• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkapullat

Puolukkapullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 kpl
  • yli 60 min
  • 170 kcal / annos (60g)

Ainekset

n. 20 kpl
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1dlsokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • n. 7dlvehnäjauhoja
    • 100gleivontamargariinia

Täyte

Voiteluun

    • kananmunaa

Kypsien piirakoiden pinnalle

    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita joukkoon vähitellen osa jauhoista. Lisää pehmeä rasva. Alusta loput jauhot siten, että taikinasta tulee kimmoisaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina 20 osaan ja pyöritä pulliksi. Jaa pullat kahdelle pellille, sillä piirakat vievät tilaa. Peitä pullat leivinliinalla ja kohota hyvin lämpimässä paikassa.
  3. Sekoita marjoihin sokeri ja perunajauhot. Paina jauhoihin kastetulla juomalasin pohjalla tai perunasurvimella pullaan laaja syvennys. Pistele syvennys haarukalla ja voitele reunat munalla. Lusikoi ja painele syvennykseen runsas ruokalusikallinen puolukoita.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Ripottele puolukkatäytteelle raesokeria. Tarjoa jäähtyneinä.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 170 kcal712 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1