tyydyttynyttä | 3,9 g |
Hiilihydraatit | 47,2 g |
josta sokereita | 12,6 g |
Proteiini | 7,1 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää nesteeseen sokeri, suola, kardemumma, muna ja jauhoja sen verran, että seos on vellimäistä.
Sekoita joukkoon pehmeä rasva sekä rusinat. Lisää vähitellen, hyvin vaivaten loput jauhot. Taikina saa olla melko pehmeää.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 15–20 minuuttia.
Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja leivo taikinasta pitkoja tai pikkupullia. Kohota liinalla peitettyinä.
Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista pikkupullat 225 asteessa 10–15 minuuttia ja pitkot 200 asteessa 20–25 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta