Rusinapulla
Perinteisestä rusinapullataikinasta leivot pikkupullia tai meheviä pullapitkoja.
- n. 30 kpl
- yli 60 min
- 295 kcal / 100 g
Ainekset
n. 30 kpl
- 5dlmaitoa
- 50ghiivaa
- 2dlsokeria
- 1 1/2tlsuolaa
- 1rklkardemummaa
- 1kananmunaa
- n. 15dlvehnäjauhoja
- 200gPirkka leivontamargariinia
- 1 1/2dlPirkka rusinoita
Voiteluun
- kananmunaa
Koristeluun
- raesokeria
Valmistus
yli 60 min- Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää nesteeseen sokeri, suola, kardemumma, muna ja jauhoja sen verran, että seos on vellimäistä.
- Sekoita joukkoon pehmeä rasva sekä rusinat. Lisää vähitellen, hyvin vaivaten loput jauhot. Taikina saa olla melko pehmeää.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 15-20 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja leivo taikinasta pitkoja tai pikkupullia. Kohota liinalla peitettyinä.
- Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista pikkupullat 225 asteessa 10-15 minuuttia ja pitkot 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 295 kcal1 230 kJ
- Proteiinia 6,99 g
- Hiilihydraatteja45,4 g
- Rasvaa9,11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi