• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rusinapulla

Rusinapulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 kpl
  • yli 60 min
  • 295 kcal / 100 g

Ainekset

n. 30 kpl
    • 5dlmaitoa
    • 50ghiivaa
    • 2dlsokeria
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1rklkardemummaa
    • 1kananmunaa
    • 200gPirkka leivontamargariinia
    • 1 1/2dlPirkka rusinoita

Voiteluun

    • kananmunaa

Koristeluun

    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää nesteeseen sokeri, suola, kardemumma, muna ja jauhoja sen verran, että seos on vellimäistä.
  2. Sekoita joukkoon pehmeä rasva sekä rusinat. Lisää vähitellen, hyvin vaivaten loput jauhot. Taikina saa olla melko pehmeää.
  3. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 15-20 minuuttia.
  4. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja leivo taikinasta pitkoja tai pikkupullia. Kohota liinalla peitettyinä.
  5. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista pikkupullat 225 asteessa 10-15 minuuttia ja pitkot 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 295 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia6,99 g
  • Hiilihydraatteja45,4 g
  • Rasvaa9,11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille