Arkiston aarre
Rusinapulla
- Annosmäärän. 30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteisestä rusinapullataikinasta leivot pikkupullia tai meheviä pullapitkoja.
Ainekset
n. 30 kpl
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 kananmunaa
- n. 15 dl vehnäjauhoja
- 200 g Pirkka leivontamargariinia
- 1 1/2 dl Pirkka rusinoita
Voiteluun
- kananmunaa
Koristeluun
- raesokeria
Ravintosisältö
- Energia1 282 kJ / 306 kcal
- Rasva9,2 g
- josta tyydyttynyttä3,9 g
- Hiilihydraatit47,2 g
- josta sokereita12,6 g
- Proteiini7,1 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää nesteeseen sokeri, suola, kardemumma, muna ja jauhoja sen verran, että seos on vellimäistä.
- Sekoita joukkoon pehmeä rasva sekä rusinat. Lisää vähitellen, hyvin vaivaten loput jauhot. Taikina saa olla melko pehmeää.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 15–20 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja leivo taikinasta pitkoja tai pikkupullia. Kohota liinalla peitettyinä.
- Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista pikkupullat 225 asteessa 10–15 minuuttia ja pitkot 200 asteessa 20–25 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min3,7(7 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,5(20 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,2(25 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min2,9(10 arviota)
- yli 60 min4,3(12 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,0(10 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,8(4 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min
Arvostele resepti
ka. 3,4 (58 arviota)
- Stinde2 vuotta sittenOnnistui ihan täydellisesti, tuli kuohkeaa ja maistuvaa pullaa. Rusinoita voi laittaa enemmän, ainakin minun makuuni ovat. Simppeli, hyvä ohje.