RusinapullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rusinapulla

  • Annosmäärän. 30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteisestä rusinapullataikinasta leivot pikkupullia tai meheviä pullapitkoja.

    Ainekset

    n. 30 kpl
    5 dl
     
    maitoa
    tai
    50 g
     
    hiivaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 rkl
     
    kardemummaa
    tai
    1
     
    kananmunaa
    tai
    n. 15 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    200 g
     
    Pirkka leivontamargariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    Pirkka rusinoita
    tai

    Voiteluun

     
    kananmunaa
    tai

    Koristeluun

     
    raesokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 282 kJ / 306 kcal
    Rasva
    9,2 g
    josta tyydyttynyttä
    3,9 g
    Hiilihydraatit
    47,2 g
    josta sokereita
    12,6 g
    Proteiini
    7,1 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää nesteeseen sokeri, suola, kardemumma, muna ja jauhoja sen verran, että seos on vellimäistä.

    Sekoita joukkoon pehmeä rasva sekä rusinat. Lisää vähitellen, hyvin vaivaten loput jauhot. Taikina saa olla melko pehmeää.

    Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 15–20 minuuttia.

    Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja leivo taikinasta pitkoja tai pikkupullia. Kohota liinalla peitettyinä.

    Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista pikkupullat 225 asteessa 10–15 minuuttia ja pitkot 200 asteessa 20–25 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,75/kpl
      1,50/l
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl